Eräs ystäväni kertoili nettisfääreissä syöneensä muutaman pippurin ja siitä sitten atvaili että mitähän siitäkin tulee?
Silloin mie muistin ja kerroin hänelle että tämä Reissaaja-tyttäreni oli meillä aikoinaan nuorempana, silloin kun kaik muoskani miun kotonamme viel asustivat, sellainen pieni ja pippurinen tyttönen että hän söi huushollissamme yhtenä ja ainuana henkilönä aterioistamme kaik pippurit. Jopa niinkin että pyyteli toisilta sisaruksiltaan heidän lautasen reunalle jättämiään pippureita itselleen syödä.
Nyt sitten tulin miettineeksi tämän ystäväni mietteen johdosta että liekkö tällä tyttäreni pippurisen elämän "alullaan" ollut jotahii tekemistä sen kanssa että hän nyttemmin aikuisena reissaa jokahinen vuosi "Niin kauaksi kuin pippuri kasvaa." -sanonan mukaisesti niin kauapsi kuin pippuri kasvaa? Tänäänkin hän juuri lähti lentävin siivin jo toistamiseen tälle vuodelle Australiaan asti. Eikäs ole tietoa koska sieltä palajaa kun otti vuoden viisumin sinne mennessään.
Tässä on äitin syvän sykkyrällään että kuinkahan siin käy; palajaako tytär tuo enää koskaan Suomemme kamaralle vahi jääkö sinne pysyvästi? Mietin että sinällään kummallista kun luulisi ettäs sitä pelkäisi että jos jotahii siellä matkatessa ja perillä ollessa sattuisi ja tapahtuisi mutta ei - en mie sitä kumma kyllä hirveesti ajattele, sillä onhan hänen entisillä reissuillaan jo ihan tarpeeksi sattumia ollut. ( Ja onhan siellä varmaan sattunut ja tapahtunut vielä paljon muutakin jota ei äidin korviin asti "kantaudu"... ) Nekö lie opettaneet tämän äidin syväntä että kyl hän siel pärjää vaik sattumiakin vastaan tulisi?
Sen sijaan tosiaankin tällä hetkellä suurin pelkoni on että jos hän jää sinne pysyvästi asustelemaan! Löytää pitemmäksi aikaa sopivan opiskelu- tahi työpaikan. Tahi mikä viel "pahinta" näin tämän hetkisen mieleni mukaan; löytää elämänkumppanin sieltä itselleen! Tietty olisihan se kiva jos hän sellaisen löytäisi elämäänsä mutta miksi sen pitäisi löytyä sieltä "missä pippuri kasvaa"? Sinne kun olisi sitten toooo-si pitkä matka lähteä ain vierailulle... Enkää mie oikein osaa tuolla maailma lentokentillä matkustella... Pelottaisi todella paljon.