2020.8.4.%20Marjaisa%20Boston%2C%20norma

   Viikkonen tää alkoi nyt aikaslailla perinteiseksi muodustuneella Bostonilla marjaisella.
Tätä tehdessä kaavailin.... suunittelin... ettäs vois olla seuraavat kyllä vaikkas Dallasit? Se vaine ettäs Dallas ei mene ihan niin hyvin kuin mitä Bostoni jotenka.... Entäs jos tekisin vaikkas Dallasia Bostonina?


2020.8.4.%20Mansikkainen%20Suklaamouseka

   Mansikkainen Suklaamousse -täytekakku, gluton, lakton.


2020.8.4.%20Oreo-juustokakku%2C%20lakton

   Oreo-juustokakku, lakton.
Pohjanaan Oreo-keksejä, välissään Oreo-keksejä ja koristeenaan Oreo-keksejä. Mitäs viellä? Oreo, mikä Oreo.


  2020.8.6.%20Dallas-Boston%2C%20norm.%20l

   Dallas-Boston - olkaatte höylin! Itse taikina tietenkin maidotonna muttas kun vaniljacreem´i sisältää laktoositonta maitotuotetta niin sit onkin koko Boston lakton.
  Tätä funtsin jotta on se vaine jänskä juttu... Kussa teen Dallas-pullia yksistään niin eivät oikein mene. Korvapuustit, Tillikat kyllä menevät. Voisilmäpullaset eivät mene... Muttas annas olla kussa teen näin Bosonina näitä Dallaseitakin niin sitpä meneekin!?
Onkoo kymysys siit ettäs ne nää pullaset näin yhes koos ollessansa ovat omalla tavallaan kosteammat, mureammat, tms., jota ne sit taasen eivät ole yssin ollessansansa? Vahi onkoo sitten ihmisillä käsitys että "kakku" on aina kakku ja yssittäinen "pulla" on sitä arkista "pakko-pullaa"?
No, meeppä ja tiedä häntä toisten atvailuja? Hyvä kun kelpaa näin ollessansa.


2020.8.6.%20Vattu-raparperi-kakku%2C%20g

   Vattu-raparperi naked-kakkunen, gluton, lakton.
   Joskus vaine tulee kakkupohjasta sen verta matala ettäs on paree tehdä siitä vaikkas täl viisiin paksumman täytekerroksen täytekakkunen. REILUSTI täytettä ja kakkukerrokset sen täyttehen kahta puolta; alle ja ylle.


2020.8.7.%20alakka-kinuski%20-%C3%A4ytek

   Lakka-Kinuski-täytekakkunen, gluton, lakton.
   Ja "Kuumille kiville" taasen... ei epäilystäkään jotta menisikö kaupan? Ei epäilystäkään et tointaako tehdä vaik tuottehensa, aineksensa, sen verta kalliita ovatkin.


2020.8.7.%20Tiikeri-kaffeekakku%2C%20glu

   Ja jällevän sitten T - tupla-i - kerien -kaffeekakkunen, gluton, maidotonna.


2020.8.8.%20Britat%20kuningatar%20ja%20m

   Brita x 2kpl. Toinen kuningattarena asiakkaillemme ja toinen mansikkainen asiakkaalle tilauksesta. Laktonna molemmat, ja aivan samanlaisin koristein.

2020.8.8.%20Britat%20kuningatar%20ja%20m


2020.8.8.%20Sitruunajuustokakku%2C%20lak

   Sitruunainen juustokakku, laktonna. Tilauksesta asiakkaalle.

   Viikkonen takana taasen, päiviä kiiruita, työn täyteisiä. Hetkiä tehtäväisiä, hetkiä pienen paniikin kera kun asiakasta lappaa sisälle ja ruorissa olet; pelko persiissä ettäs handlaanko, osaanko, meneekö hyvin, mitä teen, tahi mitä en misään nimessä saisi tehdä? Mistä ensimmäiseksi? Mikä tehdä ensin, sitten toiseksi, ja mikä taasen viimeisenä tekijäänsä vuottavi?
Onneksi on olemasa Pomo joka tulee hätiin kun tarvitsee, ja kun joutavi hän. Onneksi on olemasa, tahi - no, viel tään viikon oli  kaverinamme apukäsi auttavainen, joka avitti kiiruissa hetkissä ja muutoinkin.
Oli nimittäin muoskain mukelo tekeväinen hams´lankarina seurassamme koko menheen viikkosen tään. Ja hyvä kun oli! Auttavia käsiä tarvittiin taasen. Ja ennen kaikkea tekeviä käsiä - ei "tumppusuoraisia" käsiä.
   Muoskain mukelo tää on viellä koulukas mutta on hänkin näköjään joko kotonansa, tahi viimeistään geeneissänsä, saanut Elämänsä Reppuhun evähiksi tavan, ettäs kun tehdään niin silloin tehdään, eikä meinata! "Ei maailma laiskoja elätä."
Onni sillä ei tästäkään tään viikon Töissä olosta mitään olisi tullunna jos hän siel tumppunsa suorina olisi seisoskellut tahi istuskellut. Töissäin kun pitää käyttä tilannetajua, tekeviä käsisä ja luovaa... no, ei hulluutta sentäs, muttas luovaa ajattelua kylläkin. Siis sellaista että itse hoksaa mihkä tarttua, mitä tehdä, tahi mikä sitä tekemistään ekas´teks´ huutavi! Joka kohtaan kun ei aina kerkiä näin paikan konkarina uusille tulokkaille neuvomaan eikä kertomaan, ettäs mikä, mistä,, milloin. Kuinka, kenelle, kussa, kumpaiselle....?
   Ihan kauhusta kankiana vuotastelen viikkosta seuraavaa tulevaista sillä silloin ei enää ole auttavaisia käsiä paikallamme tällä olemasa. Ei kesätyttösiä, ei tätä muoskain mukeloa, tahi ketään muutakaan ja ollahan kuitenkin viellä ns. kesäisessä kuussa olevaisessa.
Tosin koulut alkavat jo ensi viikolla joka sit tarkoittavi useimmiten ettäs asiakasmäärä laskee, muttas kun on sitten kuiteskin viel kesälomalaisia liikenteessä? Ja on niitäkin jotka "vielä kerettiin käydä ennen kuin suljette tään paikan syssyksi..:" -ihmisiä. On myöskin työssä käyviä, lunastajia, on muutoin vain työpäivänsä aluksi tahi päätteeksi käyviä ihmisiä, asiakkaita.
Ja siinä pitäisi sitten ilma apukäsiä auttavaisia, osaksi yssinäin, toimia kuin konsa tekeväinen, osavainen ja kaiken klaaraava ammattilainen? Leipoa, suorittaa asiakaspalvelua, tiskailla, yms.. Tehdä kaikki siinä sivussa siis. Huh!?

    On se tää elämä-mätä aikas jänskä jutska!
   Sillä kun tää muoskain mukeloin on nytten näihin kesäisten töittensä takia yökortteeria pidellyt tykönäin kokonansa tään mennehen viikosen, ja sit siin sivussa Töissä seuratessain, neuvoessain ja opastaissain häntä töittemme "saloihin", olen hokassut, heränyt tajuamaan tavallain, ettäs vastahan hän oli vauva! Sitten taapero, lapsi ja nytten sitten tällainen likimmä murkku, kohta jo aika-ihminen.
Siis "ajattelevainen", osaavainen, tekeväinen ihminen! Ihminen joka osaa, taitaa ja ymmärtää mitä pitää tehdä, mitä ei tehdä! Jonka vastuulle voi antaa, jättää, ja jopa velvoittaa, erinäisiä asioita joita ei voinut kuvitellakaan vasta muutama vuosikas sitten!? Minne ne nämä "välivuodet" täsä hupenivat? Missä se tää aika-välinen ohitse kulki ja vilahti? Mitä tapahtui?
   "Emme me vanhemmat vanhene, vain ne nuo muoskamme meidän kasvavat isommiksi, aikuistuvat - heidän ikänsä lisääntyy koko ajan, ei meidän!"
Näinkö täsä on miullehin käynnyt nytten jo? En mie itse ole vanhentunut yhtäkäs mitään muttas nämä muoskain miun ja vasiten heidän muksunsa - he kasvavat, vanhenevat? Kohta varmaan joku ilmoittaa "pariutuvansa", perustavansa perhehen ja "mummo, siusta tulee nyt sitten jo isomummo"!
   Onko se sitten niin ettäs täsä pitää alkaa ajattelemaan jotta "toinen jalka jo haudan partaalla on" itselläin, kun näin tämä elämä-mätä kuljettaa Kulkijaansa Kummajaista vanhentain tietämättäin, älyämättäin, ja miulta sen kummemmin lupaa moiseen hommeliin kysymäti?