313909235_5890100104344791_8686597081812

6 kananmunaa
3dl Viljatuotteen tummaa jauhoseos
3dl Viljatuotteen vaaleaa jauhoseos
1dl pellavansiemenrouhetta
( n.0,5-1dl sokerijuurikashiutaleita )
7-14kpl ISOa valkkarinkynttä
3tl leivinjauhetta
3rkl Psyllium-jauhetta
4-6dl vettä

Ruokaöljyä, esim. Extra neitsyt oliiviöljyä
Valkkaria, sipulia, yrttejä, mausteita....
Vettä lämpöä kestävässä astiassa.



313933058_1846299909053780_6518021017571

- Tee patonkien sisälle laitettava seos valmiiksi: valkkaria, öljyä, yms. kippoon. Sekaansa ruokaöljyä ja jätä muhimaan toviksi.

- Vatkaa kananmunat kulhossa tosi kestäväksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.
- Lisää sekaan kuiva-aineet ja vesi.


313818156_1469149436925761_3002655987263

- Pilko seitsemän valkkaria mahdollisimman pieniksi palasiksi ja lisää ne taikinaan sekaan juuri ennen viimeisiä sekoituksiasi;
sekoita taikina tasaiseksi massaksi.
- Jaa taikina neljään osaan ja...
- ...kaulitse palanen vuorollaan levyksi jauhotetun leivinpaprein päällä.


313027758_800063817944222_36290136319191

- Ripotelyy maustemassasta 1/4 osa aina yhden kaulitun patonkilevyn päälle reunasta reunaan ( valkkarit, punasipulia, oreganoa, persiljaa, tinjamia, oreganoa, jotain lihaisaa, kasviksia.... ).
- Kääräse "kääretorttu"-rullalle vaikkas alla olevaa leivinpaperia apuna käyttäin, ja nosta tehty patonki-rulla leivinpaperiselle leivinpellille.
( Taikinasta tulee siis neljä patonkia. )
- Aseta uunin pohjalle laakea astiallinen vettä; saat patongeista rapsakka kuorisemmat.


313908153_553656276568147_11493051884373

- Vedä patonkien ylle veitsellä halutessasi koristeviillot; eivät paistaessasi turpoile ja repeile miten sattuu.
- Paista kiertoilmauunissa +180´C kunne patongit ovat pohjapuoleltaan kopastessa sopivan kypsät.


313202271_530486755125971_16869229205216