6 kananmunaa
3dl Viljatuotteen tummaa jauhoseos
3dl Viljatuotteen vaaleaa jauhoseos
1dl pellavansiemenrouhetta
( n.0,5-1dl sokerijuurikashiutaleita )
7-14kpl ISOa valkkarinkynttä
3tl leivinjauhetta
3rkl Psyllium-jauhetta
4-6dl vettä
Ruokaöljyä, esim. Extra neitsyt oliiviöljyä
Valkkaria, sipulia, yrttejä, mausteita....
Vettä lämpöä kestävässä astiassa.
- Tee patonkien sisälle laitettava seos valmiiksi: valkkaria, öljyä, yms. kippoon. Sekaansa ruokaöljyä ja jätä muhimaan toviksi.
- Vatkaa kananmunat kulhossa tosi kestäväksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.
- Lisää sekaan kuiva-aineet ja vesi.
- Pilko seitsemän valkkaria mahdollisimman pieniksi palasiksi ja lisää ne taikinaan sekaan juuri ennen viimeisiä sekoituksiasi;
sekoita taikina tasaiseksi massaksi.
- Jaa taikina neljään osaan ja...
- ...kaulitse palanen vuorollaan levyksi jauhotetun leivinpaprein päällä.
- Ripotelyy maustemassasta 1/4 osa aina yhden kaulitun patonkilevyn päälle reunasta reunaan ( valkkarit, punasipulia, oreganoa, persiljaa, tinjamia, oreganoa, jotain lihaisaa, kasviksia.... ).
- Kääräse "kääretorttu"-rullalle vaikkas alla olevaa leivinpaperia apuna käyttäin, ja nosta tehty patonki-rulla leivinpaperiselle leivinpellille.
( Taikinasta tulee siis neljä patonkia. )
- Aseta uunin pohjalle laakea astiallinen vettä; saat patongeista rapsakka kuorisemmat.
- Vedä patonkien ylle veitsellä halutessasi koristeviillot; eivät paistaessasi turpoile ja repeile miten sattuu.
- Paista kiertoilmauunissa +180´C kunne patongit ovat pohjapuoleltaan kopastessa sopivan kypsät.
tiistai, 1. marraskuu 2022
Kommentit