Gluteenittomat, maidottomat, sokerittomat, hiivattomat...
2dl vettä
100g kasvisrasvaa
1dl Jytten vaaleaa jauhoa
0,5dl Jytten tummaa jauhoa
3 kananmunaa
- Kiehauta vesi teräskattilassa.
- Sulata kiehuvaan veteen rasva.
- Lisää joukkoon jauhot KOKO ajan puuhaarukalla hämmentäen.
Seos on valmis kun se irtoaa kokonaan kattilan reunoilta.
- Anna seoksen jäähtyä hivenen.
- Vatkaa kananmunat yksitellen sähkövatkaimella taikinaan.
- Pursota pursottimella haluamasi mallisia Tuulihattuja tai ota vaikka ruokalusikalla taikinaa ja muotoile sillä haluamasi mallisia Tuulihattuja.
- Paista kiertoilmauunissa +180´C n.25min.
-ÄLÄ AVAA UUNIN LUUKKUA PAISTON AIKANA OLLENKAAN!
- Kun Tuulihatut ovat paistuneet ja jäähtyneet aukaise ne joko käsin raottamalla tahi veitsellä leikkaamalla...
- ... sekä täytä haluamallasi täytteellä.
Täytteiden teossa on vain taivas rajana:
Makeaan käyvät kermat maitorahkoineen ja tuorejuustoineen, hillot, marjat, hedelmät yms. mitä vain keksit.
Suolaiseen käyvät kermat, maitorahkat, tuorejuustot, kalat, lihat, kanat, yms. mitä vain haluat.
Tai tee vaikka täyte seos/tahna haluamistasi aineksista ja täytä sillä Tuulihatut.
PS. Nyt täytin nämä Tuulihattuni maitotuotteisilla kermalla ja valmiiksi maustetulla tuorejuustolla viedessäni näitä naapurilleni antaa mutta yhtä hyvin näissä voi käyttää soija-, kaura-, tms. kermaa.
Kommentit