Kaiketonna - sis. kananmunaa.
5kpl kananmunia
2,5dl Viljatuotteen tummaa jauhoa
6,0dl Viljatuotteen vaaleaa jauhoa
6tl leivinjauhetta
6rkl extra neitsytoliiviöllyvä
7dl vettä
6rkl extra neitsytoliiviöllyvä
6 isoa valkkaria
monta kappaletta pientä tsipulia
nippu kuivattua persiljaa
n.1tl mustaapippuria
n. 0.5-1tl kurkumaa
Tällä kertaa käytin;
kymmenkunta tsipaletta mini-tomskua
...viipaletta pepperoni-makkaraa pilkottuna - siksi en käyttänyt olleskan lisättyä suolaa taikinaan koska tästä makkarasta tulee tähän leivonnaiseen taatusti tarpeeksi suolaa!
extra neitsytoliiviöllyvä
- Vatkaa kanamunista kestävä vaahto.
- Lisää sekaan osa jauhoista joihin olet sotkenut leivinjauhon.
- Lorauta vedet vaahdon sekaan.
- Laittele loput jauhot sekaansa ja jätä "turpoomaan".
- Tee mausteseos:
- Laittele leivinpellille leivinpapru ja levitä taikina siihen.
- Levitelyy mausteseos Focaccian pintaan.
- Ripotelyy tahi sit asettele täyttehet pintaansa yssitellen.
Pist. jos käytät vaikkas näin leikkeleiden tsipaleita niin on hyvä UPOTTAA ne tuonne taikinaan ihan kunnolla jotteivät karahda paistaissa sit kuivaksi korpuksi.
- Paista kiertoilmauunissa +220´C kunne valmista tulee.
- Sipase pintaansa paistuneeseen viellä öllyvä vaik pullasudilla levittäin ja - nauti joko tälleensä tahi sit sipase ain haukku-palan päälle palanen jotahin kasvisrasvalevitettä ja nauti sitten vasta!
Kommentit