...jälleen kaiken.
Se saa Luonto-Äidin tuon ensin kellakoitumaan ja sitten oranssisointumaan ( sananen tuo lie ei edes olemasa ole? ) kunne viimotteeksi sit punastumaan poskensa punaisiksi. Ja Talvi tuo tuima ja Tuittupäinen sit loppuin lopuksi kaiken sen kaunihen poies viepi... Plääh!
   Muttas saapi se tää syssy myöskin Mummeron tään laittamaan sukkaset jalkoihinsa! Tuonne nuihin Jarppini suojiksi, kun alkavi pikku hiljaa tuta jotta jotahin lämmä pitis saada suojaksi niille JO nyt!
Todellakin sanon ettäs JO nyt sillä tänään oli eka kerta kun sen "liikkehen" tein kun Töillein lähdinma. Kuten muuten myöskin laittelin ihan oikian takinkin päällein eka kertaa!
   Olen katsellut tuolla keskustassa asioilla liikkuissain ja muutoinkin mm. Töihini mirs-marssiessain, kuin ovat ihmiset pikku hiljaa hiipien alkaneet pukea päällensä takkia, hattua ja muutoinkin paksumpaa pukinetta, sekä miettinyt ettäs miksi ihmeessä? Itse kun olen tarennut tähän asti viellä ns. paita-hihasillani. Kevyt pitkähihainen "villatakiksi" korkeintaan päälle. Ei hattuja, ei. Kesäiset avokkaat jaloissa, tahi sitten Varpikkaani ( Paljasjalkakenkkät ). Minnaria, hamosta yllä. T-paita tahi hihaton paita siin mukana. Ei sitten muuta.
Nytten piti sitten tällä viikolla jo varustautua pitempi helmaisella hameella muttas muuten en kuosiain alku viikosta muuttanut - kunne tänään. Tänään tosiaankin sukat jalkoihin, housut jalkahan, ja sitten viellä jopa vuorettomat Maiharit jalkojen "turvaksi"! Syssyinen takki ylle ja silleensä. Hyvä etten viel kietaissut huiviakin kaulain ynpärille siihen kaiken tuon lisäksi!
   Mietin vaine ettäs onkoo meitä monen laista ihmistä täänkin asian tiimoilta: toiset tarkenee, toiset eivät? Toiset ovat ns. lämminverisiä ja toiset kylmä-sellaisia. Vahi miksi toiset kulkevat vähemmällä ja toiset sit enemmällä varustuksella?
Kuten vaikaks puolisoin aikoinaan; hän kun kulki kesät-talvet ilman välihousuja tms. aluspukinetta. Ain vaine farkut jaloissaan. Takkia ja paitaa oli kyl päällään, ja jopa hattukin talvisin. Käsineet? Oliko niitä.... ehken saattoi olla.
   Sitäkin miettinyt olen ettäs kun asustelen tääl Majassain Mahtavaisessa jok´ osanen rivitalosta tästä on ja täällä ei ole niitä nykyaikaisia ilmapuhaltimia, tahi mitä ilmalämpöpumppuja ne nyt ovatkaan, eikää siten esim. "sopivasti" lämpöä tahi vastaavasti kylmää puhaltamassa, NIIN sitten tuntuvi ettäs mie olen varmaan aikoa asukas täsä Kulmakunnassa joka keväästä syssyyn asti pitää alvariinsa tuuletusta kotonansa yllä pitäen tuota takaovea auki seppo-seljällänsä! 
Ovatko toiset sen verta kylmäverisiä ettäs heille on näihin kotien lattialämmityksen suoma lämpö ok.? Ja vastaavasti sitten se on miulle liikaa vaik asentanut olen sen lämmön ihan niin minimiin kuin sen vaine voi ja saapi? Ja lisäksi pidän näin kesäisin tuon ilmastointi-härvelin puhaltamassa aikas alvariinsa täysillä jotta ilma vaihtuisi tääl sisuksissa edes vähän eikää asettuis aloilleen asustamaan.
Vierahat käydessään voivat valittaa ettäs kun on kylmää... Ne jotka ovat sen verta läheisiä että voivat ja uskaltavat loineh lausumahan...
Ja mie sit vastaavasti kaikista näistä toimenpiteistäin huolimati "rimpsuttelen" mahdollisimman vähissä vaattehisssa näin sisällä kotonain käyskennellessäin yssinäin kun olen! Nytkään ei ole sukkia jaloissain, ei hamostakaan. On vaine sellainen ilmava tunika josa on pienet hihaset ( tietty ilusvaatteet tään alla, tietysti... ). Ja takaovia auki, ilmastointi ujeltaa täysillä...
   Miekö muka joku lämminveriruuna?