... ja vasiten silloin kun on aikaa niin haluaisi koristella vimpan päälle muttas kun Töissä sitä aikaa ei hirveesti ole ain yhteen kakkuseen keskittyä - surku. Muttas kuiteskin... täsä muutamia viimeisistäni:


2019.7.16.%20Kinuskikakku%2C%20raparperi

   Kinuskikakku raparperilla, gluton ja lakton.
   Hivenen tuotti vaikeuksia "ahtaa" tää kakkunen kylmävitriinimme sisuksiin kun tää kreta-koristelu "paksunti" kakkusen leveyttä sen verta että piti "kiel keskellä suuta" sitä ain sinne sisuksiinsa asetella.... Muttas kyl se siitä, kunne aikaa tällekkin toimella antoi.


2019.7.17.%20Tillikat%2C%20maidotonna..j

   Ihan vaine "tavalliset" Tillikat - ja maidotonna tietenkin.
   Tää on muuten jänskä jutska:
Kussa ei ole tarjolla Tillikoita niin vähintäänkin pari asiakasta näitä syödä kyselee. Kun sitten näitä teen, ja tarjolle laittelen, niin saattaa olla ettei kukaan niitä sitten ostakkaan juuri sinä päivänä...
Et aikas vaikia on aavistaa, tietää, mikä on "kysynnän ja tarjonnan laki" minäkin päivänä...


2019.7.17.%20Valkosuklaamoussekakku%20mu

   Valkosuklaamoussekakku mustaviinimarjalla.
   Normi-pohja ja muutoin lakton muttas kun se tuo pahuksen valkosuklaa sisältää maitoa... ei siis "edes" lakton.


2019.7.18.%20Perus-perus-kampsikkajuusto

  Perus-perus-kampsikkajuustokakku, lakton, josa yllään koristeena miun Työ-paikkain tietystä Mettäkampsikkapaikasta/paikkaan jammaamiani kampsikoita: ajatuksella et kun SE kakku tulee eteen niin sitten siihen käytän niitä marjasia. Ja näin se sit täsä tuli. Olivat hyvä "lisä" juurikin tähän kakkuseen.


2019.7.19.%20Sitruuna-valkosuklaakakku%2

   Sitruuna-valkosuklaatikakkunen, gluton. Ja valkosuklaassa se "pakollinen" maito joka tekee muutoin lakton-kakusta ihan tavan-kakkusen - pyh!
Teen/tein itse tähänkin tuon sitruunatahnan, -crude´n. Tulee paree kuin mitä kaupasta ostaissa. Eikää ole turhia lisäaineita seassaan = tietää mitä suuhunsa laittaa, asiakkailleen tarjoaa.


2019.7.19.%20Sitruunakaffeekakku%2C%20gl

   Sitruuna-kaffeekakku, gluton ja maidoton - absolutiska.
Yllään sitruunainen tomskusokrukuorrute joka nuin "an´ valuu vaan" ekas´ teks´ ja kussa oli sit kovettunut sopimmoilleen niin sit siistin koko ynpäristönsä nostamalla koko kakkusen uuden puhtahan kakkupaperin ylle. "Turhakkeet" jäivät tuohon entiseen papruun kiinni ja menivät "ö-mappiin" sen mukana.


2019.7.20.%20Mansikkat%C3%A4ytekakku%20x

   Perus-Kampsikkatäytekakkunen kertaa kaksi tsipaletta - oli asiakkaan tilaus. Gluton ja lakton.
Mielestäni ihan hyvät tuli...


2019.7.20.%20Mansikka-t%C3%A4ytekakku%2C

    Viimeisenä täsä jonossa;
perus- Kampsikka-täytekakku"pohja" ( gluton ja lakton ) johka sitten synttärisankarittarien äitee laitteli synttärien tullen koristeeksi näitä nyky lasten suosikkeja, Hau-Hau-hahmoja yms..
   Tein tähän synttäreille myöskin toisen kakkupohjan ( sorgy - kuvaa en ottanut siitä... ) joka tuli tavan kaffeekakkuvuokaan kun siitä sitten pitimä tulla synttäreille näille Tulivuorikakku tumman kuorutteensa kera.
Kun aloin tehdä sitä kakkupohjaa niin aloitin sen kuten yleensä aloitan tavallisen kakkupohjan muttas tummana. Sitten tulikin Pomo siihen kupeelleni "kesken kaiken" ja saneli jotta pitäisi saada siitä sellainen ja sellainen pohja aikaseksi. "A-pu-va, mistä mie sellaiseen tästä alan?" : mietin kuumeisesti kun kuitenkin olin jo ns. puolitiessä taikinan tuon laitossa.
Mutta kuten elämä on opettanut, kuten tää Työ on opettanut täällä Töissäin, niin "sovelsimpas" taasen. Lisäsin pohjaan tuohon sopivasti sulaa kasvisrasvaa, sulaa tummaa suklaata ja a´ vot sie - pohjahan siitä tuli ja ihan hyvä kuuleman mitä noin niin kuin kuulimma jälkikäteen kakkua tuota maistaneilta mielipiteitänsä siitä "luomuksestani".

   Tänä pänä, aamusella ani varhain käväisin näin "vapaa-päiväin kunniaksi" tekaisemassa alut Mustikka-valkosuklaajuustokakkuselle ja Puolukka-kinuskikakulle mutta niistä sit kuvien kera joskus toiste, jos muistan ( ja kerkiän ) niistä valokuvia otella...