Pääsin taasen eilen hangille! Jee, tää onnea on! Siis jo toisena päivänä perätysten! Ihanaa!
   Otimma oikein asiaksein lähteä... käymään kirjastossa ja siin samalla killuttaa kameraani kaulallain. "Heh,"; miekö mitä ovela olisin?
Mutta niin vaine kameratani killuttain käppäilin pitkin keksustamme pohjoista kolkkaa "...peltojen ylitse, aitojen alitse..." kiikkuva "kello" kaulassain. :) Ja nautin! Nautin siitäkin huolimati että eilen oli elohopiaa noin -8´C ja sit vielä siihen päälle Pohjolan tuimaa tuulta ihan aimo-annoksen verran. Niin että todellinen vaikutelma oli varmaan jotain -14 - 15´C paikkeilla.
Kaikkihan on kuitenkin vaine asennekysymystä: ylläni oli alinna hikeä läpi päästävä kerrasto. Sitten "välikerroksena" lämmittävä kerrasto ja päälimmäisenä viel fleece-kokonaisuus! Ja lisäksi ulkoisena kerroksena tuulta läpipäästämättömät housut ja takki. Kera tumpelo-toppahanskojeni, piponi ja oikeitten villasukkieni + toppakenkieni. Kyl muuten tarkeni hyvin!
   No, kun kaiken tää olin ympännyt yllein ja matkahani pääsin niin sit ei kuin mirs-mars askelta toisen etehen...

2016.3.18.%20Hankiaisilla%20%281%29.jpg

   Rannan vesakoista vastaani "askelsi" tällainen ihanainen Tomtena Tomerainen.
Yllätyksein oli "suuren suuri" kun kohtahan on jo Pesiäinen!

2016.3.18.%20Hankiaisilla%20%284%29.jpg

   Kaisikossa suhisi - ihan kunnolla kun pohjoinen puhuri puhalsi.
Näistä rannan kaislikoista ei oikein voinut jäädä epäselväksi mistä päin se tuuli tuiversi?

2016.3.18.%20Hankiaisilla%20%285%29.jpg

   "Jänö-Jussi loikki, maantien poikki..."
Näitä Jänö-Jussien maanteitä oli pitkin-poikin peltoja. Ihania kun nämä ovat tälleensä "turvonneet" jäljiltänsä. On kuin olisi isompikin "hirmustus" tästä kulkenut.

2016.3.18.%20Hankiaisilla%20%287%29.jpg

   Tämä ei kuitenkaan ollut eläimen aikaan saannosta vaan Hiihtäjän Hiljaisen tuon joka kenties on yrittänyt kuinkakin salaa sivakoida tään pellon poikki jo kuukausia sitten. "Kiinni jäi" hän nyt näin hankijaisten aikaan.

2016.3.18.%20Hankiaisilla%20%288%29.jpg

   Tällä pienemmälläkin pohjoisen puolen "puturalla", ja sen "aavalla" seljällä, tuuli oli purevaa.

2016.3.18.%20Hankiaisilla%20%2810%29.jpg

   "Käpykaartilaiset."

2016.3.18.%20Hankiaisilla%20%2811%29.jpg

   Lammas? Dinosaurus? Vahi kilppari? Kentie hylje?
Tämän, miun mielestäin kilpparin, löysin yhdestä pienestä hangenpinnan puturoista. Minne lie hemmon ollut matka?

2016.3.18.%20Hankiaisilla%20%2813%29.jpg

   Näitä mie kattoin ensin että ovat sitten Nämänäkitkin jo näin kevättä kohden mentäissä, lähteneet liikenteeseen... Mutta satuinpas kuiteskin vilaasee viel toistamiseen ( sillä harvoinhan Nämänäkit näin "laumoissa" esiintyvät ) ja hokasin että eihän ne mitään Nämänäkkejä ole! Näähän ovat viime kesäisten kukkien kuihtuneita kukintoja. "Heh": - "voi minua".


   Se että näin päivänä, ja toisenakin, olin jo päässyt hankijaisista nauttimaan ( vaik ensin epäilin et tuskimpa moisia tänä keväänä edes tuleekaan! ), niin sehän ei tarkoita ettenkö voisi nauttia niistä viel enemmänkin!
   Mennä yön aikaan jännitin että tuleeko se luvattu lumipyry tienolle tälle vahi jatkuvatko sittenkin ihanaiset yöpakkaset kantain hankija kestäviä? Aamun valetessa ja simmuin avattuani hiippailinkin ensimmäiseksi lämpömittarini tykö: ihanuudekseni huomatakseni että kyl se viel pakkasta pitää!
Nyt äkkiä kamppehet kasaan ja kamera mukaan - menoksi. ( Aamuisten toimieni jälkeen. )
   Suunnaksein otin vuorostansa taajamamme eteläisen kolkan.

2016.3.19.%20Hangilla%2C%20etel%C3%A4ine

   Tässä mie tillotan Väärninsaaren luoteisella puolella kohti Suoniemeä ja Ruoholuotoa.
   Supi-Suomalaisen ihanaista kevättalven maisemaa!
   Kun tulin tälle kohtaa, astellen maankamaralta järven jäälle, ja asetuin kohalleni ihastelemaan tätä kaunista kauneutta, en voinut välttyä ajattelemasta et voi kumpa... "Voi kumpa olisi joku "oma" jonka kera jakaa tää kauneus, nämä ihanuudet, tämä tunne ja kokemus suuremmoinen." "Olisipa joku jolle kertoa, jolle sanoin pukea kaikki tää kokema."

2016.3.19.%20Hangilla%2C%20etel%C3%A4ine

   Väärnissä kaik on ain "väärällänsä".
Tätä kummajaista mie käyn ain katsastamassa ja toivonkin joka kerta tänne kulkeissain et toivottavasti kylän mahdolliset "vandaalit" eivät ole tätä tuhoneet. Onnekseni se oli ainakin viel tänään paikallansa, tämä ihanuus.

2016.3.19.%20Hangilla%2C%20etel%C3%A4ine

   Niittysaaren koiliselta kupeelta löysin näin kauniin maiseman.
Täsä, kuin myös muittenkin rantojen tuntumissa, ovat näköjään seljillä näillä liikkujat kulkeneet jo ennen hankijaisiakin; sen kuiskivat nämä "vesipintaan" asti painuneet polkujen pohjat. Mietin vaine kuis toiset uskaltavat käppäillä järvien jäillä jo ennen hankijaisia... kenties jo ihan heppoisimmillakin jäillä? En mie vaine uskalla - hyvä jos edes näin hangilla...

2016.3.19.%20Hangilla%2C%20etel%C3%A4ine

   Ja taasen Tomttena Tomeraisia, tuli vastaani.  ( Eiks olekkin vaine ihanainen? )
   Nyt olin jo taajamamme itäisellä puolella. Savojärven pohjoisella rannalla, liki Ransunpeltoa.
   Mietin näitä Osmankäämiä ja rantojen kaikkinaisien kaislojen pituuksia katellessain ja katseellain mittailessain et ei se ihminen, kuin myöskään luomakunnan eläväisetkään, varmaan kaikkea haluamaansa saa vaik kuin halluis... onkoo esim. tuokin miuta suunilleen toista kertaa pitempi kaislankorsi ite valinnut kuis pitkäksi se kasvaa - vai valitsiko?

2016.3.19.%20Hangilla%2C%20etel%C3%A4ine

   Katso nyt tätä; kuin samettia!
Ja mikä kolonen? On kuin joku olisi tarkoituksella tämän kolosen tähän nakertanut mutta ei vaine. Ei tätä ole nakerretu vaan nää Osmankäämät näyttävät jotakuinkin tähän tappaan näitä hantuvaisiaan ( siemeniään ) maailmalle lykkivän.

2016.3.19.%20Hangilla%2C%20etel%C3%A4ine

   Hula-neidon mekko?
   Tään päivän viimeiseltä peltoaukialta, sieltä Ransunpellon ojan kupeelta jok lumen ja hangen alla lymysi, löysin tällaisen ihanuuden.
Mikä lie - jokin kuivunut "törröttäjä" tämäkin. Katseeni vaine pysäytti kohdallansa.

2016.3.19.%20Hangilla%2C%20etel%C3%A4ine
 
   Ja nämä ihanuudet: "Onnen pipanaiset."
Eivät sinällään mitään "ylentäviä" pipanoita mutta kuitenkin: ihania vaine :)


   Niin se tuli tääkin päivä ehtooseen asti. Ensin käppäillen hangilla ja näin ehtoolla tätä kirjotellen. Huomenissa "taas" uudelleen hangille: notskille ja mäenlaskuun. Hyvä.