2019.12.5.%20T%20-%20tupla%20-%20kerien%

Gluton ja maidoton.

300g leivonta kasvisrasvaa
3dl sokrua ( mitä sit itse kukin käyttävi... itse tekisin Kaiketonna ja käyttäisin esim. Erytritoli-sokrua. )
4,5-5kpl kananmunaa riippuin siitä mimmottiis kokoisia ovat...
4dl Viljatuotteen vaaleaajauhoa
( tai kuten itse tein tään Appelsiinillä maustaen: laitoin vaaleaan raitaan elikkäs puoleen massasta n.2dl vaaleaa jauhoa ja sitten tuohon suklaisen raidan puoleen massaan laittelin 2dl tummaaa jauhoa )
1kpl appelsiinia
3tl leivinjauhetta
n.4rkl kaakaojauhetta
n.4rkl vettä
( ja mie laittelin sit vaaleaan raitaan appelsiinin raastetta yhden appelsiinin verta sekä itse mehua aimo lorauksen joka taasen tarkoitti ettäs laittelin siihen osaan hivenen enempi kuin tuon n.2dl niitä vaaleita jauhoja... )

- Vatkaa, vaik huonehen lämmössä pehmitetty, rasva ja sokrut kestäväksi, valkiaksi vaahdoksi niin etteivät sokerin rakeet enää vaahdossa tunnu.
- Lisäile kananmunat joko yksitellen tahi paritusten vaahtoon ja vatkaa massaksi.
- Erota puolet massasta toiseen astiaan ja puolet jätä vatkauskulhoosi.
- Lisää vaaleaan raitaan ( jos haluat näin esim. appelsiinillä sen maustaa ) appelsiiniraaste ja mehuakin.
- Sihtaa toiseen puolikkaaseen kaakaojauhe ja lisää vesikin sekaansa. Hämäytä sekaisin.
- TARKISTA että massat ovat keskenään saman vahvuisia!
Jos eivät ole niin lisää jompaan kumpaan hiven lisää vettä tahi jauhoa; riippuin siitä et miltä ne massat/taikinat näyttävät.
- Kaada ensin vaaleaa massaa TARKOIN voideltuun ja gluton jauhoilla jauhoitetun kaffeekakkuvu´uan pohjalle ynpäri keskustan torninsa.
Lusikoi sitten tummaa taikinaa, sit vaaleaa, tummaa, vaaleaa... niin ettäs viimoinen kerro on taasen vaaleaa.
Sillä ei tosin ole periaatteessa väliä ettäs kummalla taikinalla aloitat ja kummalla lopetat muttas se on vaine silmälle paree kun pintaan ja pohjaan jäävät noi vaaleat taikinat; ulkonäkö kun on puoliruokaa....
- Ota HAARUKKA ja painele sillä SUMEILEMATI koko taikina massan läpi pinnalta pohjaan asti ( ÄLÄ naarmuta, älä vetele - PAINELE vaine ) noin parin sentin välein ynpäri koko vu´uan käyden. Ja jos viitsit niin vedä vielä ruokalusikalla koko ynpyrään sellainen vako/ura ihan näkyväinen: se kyllä kohoaa siitä häviten paistaissa poies muttas näin estät sen kakkusen LIIAN kohoamisen eikä tule sit tarjolle laittaissa niin "kiikkerä" kakku alustalleen asetettavaksi.
- Paista kiertoilmauunissa +170´C kunne valmista on: irtoaa vu´uan reunoilta hivenen ja tuoksu käy lävitse huushollisi.
- Kumoa kakkunen sopivan kokoiselle tassille HETI kun otat sen uunista poies.
Jos kakkunen ei irtoa heti: kokeile, kopauta kevyesti. Tai valele jokin keittiörätti kylmällä vedellä ( jätä se lähes vettä valuvaksi ) tarpeeksi usean kerran ja aseta se aina uudelleen valelun jälkeen vu´uan ylle - ei taikinapuolelle vaan sen kumotun vu´uan "selkään" Jos ei auta vieläkään niin kokeile avittaa vaikka veitsellä... olet kehenosti voidellut vu´uan tuon.

   Jos haluat "soveltaa" niin "vain taivas on rajana" maustamisessa: kokeile Marianne-rouhetta, Turkinpippuri-rakeita. Tai sitten vaikkas suklaata rouhittuna, kuivattuja karpaloista tahi vaikkas näin joulua lähestyessä kuivattuja hedelmiä pilkottuna ja jauhoitettuna ( kandee jauhoittaa ne pilkotut hedelmien palaset ensin ennen kuin laitat ne taikinan sekaan; muutoin ne "vaipuvat" vu´uan pohjalle paistaissa kun "liukuvat" taikinamassan sisällä alaspäin = jauhottaminen estää sen. ).