Aita juttuni käsiteltiin maaliskuun loppupuolella taloyhtiön hallituksen kokouksessa. Luulin että se oli sit sillä selvä. Joko saan luvan aidan pystytykseen tahi sit en. Ja positiivisemmin ajatellen SAAN luvan sen pystytykseen! Mutta eihän se mennytkään niin. E-hei. Ei tosiaankaan.
   Vaan vielä pitää käsitellä KOKO aita asia taloyhtiön yhtiökokouksessa! Se on nyt huhtikuun loppupuolella. Taloyhtiön puheenjohtaja ja hallituksen/yhtiön jäsenet tiesivät tästä asiasta jo kaiken mutta isännöitsijä, jonka piti myös olla tässä kokouksessa paikalla virkansa takia, ja tietää asiastani jo, ei tienyt asiasta vielä mitään koska oli ollut juuri talvi-syönnä (  jolloin on tätä asiaa käsitelty ja juteltu puolin ja toisin asianomaisten kesken ) sairaslomalla. Hän pyyteli miuta tuomaan sit aikanaan sinne yhtiökokoukseen asiaan kuuluvat paperit; "tuo piirustukset, asemakaavaa, naapurien kuulemiset, jne., jne.". Asiaan, ja ennen kaikkea asian käsittelyyn tuskastuneena sanoin hänelle että ne ovat kyllä jo siellä sinulla, isännöitsijätoimistolla, koska/kun mie olen ne sinne jo toimittanut aikanaan. Ja ne ovat juuri ne samat paperit mitä nyt on tässä hallituksen kokouksessa käsitelty; ja ovat näköjään siinä sinun paperipinossasi - tuossa edessäsi... Muuta miulla ei ole ja muuta mie en toimita. Siinä on kaikki, niistä käy kaikki ilmi. Eikä mitään uutta tietoutta ole tulossa mukaan.
   Saa tiijä, kuis täsä käy. Saanko sen luvan vahi en. Vaikkakin nyt puheenjohtaja antoikin suu-sanallisesti tässä taanoin vihiä jotta mie kyllä saan sen. Saan pystyttää aidan takatonttini ympärille.

   Samaisessa taloyhtiön hallituksen kokouksessa käsiteltiin kotini ilmastoinnin ja liesituulettimen puhdistus. Sain luvan teettää sen... kunhan vain olen sen takaajana: jos jotain menee vikaan siinä puhdistuksessa tahi ilmeneen joskus myöhemmin että siitä puhdistuksesta johtuen on jotain mennyt rikki tai väärin ni mie takaan = kustannan kulut niistäkin jutskista. Tietty kulut makselen tästäi teosta itse!
Ja sitten se firma joka sen tekee... Onhan niitä monta ja monen moista.  Kyselin etukäteen ( kuten miuta isännöitsijän taholta pyydettiin tekemään ) eri firmoista kustannuksia, tekotapoja, ja mitä putsituksensa pitää sisällänsä. "Suosikeikseni" jäi kaksi eri firmaa jotka sitten esitin kokouksessa hallitukselle. Vastaukseksi sain että joooo - kyllääää -molemmat ovat firmoja - jooo. Toinen on kalustefirma ja aloittanut kanavien puhdistukset tässä muutamia vuosia sitten. Ja toinen on tehnyt näitä jo kauan. Joten "valitse näistä jompi kumpi mutta se sitten on TÄMÄ firma jonka otat". Eli se siitä kilpailutuksesta. Nyt joudun maksamaan samasta työstä tuplaten enempi kuin mitä olisin joutunut maksamaan tuon toisen firman töistä. Samat hommelit olisivat tehneet.... P-as-...a!
   Eilen, aamuvarhaisella, tupaani sit asteli kaksi koriaa miehen-kuvatusta jotka kaivelivat sukkelaan pelinsä ja vehkeensä esille, rööräten putkistot läpikotaisin. Olivat kivoja kaks-lahkeisia; jutut luistivat hyvin. Sain heiltä paljon hyviä ohjeita tämän uuden kotini ilmastointi- ja liesituulletin koneideni käyttöön. ( Majassani Matalaisessa käyttelin vastaavia myös joten entistä tieteutta miul kyll jo oli plakkarissain. ) He kertoivat mm. sen että kesähelteillä, ja oikeestaan ihan koko kesäksi jos vaine on lämmintä entiseen tapaan, voin laittaa koneen lämpövastukset IHAN nolla-asteelle. Eli poies päältänsä lämmön puolelta. Jätän vain puhaltimen puhaltelemaan raitista ilmaa: kierrättämään huoneistoni ilmatilaa.
Jälkeensä jättivät miehet nämä, sellaisen pienoisen putkisto-pölylaskeuman että miun piti sit ottaa ylimääräiset allergiatabut nassuuni... Tosin aikaslailla iisisti ja puhatahasti poijat työnsä tekivät. Joka kohdasta putsistivat jälkensä niin että miun tarvitsi imurilla vedellä vain joistain paikoin roskasia poies.
   Mut onpahan vaine nyt putsi-puhtahat ilmastointivehkehet Majassani Mahtavassa. Kauhistuttaa vain et kuis puhdas sit on kukkaroin kunne lasku liitelee Posti-Paten mukana koti-nurkillein?