...tää tään hetkiset ja olevaiset. Toisaaltaan olisin voinut toisinkin alkoittaa skriivauksein tään nyt, muttas olkohon nyt näinen sanoine vaine. Piste.

20210414_125229.jpg

   Täsä käväisin happee-haukkaa kotvasen ulkoistain itsein ulos tuonne Taivahankannen alle Aurinko Armahan kilon sekahan - ja mietiskelin, pähkäilin... Oli ihan kiva käppäillä kiiretönnä. Piskuinen pyrähdys vaine tosin, muttas heitettypä tuli kuiteskin.
Käväisin mm. likeisellä lintutornilla stallade johka satuimma jonkusta linnuista tietäväisen ihmisen kera yhtäaikaa. Hänellä kiikarit, kamerat, yms. rensselit siel mukana oli, ja kun siin juttuhun tultihin, niin hänpä luetteli miulle monen moista lintusta sieltä kosteikolta. Muistihin jäivät Kalalokkit, Naurulokkit, Tiirat Nokikanat, Sinisorsat ja Tavit sekä aurana ylitsemme lentäväisen hanhiparven yksilöt. Oli siin varmahan muitahin, mut kun ei tää vanhan muisti enää kanna hyvin pitkälle...
   Mielessä mieron poukkoili aatos, ettäs se on tää kulunut, taakse oikeastaan jo jäänyt talvi, ja vasiten tää tään vu´uen alku sit tuonut elämääni muutosta sellaista jota osanut en vuottaa olleskana.

   Ensinnäin tään kätein kera "temppuilut" kun sen leikkausaikaa ain siirettiin ja siirettiin pitkin talvea, ain kuukausi kerrallansa etiäpäin kun en ollut itse kunnossa, tahi sit leikkaavalle taholle ei käynyt jostahin syystä.
Kunne se vihdoin sit saatihin ronklittua, niin sitten olen pidellyt saikkua paikallansa ettei vaine johkin muualle, jonkusta toisen tykö, lähtelisi moinen olevainen? Ja tänään taasen katkolla ollahan; arvauskeskukseen lähdemmä täsä käväisemään asiasta moisesta taasen, kotvasen kuluttua. On muuten aikas vino ja ISO pino laskuja, noin viikottaisin käynein, siellä lekurin tahi sairaanhoitajan tykönä!
No, muttas - se tää leikkaus on sit sanellut paljolti sitä, ettäs haenko ( olen hakenut useistakin ) paikkoja työtä tehdäksein josahin. Samaten kuin sitä, ettäs ovatko nämä mahdolliset työpaikkoin päättäväiset henkilöt ollehet valmiita ottamaan tällaisen sairaslomalalle epämääräiseksi ajaksi jäävän ja nyttemmin olevaisen henkilön? Kuten tietty määrittää myöskin nyt sitten tään tulevan kesän Työnikin miun ja siihen lähdön mahdollisuuden...
   Toinen suuri ja moneen merkityksellinen juttu oli tää ero. Kuten olenkin pakissut jo teille Armaat Lukijain miun, niin se merkkaa ihan arkipäiviinikin paljon. Sankkevan paljon. Siten etten sitä olisi ensin itsekkään uskonut, tajunut, ettäs kuis paljon sillä onkaan.... tai siis kuis moneen sillä onkaan merkitystä.
Ja nytten täsä juurikin tajusin et se kun viimo kerralla tein reissuin muoskain mukeloihin kera, niin siihenkin se vaikutoksensa omansa teki. Tietenkin muistojen pohjalta mut myöskin siten et jos olisi tää George iellehen ollut elämässäin, niin sehän olisi tehty yksissä tuumin, se reissu. Tahi sitten mie yssin - ilman muoskain mukeloita noita tuolloin matkassain ollehia.
Sekä sitten huomiseenkin.... niin huomiseen... Lähdemmä huomenissa liituamaan. Muuntaudun Reissaaja-Lissiksi. Ei, ei pirtain enää kestä tätä tekemättömyyttäin täällä koissain - sekä sitä et tekemistä kyllä olisi vaikkas kuin, muttas kätein ei kestä vieläkään tehdä paljoa mitään!  Ei sitten millähän vaine kestä, ei veny. Ja kun miul kerta on VIELÄ olemasa piskuinenkin mahdollisuus itsenäisesti, omin pääomin, omalla ajallain, omain mielin mukaan, oman mielein mukaisen ajan aikana, tehdä reissade, niin miksi he-le-katti... Matikainen, mie en sitten sitä tekisi?! ( Virus-jutskat huomioon ottain tietenkin! )
    Olen omaa pesäkoloa etsinyt Luovolta ( tää on kait jo ollut aivan selvä jutska, tää paikka mistä olen sitä etsiskellyt? ). Olen käynyt katsomassa sieltä aikas usean tsipaleen ihan paikanpäälläkin ollen, ja monta olen netistä katsonut ollen kiinostuneena sankkevan paljon niistä.
Lainaa en ole hakenut, ei, en ole, muttas eräänkin kerran varantoin räknännyt olen suuntaan et toisehen, ja jossitellut sen eräänkin kerran, ettäs jos-vaikka-kuinkahan, jne..
Takkuaa vaine pienistä asioista ain. Joko pääomaa pitis olla enempi jonkusen verta tahi sitten tyytyä kehenompiin oloihin joita oloja ja tiloja ei taasen mm. klyyvarini sietäisi...  Pitis myöskin olla vakaa ja tiedossa olevaine työpaikka sieltä jostahin, muttas kun sekään ei ole "kirkonkirjoissa kuulutettu" huttu, se; piskuinen on paikkakunta tuo. Lue; ei avoimia työpaikkoja "puussa kasva". Vasiten oman alani töitä.
   Niinpä, usottava se on vaine, ettäs meikä Mummero "naimisissa on" tämän tään aikaisen paikkakunnan ja asunnon kera vastakin. Humisevaharju saattaa olla "kohtaloni" täsä suhteessa. Ja täten tää olevainen paikkakuntakin myös. Ja näine hyvine on sitten tyytyminen. Suuniteltava elämätä-mätä-tätä näin ja täältä katsoin. Pyh! Ja juuri kun mikään ei ns. sitoisi miuta näille leveleille. Ei sitten niin mikään....
   Reissuja siten sit vaine varallisuuden ja säästöön saavain roposten verta aina kussa mieli Mieron niin tekevi. Reissaten ja valokuvaten...
   Valokuvanäyttelyn tulevaisen olen saanutkin jo aikas hyvin huudeille valmihiksi; ripustustaan vaile vaine.
Muttas tulipa täsä päivänä muutamana soitto, ettäs ottaisitko pidemmän ajan haltuusi siihen; heillä olis sattuneesta syystä antaa päiviä muutamia nyt lisää jos vaine kelpaa - ilmaiseksi - ottaisitko?
Niin ettäs - "kelpaisiko, ottaisinko?!" Tottahan toki - vasiten nuin ilmaiseksi kun annatahan. Kerrankin. Maksavat nimittäin maltaita ne näyttelyajat! ( Kuten itse koko ruljanssi aina valokuvien tietättämisestä asti.... mut tästäkin olen tainut jo pakista, jotanka se sit tästä nyt. )
Ettäs - siis - näyttelyajanjakso sitten muuttuvi nyt himpun verta. Arvatkaas Armahat Lukijain miun, mitä SE merkkaa sitten miulle? Se merkkaa sitä, ettäs mm. vieraskirjaan kirjaamain päivämääreet piti alkaa rustade uusiksi. Silleen siististi, fiksusti, nätisti....

20210414_115400.jpg

Mitä sanotte? Onnasinko? Tosa oli siis alkujaan 5.-23.7.2021, muttas täten nyt sit 30.6.. jne..
Ja "sen seittemän" näyttelyjulistetta menee kokonansa uusiin puihin, koska en niitä itse voine tulostella ( ei ole masinoita moiseen jutskaan ) ja täten teetän ne toisaalla kuin tehden omassa-kotona. Tää merkkaa taasen sit sitä, ettäs kaik´ niihin  suunitteluni sommittelut, kolmen numeron yhdistelmän taatta, menee uusiksi. Tallennan uudet suunitelmat tikulle, mirs-marssin keskustaan liikkeeseen-x, tulostavat siellä, maksan sinne, ja sitten teen ( tod. näk. jalkaisin ) niihin tulosteiden levitelyy asianomaisille tahoille.
Ei siin et pitää tehdä, ja teenkin, aikaa pitää olla ja onkin, muttas ne nuo julisteiden teettämisetkin kun MAKSAVAT
himpun...!
Onni en ollut kuiteskanan viel sopinut jota-kuta avuksein tuolle 5.7. päivälle pystytykseen! Huh, helpotus. Edes yssi asia hyvä täsä soivissa. Nyt vaine pitäs sitten löytähän jokunen tuohon KESKELLE viikkoa apuriksein; maanantai aamuun kun se olisi varmahan helpompi löytää...
   Helppoa löytää, helppoa kuin heninän teko, helppoa kuin Hepo Hopiain huolto. Niin-pä.
Se on taasen SE aika vuodesta kun rahnan, pätäkän, ja etenkin Matti Kukkaroisen saanen hukkumaan tuohonkin olevaiseen epeliin. On erinäisten ilmansuodattimien vaihdot; ihan vain oman henkkevän taatta, notta voinen sillä mm. reissade tehdä ja siel sisällänsä henkkittää! On öljyin vaihto; kilo ja metrejä kun näyttää tulevan aikas kivasti näin jo yhteen vuotehen - n.17 000km suunilleen. Sitten olisi viel renkahin vaihdot kesäisiin tassuihin; käteni kun ei tää sitä tänä vuonna tee vaikka siin kyl omansa saisi takaisin säästäin... Se vaihto-rumba-samba saa kuiteskin viel kotavsen vuottaa. On nimittäin viel mökki-tie sellaissessa kunnossa et eipähän ihan kaikistelle kesäisillä tassuilla sitä pitkin kurvailtaisi. Puhumatikaan, ettäs jos täsä vaik huomenissa sitten lähden tuonne himpun pohjoisemmille leveleille josa ei takuuta viel ole kesäisistä oloista ja tiloista... ( siispä nähdäänkö-hän huomenissa täällä, sie oi, Armas Lukijain miun? )

Ps. - jällevän.
   "Juuri saamamme tiedon mukaan...." .... meikä Mummero sitten on ihan fyysisestikin nyt työtön!
Lepoa, lepoa, ja viel kerta; lepoa. Ei leipomisia ( sitäkään mitä nyt olemma tehnyt pikku hiljaa kätein kuntouttamiseksi ), ei siivouksia ( sitäkään vähäistä mitä olen hommaillut - kätein kuntouttamiseksi ), ei ikkunoihin vosekkimisia ( pitää nenga "ulkoistaa" ihan todellakin eikä vaine haaveilla enää siitä ulkoistamisesta ), ei auton putsistuksia ( yksi sikolätti kohta sisältänsä! ), ei kesä tassuin vaihtoja ( tään uson ihan keta-linttuulla! ). Ei ni mitään!
Saikkua takataskussa pitkällinen putki lisää.
Koskee iellehen - pitkä vaikutteisia tabuja sain taasen, uutta sorttia nyt sit...
Hermoja vetelee - liekkö lekuri vahingossa yhdistellyt vääriä piuhoja yksiin....?
Nestettä on kuuleman turvotukseen asti, ja onhan tuota, näkeehän tuon.
Piirtopaukamointi oman osansa onkkelmiin näihin lisää...
   Ja niin kuin mie jo haaveilin vaikka-sun-mistä....
   "Eikää täsä viel kaikki!"
   Mennä endinä mökillä mökkeilessäin kuulostelin etummaisia tassuja Hepo Hopiain, ettäs johan se ääntä pitää. Käväisin sikson miehen tykönä siin alkumatkasta ja tuumasi et josko kiviä välissä jarrulevyjen...?
Ajanut en sen kommin ole sit tuon reissuin; en ole ääniä nuita kuulostellut.
Tänä pänä veimmä sit tuonne suodattimien ja öljyn vaihtoon saaden kuulla saatesanoiksi, ettäs olis paree jos et ajelisi nyt kummemmin... Heille kun kerroin autoain sinne viedessäin, ettäs huomen aamulla sitten reissun päälle, ja silleensä!
On kuuleman etummaisen tassukan laakerit ääntä pitämässä. Toisen etummaisen stefat, tms. vuotavat. Simmuista puuttuu iiriksiä ( valot sammu ovat ) ja, ja, ja.... Kaikkea pientä selleista sälää jotka olis hyvä laitella NYT ennen kuin Hepo Hopiain katsastukseen vien?! Ja ennen kuin reissade pitemmälti.
"Ja sitten ne kesä tassut myös.": sanoin mie kerta "ruvetaan" ja täten reissuin suuniteltu puihin meni. Jep, jep.
   Niinkuin mie jo kerkesin varata majasijat issellein. Kerkesin sopia erään asunnon katsonnankin sinne. Kerkesin.... tai siis "laskin alas" kaik´ ruokavarannot täältä Humisevaltaharjulta kun en ole sit täällä niitä käyttämässä vaan matkoillain Maailmalla Avaralla; kuten pruukataan ain itse kukin tehdä kun reissade lähdetään. Otimma jo matkalaukkuni esille, varustin kameran laukkuineen suntinsuulle. Eräälle ystävällein sanelin et en ehken ole huomenissa enää kois; ei kandee tulla käymään kylässä. Jne., jne..
   Et, ee mennyt ku Strömsössä, ee. Tuli vaine kevyttä kenttäluonasta....