...tahi siis Pesiäisen odotusta kaikille teille jotka tähän storyn uskotte. Kaikella kunnioituksella tietenkin itsekullekkin ja ketään sen kummemmin mitenkään sorsimati tahi syrjimäti tahi halveksimati tahi muutoin mitenkään erikseen loukaten tahi unohtain tahi... jne. Piste.
Sillä sehän on itse kunkin oma jutska kuka uskoo ja mihkä uskoo tahi kenee uskoo. En puutu siihen vaan ajattelen omilla aivoillani ja juttelen siitä nyt. Piste.

28947406_1878231018876962_25832312155699

   Tänään aloitin tämän viimo viikon ennen Pesiäistä elikkäs ns. Hiljaisenviikon tällä viisiin; käväisin katsomassa lähimmässä isommassa city:ssä juurikin perjantaina ensi-illan saaneen elokuvan Maria Magdaleena.
   Ei tietty kuulu oikeestaan asiaan tähän mitenkään mutta en malta olla sanomati että jos pitää aiheesta ( eikä ajattele sitä huu-haana, yms. ) niin mielenkiintoinen elokuva on tää mut kuitenkin "Tavan Tallaajat älköön vaivautuko"... sillä heille ( teille ) tässä ei varmaankaan ( luulen näin ) ole mitään annettavaa. Tässä ei ole teille mitään katsomisen aihetta jos ette sitten katsele esim. vaikkas näyttelijöitä jotka olivat ihan mielenkiintoiset persoonat; heidän ilmeet, eleet, yms. olivat ihan sinällään katsottavat..  tosin hivenen persoonottomat ja ilmeettömät... ei ollut hyvinkään suuri skaala niiden suhteen - ns. parin eleen elokuva. Maisemat olivat hyvät, muttas sitten taasen kuvauskulmissa olisi ainakin miun mieleeni toivomisen varaa...
Jos ei tunne tarinaa niin täsä elokuvassa jää monta aukkoa ja ihmetyksen aihetta kysymysten varaan tyyliin et hei missäs nyt mennään, mitä tapahtuu/tapahtui... ? ( Miekin paraskin elokuvakriitikko? )
  
   Olen täsä kelannut nytten että Pesiäinen ja sen alusajan paastoaika...
   Miksi sitä vietetään? En osaa varmaankaan kertoa sitä tismalleen mutta itselleni se on ollut mielestäni sitä ettäs silloin saa ihmis-polo mennä itseensä ja ajatella itsensä pienuutta suhteessa mahtavaan maailmaamme ( kenties siihen omaan Jumal-hahmoonsa nähdenkin ) ja miettiä mitä voisi toisin tehdä jotta esim. säästäisimme tämän Telluksen vaikkas vaine tuleville sukupolvillemmekin asua.
Ja kenkä uskoo Ukko-Ylimmäiseen ja ennen kaikkea Hänen Poikaansa niin sitten saisimme mietiskellä nimenomaan täsä ennen Pesiäistä sitä kärsimysten tietä mitä hän joutui käymään lävitse ennen Pesiäistä MEIDÄN ihmisten takia; sovittaakseen meidän syntimme "kerta linttuulla" jotta meillä olisi hyvä olla... saisimme iankaikkisen elämän... Mitä hän kärsi - onkoo paastosta mitään vertausta tahi vertauskuvannollista kärsimystä meille ihmis-poloille jotta saisimme tuta mitä hän on puolestamme kärsinyt? Saammeko tuta edes hivenen sitä hänen kärsimystä itsekkin... oivallammeko mitä se ristiinnaulitseminen, syntien sovitus, on ollut kun kieltäydymme näin edes osasta mielihalujamme?
Samalla kun sitten kieltäydytään monesta ihanasta "ilosta" ( mm. ru´uasta ) saamme miettiä mielessämme että mitä se ruoka ihmiselle merkitsee? Miksi se on tärkeää - muutenkin kuin vaine nälän poistajana, ravitsijana ja masun piskuisen täyttäjänä? Mitä se on heillä joilla ei ole ruokaa? Mitä on nälkä, nälän kurjimus tyyliin että jos ei olekaan sitä syödä mitä tahtoo, haluaa, ja vasiten jos sitä ei ole ollenkaan saatavilla?
Puhumatikaan jos viel sitten tosiaan "säätää" itselleen viel muitakin rajoitteita ettei saa nauttia niistä joista tavallaan nauttii; esim. mie päätin että en osta tällä aikaa karkkia syödä misään muotoo itselleni - jos vaine suinkin pystyn välttämään moisen ihanuuden. Totuuden kertoiksein olen mie pari kertaa sortunut... mutta anteeksi olen ne itsellein antanut sillä ihminenhän täsä ollaan kuitenkin ja toisaaltaan eihän se makia ole oikeesti paaston aikana kielettyä "kamaa" - vahi onko? Ei miun tietääksein.

   Kuikkasin tätä päivänä muutamana Allan Akkaa ja totesin viikkoja laskein ettäs sitä on kohta oltu sitten sen kaksi kuukautta paastolla. Listallani tällä paastoajan ovat olleet liha, kana, kala ( joka ei oikeesti olisi kiellettyä ), sekä maitotuotteet ja ne makiat.
Jos ajattelee ettäs olen muutoinkin Kaikettomalla -valiolla ( ei gluteiinia, maitotuotteita, sokeri-sokeria ja hiivaa ) niin aikas köykäiseksi jää pakostakin sitten paastoaikani tuotteet... Tosin tietenkin sitä etsii ja löytääkin kaikkea korvaavaa tuotetta ihan luonnostansa näin Kaiketonna kun on oppinut jo elämään. Esim. pavut, maitoa korvaavat tuotteet, yms. ( soija-tuotteet eivät käy miulle - maha ei siedä niitäkään ).
Mutta kun ajattelee että olen kuitenkin Kaiketonna syönyt ain silloin tällöin myös näitä "lihoja" jos olen näppiini saanut ja Matti Kukkarossain sen on kestänyt niin nythän se on sitten ollut näitäkin vähäisempää.
   Arvaatkaas Armaat Lukijain miun KUKA vuottaa tään paastoajan loppumista kuin kuuta nousevaa? Kuka juhlii taasen Pesiäisen tultua paaston loppumista ( ja jonkun ylösnousemusta )?
Olenkin päättänyt ettäs sitten kunne ensimmäinen Pesiäispäivä koittaa niin sitten "ratkiaa" taasen "hanat": ostan itsellein maitotuotteita sillä enhän ole allerginen niille muttas muuten vaine kierrän niitä kun ei tuo masu-piskuinen oikein niitä siedä... otan nytten sen riskin ja pidän "purut" nahoissani, masussa piskuisessa, ja NAATIN kuitenkin siitäkin huolimati.
Samaten päättänyt olen ostaa LIHAA! Niin - lihaa, ihan ehtaa lihaa josakin muodossa. Lähinnä nyt on "kielen päällä" ettäs se on sitten Amerikan-pekonia josain muotoo. Ihan vaikkas paljaltansa pekonia kuhan vaine saan syödä sitä. Jam!
   Toisaaltaan enhän mie näitä paljoa tarvitse, en suinkaan kun yssinäin juhlin ja syön. Pitää muistaa, itsellein päähän takuttaa, ettäs se on kuule vaara suuren suuri että sit överiksi vedän ja olen koht´ sillään masu pinkeenä ja voin pahoin kun yht´äkkiä pitkän paaston jälkeen vetäisinkin "läskiksi" ja mahalaukkuin pinkeäksi kuin lihoitetun joulupossun turpean masusen. Ei, pois se miusta - ei niin.
Ja sitä paitsi... sukumme kun kokoontuu taasen Pesiäistä juhlistamaan yksissä tuumin niin johan se siinäkin sitten tulee ihan varmasti tarpeeksi "kystä kyllä" nautittua siten ettei sitä yssinänsä tarvii tätä ennen vetää "persiitä olalle" moisten herkkujen kohilta kun vasite tiedän että tällöin viimeistään saan näitä maistella koska kaikki tuovat ns. tavan ruokia syödäksemme yhdessä. Ja siitä sit viikon päästä taasen on entisten naapurieni kokoontuminen tykönäni jolloin on uudestaan/jälleen herkkuja pöydässä...
Jotenka malttia nyt vaine Mummero, malttia.