Miun perus-kauppakassini vanha ja kulunut jo oli. Ajalta "kirves ja vasara" eli varmaankin jotain 80-luvulta-ko? Mutta joka tapauksessa paljon käytetty ja ihanainen kunne puhki jo kului pohjastansa ja rivoistansa. Jotenka pitimä alkaa uutta ajattelemaan tilallensa kun en pruukkaa kaupoista muovikasseja otella ja ostella ostosteni kera jo ihan niiden hintansa takia saati sit ettäs eihän se ole ekologistakaan!
   Näimpäs sitten tässä taanoin päivänä yhtenä penkasin kangaslaatikkoani ja löysimmä sieltä sopivat kankaat kassiini tähän. Löysin kirpparilta ostamani Marimekon kappaverhojen kankaat päälyskankaaksi sekä lapsuuteni aikaisen valkia puuvillaisen lakanan vuorikankaaksi.
   Päättettyäni kuitenkin tehdä samoin tein näitä kauppakassejani kaksi kipaletta "samalla vaivalla" ( koska kasseille näille aina tarvista kyl on ) aloitin askareeni palasten leikkaamisella, ja sitten pääsinkin jo iloisesti ompelemaan...

2017.1.19.%20Kassit%20%281%29.jpg


2017.1.19.%20Kassit%20%282%29.jpg

   Tässä kauppakassini nämä valmiina ovat.


   Toinen "onkkelmani" oli että miuta kauan palvellut Marimekon olkalaukkunikin veteli jo viimeisiään. Tai ei kassi itsessänsä vaan ennenkaikkea sen rivat. Niitä olin jo tursinut ja parsinut ihan "kystä kyllä" joten ajattelin nyt sitten etten enää ala sitä lisä-paikkailemaan vaan teempäs ihan kokonaan alusta alkain koko kassin uudestaan. Saan sopivan laisen ja taatusti taasen pitkäksi ajaksi kestävän kassin.
   Hommani alkoi entisestä kassista mittoja ottaillen ja niistä kaavoja tehden....
   Ompelin tähänkin vuoren samaisesta lakana kankaasta kuin kauppakasseihini, ja sisällensä tein pienen vetoketjullisen taskusen sekä oikein teret ulkopuolellensa. Puhumattakaan että tuonne sisälle pohjaan tein pohjavahvikkeelle oman "pussikan" jotta saan sen otettua sieltä sitten tarvittaessa poies; mm. pesujen ajaksi.

2017.1.27.%20Kassi%20%282%29.jpg

   Laukku edestä...

2017.1.27.%20Kassi%20%281%29.jpg

... ja takaa.


   Sitten viel; ISOin kassini tämä.
   Tällainen kassi, tämän kokoinen, miun entinen kassini oli niin ikään jo keheno kunnoltansa. Sain sen entisen kassini aikoinaan kun poikani miun tekivät ( tupla pojat ) kumpainenkin alakoulussa ollessaan äidilleen kauppakassit. ( Toisen kassin jäädessä miun käyttööni olen aikoinani antanut sen toisen kassin jolle-kulle muoskistani käyttöönsä. ) Ja siitähän on jo aikaa... mitäs se onkaan... semmoiset kahdeksan tahi jopa yhdeksän vuotta.
Jotenka nytten sitten uutta kehiin samoin "höyryin" kun muitakin kassejani ompelin...
   Päällyskankaaksi laitoin samaisen Marimekon kappaverhon kankaan viimeiset osat, ja nyt sitten tähän kassiin kirpparilta ostamani yhden harmaan verhon viimeiset palaset ( piti vähäsen "askarrella" nekin osaset palasista kun tääkin kangas tosiaan "vähiin" jo kävi ennen kuin loppui kokonansa ).

2017.3.11.%20isoin%20kassi..jpg

   Nyt on hyvä. Nyt taasen tähän, tämän kokoiseen kassiin, mahtuu vaikkas jotkut ulkokengät kera ulkotamineideni kun on tarvista vaikkas niiden kera reissuun lähteä johkin suuntaan.


   Ja tätä ISOa kassia ennen tein tosiaankin tään asiointikassin äidilleni.
   Tähän käytin myös kirpparilta ostamani verhon kangasta päälikankaaksi ja sitten vuori kankaaksi samaa harmaata verhokangasta kuin tuossa ISOssa kassissani.

2017.3.3.%20Mummolla%20kassi%20%282%29.j

   Äitini pistäytyi juuri tänään tykäönäni tämä kassinsa kera "heiluen" ja sanoi olevan ihan tyytyväinen siihen; mahtuu hänen tarvittavat kamppeensa sen sisälle.