Kaiketonna ja savuisella lohella - ja Nalle-Puh ilmapallojen kera.
6kpl kananmunia
8dl Viljatuotteen vaaleaajauhoa
6tl leivinjauhetta
7dl vettä
6rkl extra neitsyt oliiviöllyvä tahi muuta öljyä tahi vaikkas n.50g leivontakasvisrasvaa
----------------------------------
n.200g savustettua lohta, jotahin lihaa, tms. - jos halajat
4-6kpl ISOa valkkaria silputtuna
vajaa 1kpl punatsipulia
vajaa ruukullinen persiljaa ja ruohotsipulia
vajaa 1kpl kelta- sekä punapaprikaa
------------------------------------
"Millona" tsipaletta puna- tahi eri värisiä minitomskuja pilkottuna sopiviksi paloiksi
1kpl pun. ja/tai kelt. paprikaa pilkottuna
ruohosipulia + persiljaa
pottua tahi muuta sellaista ( jos halajat Nalle-Puh´n tehdä.... )
-----------------------------
lorauksia extra neitsyt oliiviöllyvä tahi muuta vastaavaa
suolaa ( himalaja-, ruusu-, kristalli- )
- Esikäsittele "täytteet" haluamallasi tavalla.
- Sipulla valkkarit, persiljat, tsipuli, paaprikat, lohi, yms. mitä täytteeseen käytät.
----------------------------------------
- Vatkaa kananmunista kestävä vaahto.
- Lisää vaahdon tuon joukkoon vuorotellen kuivat ainekset ja vesi. Sekoita taikinaksi.
Jätä taikina turpoamaan toviksi; katso tarvitseeko lisätä lisää jauhoja vahi kenties vettä.
--------------------------------------------------
- Jaa taikina kahtia ja laita toisen puolikkaan sekaan täyteainekset;
- Levitelyy tämä puolikas leivinpaperiselle leivinpellille ja ripotelyy lohet ( tai vastaavat makuainekset ) pintaansa.
- Levitä loppu taikina määrä edellisten päälle ( tästä tulee leivinpellillinen Focacciaa ).
- Levitä ja sivele vaik pullasutia apuna käyttäin öljyä Focaccian pintaan - ripotelyy samaten suolaa maun mukaan.
- Laittele muut "täytteet" Focaccian pintaan haluamallasi tavalla.
( Jos teet tasaisella, sekaisella, levittelyllä, etkä esim. mitään tällaista kuviota, niin PAINALLA niitä täytteitä siinne taikinan tuon uumeniin; nousevat kuitenkin uunissa taikinan/Focaccian kohotessa ylemmäksi pintaan. )
- Paista kiertoilmauunissa +200´C kunne kypsää on.
- Paiston jälkeen voit halutessais viellä sivauttaa öljyä lämpimään pintaansa.
- Syö, nauti, vaik kasvisrasvaisen levitteen kera lämpimänä.
Ps. jos kierrät kananmunia niin tee taikina "perinteisesti" hiivan kera ja jäteä silloin niin kananmunat kuin leivinjauhekkin poies. Hiivaa noin 50g ehken.
Kommentit