( Gluteeniton, maidoton, ja sokeriton jos niin tahdot. )

044.jpg

057.jpg


5dl vettä
2,5dl puolukoita ( jos tykkäät PALJON puolukoista niin laita vaik himpun enempikin... )
1dl karkeita riisijauhoja
( 1/4dl sokeria - itse laitoin Stevia-sokrua 1rkl... )

- Mittaa vesi ja puolukat kattilaan.
- Kiehuta marjoja enken noin 10 minuuttia - kunne marjat ovat "puhjenneet".
- Mittaa riisisjauhot ja kaada ne hitaasti kattilaan samalla KÄSIvispilällä puuroa sekoittaen.
- Lisää sokeri jos käytät sitä.
- "Hauduta" puuroa kunne riisijauhon muruset ovat pehmenneet puuron seassa ( maistele - tunnet kyllä kun puuron "ryynit" ovat syönti pehmeät :) ).
- MUISTA SEKOITTAA vähän väliä puuroa kattilassaan ettei se pala POHJAAN kiinni!
- Kun puuro on valmista ( ne "ryynit" sopivan pehmeät ) nosta kattila kansineen jonnekkin viileään paikkaan jäähtymään. ( Jokin kylmä/katve-paikka ulkona, talvella lumihankeen! )
- Kun puuro on jäähtynyt nosta kattila sisälle ja vatkaa SÄHKÖvatkaimella puuro kuohkeaksi. Sellaiseksi että se on ns. valkoinen verraten alkuperäiseen väriinsä. Tällöin olet saanut vatkattua sinne puuron sisälle sopivasti ILMAA, puurosta on tullut ihanan kuohkea.
( Lähikuvassa näkyvät nämä ilmakuplat puuron seassa. )

Voit käyttää myös muita marjoja: kokeile karpaloa, punaviinimarjoja tai mustikoita. Mustaviinimarjoista saisit "aromirikkaan", ja kampsikoista "makean" vispipuuron...
Syö/tarjoile maidon ( jos voit käyttää maitotuotteita ) tai jonkun vastaavan tuotteen ja sokerin ( jos käytät ) kera. Tai syö siltänsä kuten miekin - hyvää on.