Olemma täsä nytten ollut Kaikettomalla ruokavalijolla tänä vuonna sen kuusi vuotta.
Tähän kuuluu siis gluteeniton, maidoton; tosin joskus... silloin tällöin harkiten sorrun ja syön kyllä lakton tuotteita - sori itsellein. Sokeriton-sokeriton; esim. Erytritoli-sokrua käytän itse leipoessain itsellein. Samaten joskus vähäisiä määriä makeutusaineita joita on valmiina joissain tuotteissa. Hiivoton - ehdottomasti. Soijaton - ehdottomasti; en käytä esim. soija kermoja, juustoja tms. tuotteita. Ja sit viel jos vaine mahdollista suolatonkin. Jotkin valmistuotteet sisältävät tuhottomasti suolaa; Keiju ns. lisäaineeton levite 0,9g/100g, riisimaito 0,09g/100ml. Lihaisat leikkeleet ja esim. kalkkuna-grillimakkarat - tooosi paljon!, muttas onneksi näitä tule ekäytettyä vähän - paitsi Keijua joka päivä.
  Olen mielestäin pärjännyt ihan hyvin. Ei valittamista olo ja tiloista tään puolesta ei. Mainittakoon, ettäs popsin kyllä sitten tabuja vitamiinisiä, hivenaineisia, yms..

   Itse asia josta lähdimmä kuitenkin pakisemaan teille, Armaat Lukijain miun, tään ruokavalioin pohjalta ja etenkin tuon gluteenittomuuden takia nyt on tää tällainen...

   Olen huomannut ( kenties teistä jotkut toisetkin olette huomanneet tään, te jotka olette myös mm. gluton-valiolla? ) nimittäin tällaisista aineksista leipoissain ja sitten niitä leivonta-astioita sekä jälkiä erinaisiltä pinnoilta, tahoilta, yms. poies korjatessa, pyyhkiessä, ja pestessäin, ETTÄS se on muuten paljon helpompaa poistaa kuin jotkin ns. normaalit taikinaiset ja ainekset! Ne "perkeet" niinkuin tavallahan liukenevat vaine siihen veteen huuheltavaan ja sen sekaan, sekä pyyhkiytyvät, irtoavat, nuista tasoiltansa tosta vaine. Tavallisilla ainehilla saapi joskus toden teolla "hinkata" jotta jotahin saapi irti. Varsinkin jos ei ihan het´ sillään aina joudu sinne puhdistushommiin kiini...
  Kunne puhdistan ( esim. juurikin nyt täsä kevähällä ) putkistot tiskialtahan se on samainen siellä, näin jälkehen tällaisen kokkailun ja ruokavaliota tätä "ylläpitäissä". Helpommin puhdistuvat nekin nyt kuin aikoinaan normi-ruokavaliolla ollessain.

   Mietinkin täten et kun se on noin yleensäkin helpompi ja kivenpi olla sekä eliä tällaisen -valion omaavana ( vaik tää nyt kalliimpaa on taloudellisesti kuin ns. normaali ruokavalio - Matti-Kukkaroinen ei kiittele suosiolla! ) että helpompaa kokkailla, leipoilla ja touhuta kaikkinaisesti, NIIN voinen tuota sitten luulla ( tiedä kun en, vaan vaine ajattelen, luulen, kuvittelen näin ), ettäs samaten se varmahan tää tällainen "eväs" sitten toimii myöskin ihmisen sisuksissa ja suolistossa?!!
Se niinkuin sujuvan sutjakkaan vaine "ui" lävitse suoliston ja siin samalla tuota mutkikasta "liukumäkeä" alaspäin pyyhältäesä aina loppuun asti. Toki imeyttävi samalla tietenkin itsestänsä ne tarpeelliset ja näistä aineksista irti saatavat ainekset, elimistöni/elimistömme käyttöön.
Ja jos ajatellahan tuota "sujuvan sutjakkuutta" ja helpommin "irti" lähtevyyttä, NIIN eikös sitä sitten voine ajatella myöskin et silloin tää kaikkinainen, erilainen, eväs ei tartu sinne suolistonkaan seinämiin niin helposti kiini kuin ns. normaali "eväs", tukkeuttain niitä tahi tukoksia aiheuttain?
Miten lie sitten verisuoniston ja niiden mahdollisten tukosten laita - siihen tää-kään -valio ei taida taitaa mitään?