WP_20161220_13_15_03_Pro.jpg


Gluteeniton, maidoton.

Pohja:
125g kasvisrasvaa
1dl sokeria
3 kananmunan keltuaista
1,5dl gluteenitonta jauhoa
2tl leivinjauhetta
vajaa 1dl vettä

Pintaan:
4 kananmunan valkuaista
2,5dl sokeria
2tl maissitärkkelystä ( Maizena )
1tl sitruunan mehua

Väliin 1. :
1/2 appelsiinin raastettua kuorta
n.1dl appelsiinin mehua
4 kananmunan keltuaista
2dl sokeria
50g kasvisrasvaa
1tl vaniljasokeria

Väliin 2. :
jotain kasvisperäistä kermaa ja/tai rahkaa kera -tuorejuuston, tms..

Pinnalle:
marjoja; esim. pakastekarpaloita tai puolukoita
mantelilastuja
tomuskia
tms.

Pohja:
- Vatkaa rasva ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi.
- Lisää keltuaiset yksitellen ja vatkaa sekaan.
- Lisää kuivat aineet ja neste.
- Paista 175´C noin 20min.

Pinnalle:
- Aloita valkuaisten vatkaaminen ja...
- ...lisäile vatkausta jatkaen sekaan pikkuhiljaa kaataen sokeri sekaansa sekoitetun maissitärkkelyksen kera.
- Lorauta sitruunamehu mukaan ja vatkaa pikaisesti varoen.
- Paista +125´C kunne pinta on hivenen paistunut sisuksen jäädessä vielä himpun vaahtokarkkimaiseksi.

Väliin 1. :
- Raasta appelsiininkuorta.
- Puserra appelsiinin mehu.
- Laita kaikki ainekset kattilaan ( emali tai teflonkattilaan. ÄLÄ MISSÄÄN NIMESSÄ metali tahi teräskattilaan! ) ja keitä vierellänsä vahtien, hitaasti hämmentäen,appelsiinicurd kasaan.
- Laita sivuun jäähtymään.

Välin 2. :
- Valmista mahdollinen kasviskerma ( vatkaa ) tms. kakkuun laitettavaan kuntoon.

   Kokoa kakku-kaunis järjestyksessä pohja, appelsiinicurd, kasviskerma tms., ja pinta"marenki".
Koristele ja nauti.