2015%20%287%29.jpg 

   "Terve, viimeiset kauniit päivät!
Suruasu tuo
minun tuskaani luontuu ja silmää mielyttää.",
sanonut on joku Alfonse De Lamartine josain, joskus...

  Sinällään käy ihan hyvin tähän vuoden aikaan, nyt uuden vu´uen tiemeellä, kun täsä on tosiaan ns. viimeiset päivät käsillä kuluvaa vuotta, ja Aurinko tuo Armaskin tänä pänä nokkaansa Taivahanrannalla käytti ja näytti.
Ei sen puoleen: ei tää mielikään kummoinen par´ aikaa ole. Jostain syystä mieli riipii maita myöten matellen. Olisko se että ne ovat nää juhlaiset pyhät ain hivenen hankalia näin yssin ollen ja eläin? Ei ole kera juhlijaa, ei ketään jonka kanssa jotankin juhlia, lähteä johkin tahi pysytellä kois ja pistää kemut pystyy kaksin. Ei, ei ole.
Sen sijaan sitä kuulostelee ( kuten nytkin, vartti sitten alkain ) kuinka toiset juhlistavat, paukuttelevat raketein kera....
Tietty - lähtiä isse johkin ihmisten ilmoille ja mennä seuraan johkin paikkaan. Kyllä, sehän se olisi "pelastus" suuren suuri...
Muttas kun ei sit millään. Ei hoksita. Ei ni yhtään. Mieluummin olla jökötän näin kois ja "poden" tääl tätä oloa ja tilaa.

   Näin vu´uen vaihtuissa tavataan "tasata tilit" menneen vu´uen kera ja toitotella tulevat terveeks, tulleeks;
   Mitähän muistaisin...
Töissä olin ja kivaa oli - surku vaine kun se nyt sit totaalisesti loppui - snif.
Nuorimmainen tuli täysikäiseksi, 21v, ja vanhimmainen oma täytti 30v. Puolison puolelta tuli yssi lapsenlapsi lisää.
Siskoin miun on voinut hiukan kehenosti, itsestäni nyt puhumatikaan...
Kanssakulkijain kera yksissä on oltu ja taidetaan kaikesta isoista vuoden aikaisista vastoinkäymisistä huolimata edelleen yhsissä tuumin jatkaa matkaa?
Venhoni vesille sain - tosin en tuota paljoa kerennyt siel käydä soutelemassa...
Matkustellut olen. Mitäs se olikaan... Valamosta Heinävedellä alkutalvesta ja Hirvimiemessä Tervon puolla kesällä. Niinikään keskellä helteistä kesää Kokkolassa, Öja´ssa, Tankkar´ssa ja Kalajoella sekä sit nyt syssyn myrskyillä Hailuodossa. Ja tietty sit täällä lähemmällä ylt´ ynpäriinsä pienempiä reissuja valokuvaten tahi muuten vaine. Että olen mie ainaskin päässyt "tuulettumaan".
Valokuvanäyttelyitä kaksi kipaletta takana ja useampi kipale valokuvauskeikkoja. Jep.
Siinpä ne, suurimmat ja muistin syövereistä kaivellut tärkeimmät jutskat.
   Entäs sitten tuleva vuosi - mitä toivoisin?
Toivoisin että... pysyisin terveenä, ja pääsisin maan ääriin. Piste. Eipä muuta Mummerolla tällä mielessä. Joops.

   PS. Päivitystä edelliseen, jälkeen uuden vu´uven, puolella uuden vu´uen :
"Uuden vuoden riemut 2019.
Raketit lentävät ja paukkuvat.
Myräkkää pitää, tuulla tuivertaa,
humina käy ylitse Humisevanharjun.
Paleltaa, kylmä puistaa.
Ylläni tupla-sukat villasukkineen,
handyissä nahkarukkaset ja
ylläni pari kerrosta...
...täkkejä.
Kerrankin saan "sulautua joukkoon" näin uuden vuoden aikaan: käyn yrjöllä vessanpöntöllä."
   Tuossapa se sitten tulikin ilmi kuin miun uusi vuoteni tänä vuodenvaihteena vaihtuvi: todellakin kois ollen ja yssin kärvistellen.
Itseasiassa siin meni sit seuraava päivä ja osa tätäkin päivää samoilla tulilla kera väli-öidensä. Ei kyl mitenkään, ketään, kateeksi käynyt kun näin ilmaiset pahoinvoinit sain issellein. Ei naurattanut kun samalla aikaa tuli kahta puolta ulosantia, ei kateeksi käynyt kun nestehukka ja nälkä särkivät päätä - mut kun ei mikään pysynyt sisuksissa sisällä.
Tuumailinkin isseksein kaiken tuon kurjuuden keskellä jotta miten oikein joku voi haluta itselleen tieten tahtoin hankkia jonkun pahoinvoinnin, Yrjön, juomalla kännit? Miten joku kestää sen? Ei, ei he-le-katissa, en kyl haluaisi moista riesaa itsellein.
   Nyt täsä jo ( kaitenniin "jo" - luulisin näin, sillä viimeisestä molemmin puolisesta ulosannista on jo kuitenkin sen 19 tunteroista! ) elppailen ja jotahin sisuksissain olen saanut pysymään. Keräilen voimia vaik nuo menneen myräkän lumien työnnit olivat kyl aivan liian raskaat viel näille miun voimillein. Onneksi poikain käväisi hiven avittamassa mut loput löytyvätkin sit huomenissa tuolta ulkosalta; "Sen minkä taakseen jättää, sen eestään löytää."... vahi mites se menikään?
   Jotta ei ainakaan nyt aivan terveenä tää uusi vuosi alkanutkaan....