...kertoo multa, että leikkimme tämä... on täyttä totta.
   Se että nytten vuodatan näin johtuneen siitä ettäs en voi muutoin itseäin julki tuoda. En voi "marpattaa", en voi puhkua enkää puhaltaa. En kuiskata, kertoa saati pakista. Jotenka: jotenkin, jollonniin ja - .
  Odottanut olen ihan kiltisti kuten lupasin. Enkö olekkin? Olen ollut vaiti kuten pitääkin - enkö vaine? Mutta jokin roti se  miullahin on olemasa. Eikö vain? Vaikkas kuin "on kiellettyä, on kiellettyä, on kiellettyä" ( kuten Muumeissa aikoinaan Muumipeikkokohan se oli joka joutui kirjoittamaan sen sata kertaa jotahin luvatonta tehtyään... ) niin siltikin - miksen saa? Kerro se miulle oi, ystäväin?
Miksen saa sillä mitenkä muutoin tämä onnaisi? Ei mitenkään näin miun kantiltain kattoin. Ei sit mitenkään - eikää milloinkaan. Tosin täytyy rotinkia antaa siulle ( oi ystäväin ) ettäs se olet sie nytten pari kertaa joka ens´teks´ olet ollut "liikenteessä"! Ja se se on ennari, se! Ns. eka kertoja kunne sie olet sen tehnä. Vaikkakin epäilen kylläkin että se johtuukin vain aikoinaan tapahtuneesta asiasta jota hoisin ja sie nyttemmin sitä hämmästelet, kummastelet ja ihmettelet ettäs kuis se nyt tälleensä - siksi vaine "liikahdat". Et miun ittein takia-ko?
Tietty olisihan se kiva kuvitella ettäs olen jo siul niinkin tärkiä ihminen ettäs teet omatahtoisesti nämä liikkeesi! Wau - jotahin olisin "saavuttanut" täsä maailmassamme, tällä Telluksella, silloin: saanut yhden Jääräpää-Jukurin "käännytettyä uuteen uskoon". Wau!
Muttas kun en nyt kuiteskaan ole niin hyväuskoinen, niin sini-simmuinen miekään... en ole nuin vaine höynäytettävä helmojen heiluttelija, niin yssin kertaisesti sanon vaine että miehen-puolikas, sie juurikin siellä toisessa päässä, sie Mies ISOlla M-kirjaimella, "liiku" vastakin. Tule, ole ja - ota viekkuun.