...kun ei päätä huimaa, meno tää, tulevan jo nään.

   Toka vika päivä talossani tässä virallisesti. Tässä yön pitkinä joutavina tunteina mietin että mitähän viel voisin pakkailla ennen muuttoain: kukkia? Ei vielä, enhän voi kastella niitä silloin. Loput matot? Joo, ne voisin puistella ja pakkailla lähtökuntoon. Loput valaisimet? Joo, nekin voisin. Etenkin kun kukat siirrän sit ainuiden jäljellä olevien valolähteiden luokse. Jep, nekin voin "poistella". Ja hei, sit voisin siirrellä avonaiset paketit tonne lähemmäksi "lähetyshuonettain" eli huonetta johka oon kasanut kaik lähtevät laatikot ja tavarat jotta eivät ole pitkin huushollia etittävissä. Tosin ei kait niitä ois vaikia löytää kun tää on jo riisuttu lähes kokonaan ja kaikkihan joka tapauksessa lähtee mukaani. Mitään ei jätetä taloon - paitsi yksi vessapaperirulla toiseen vessaan!

Tällänen hömelö kun olen (Hörimummo muoskan muksuin sannoissa - miulta oppineet nimen toin kun ain heitä vuoroillansa nimittelen siten kun jotain vähän hassua tai ei hyvää tapahtuu.) niin listannut olen paperille että muista ottaa mukaan; saunan lämpömittari, turvaketjut ovista, rappuralli, yms.. Lista on ollut pitkä mutta pikku hiljaa olen ruksannut yhden toisensa jälkeen poies siitä. Nyt siin on enää vain muutama jäljellä. Mut eilen perustin toisen listan oivan. Listasin nimittäin että mitä pitää olla eka muuttokuormassa mukana sillä meinaan heti-mite maanantaina jo siirtää havuni kotiini uuteen - palaja en enää öiksi tänne majaani matalaiseen. Eli listassani tässä on mukana sellaset ekassa kuormassa menevät jutskat joita ilman ei ns. edes yksi yönseutu oikein onnistuisi: patjani miun/sänky petivaatteineen, kaffepanna/keitin ja kukkani miun. Kukat siksi että lasken tään talon lämmitystä alas ja ne raukat "kuolisivat tiällä ku russakat" jos lämmöt kovin laskevat alaspäin. (Liekkö tuon jo kertonut viimo kerralla?) Suunnilleen seuraavaan kuormaan lähtee keittiönpöytä jotta on missä syödä... tietty seisaaltaankin se onnistuu mut kuiteskii. Ja sitten kaikki VARAPATJAT petivaatteineen. Ehottomasti, sillä lista on jo "pitkä" riemun sen että pääsee mummon/äidin, uuteen kotiin yökylään. Tulijoita siis olisi kun vain asiat saa järjesteltyä ensin niin että voin ottaa ketään vastaan sinne uuteen kotiini: siskonpetiin lattialle.

Tässä majassani matalassa ovat kaikki kynnelle kykenevät olleet jo sen "viimeisen kerran" majaansa pitämässä. Lähinnä siis muoskani muksut ja tyttäreni miun sekä siskoni miun tyttäriensä kera. Jotenka itsekukin on tavallansa jo jättänyt hyvästit tälle kodilleni miun. Itte taijan lutviitua tään luopumiseen tässä pikku hiljaa tätä riisuissa ja käyden samalla kaikkia näitä tuhansia aatoksia läpi.

Ja näköjään myös siten että nyt kun olen tätä muuttoin varten joutunut myymään monen moista omaamme (puolisonikin kun asui täällä niiden asioiden ollessa täällä niin sanon nyt monikossa tään) niin tavallaan ne muistot mitä niis on/oli, ovat lentäneet jo siinä vaiheessa pois pesästämme tästä. Ja tilallensa tälle olen sitten ollut hankkimati mitään vastaavaa - tahi olen ostellut jotain... Huomasin nimittäin tässä päivänä muutamana että tässä samalla taitaa vaihtua sisustuksein miun aika tavalla. Yhteisessä kodissa rakensin pesää meille, meidän näköistä.

2014.6.13.%20kotini%20%284%29-normal.jpg

Nyt rakennan kotia vain miulle, miun näköstä-kö? Olen hankkinut varastoni "täyteen" kaiken maailman vanhaa juttua. Sekä sisälle tänne kotiini. On vanha talonpoikaskaappia, vanha itulaatikko, vanha metalinen vanna, ikkunan poka peilinä, tää vanha ruokapöytä tuolineen, yms.. Eli kodistani uudesta tulee toisen näköinen. Onhan siellä myös valmiina jo aivan toisen laiset puitteetkin: siel on valkian vaaleat seinät. Täältä majassani matalaisessa aikoinansa valkian vaaleeseen kyllästyttyäni vaihdatutin kaiken sen pois niin että täällä ei ole enää pitkään, pitkään aikaan ollut mitään muuta valkiaa ku väliovet.

Jotenka ompa jännä nähhä millainen uudesta kodistani tulee. Tuleeko siitä, saanko sen laitettua, sisustettua, niin että voin siitäkin sanoa aikanansa: `majani matalainen, boxini pienoinen - kotini´.