Jos jollehii on viel jäänyt epäselväksi niin olen Töissä eräässä ihku-ihanaisessa paikassa.
   Mietinkin täsä mennä viikon Työ-rupeaman lopuksi että tässäkö se taasen ol, se yssi viikko jok' taakse taasen jää? Nytkö se jo meni; tuskin kerkesi alkaakaan?
Olen Töissä, olen Töissä töissä ja vähän niin kuin leipurin virkaa siellä hoitelemassa...
Voi mikä onkaan ollut ilo ja onni olla tässä toimessa! Mitä kaikkea olen oppinut, mitä kaikkea olen saanut leipoa, toteuttaa, kehitellä, tehdä ja - nauttia, kaikesta tästä.
Voiskoo enää ihanampaa paikkaa olla Mummerolle tälle, miulle?
Kiitollisin mielin taasen tosiaan viikon tuon lopetin ja toitotin sit siin samalla kaikki entiset kuin mahdolliset uudetkin asiakkaat ( Ystävät, Hyvät, Rakkahat ) jälleen tällä viikolla ( silloin ensi v iikolla ) uudelleen seuraamme rattoisaan tulemaan.
Tämän viikon aloitetammekin Töissäni kera tällaisen Amerikan omppu-pomppupiiraan ( kuvassa menossa vasta perjaintain ehtoolla paistumaan uuniin - valmiista en kuvaa muistanut kopata, sorgy... ).


38904813_376855246180832_329905283920402

Tämä American appel pie on sitten elämäni ensimmäinen versio täl viisiin tehtävistä omppu-pomppu-piiraista. Oon mie tähän asti jo monen laista tehnä muttas tätä versiota en viel kertaakaan. No, muttas - nyt se on sit tääkin "kopastu".
Tämä on tietenkin laktoositon versio, tääkin, kuten meillä Töissä kaikki leivonnaiset jotahin poikkeuksia lukuun ottamati.


2018.7.5.%20Lohivoileip%C3%A4kakku%2C%20

   Tämä on taasen gluteeniton ja laktoositon versio Voileipäkakusta.
Täsä on täytteenä lohta ja kaikkea mahdollista kasvista. Mm. kesäkurpitsaa, tomskua, sipulia, ruohotsipulia, yms. Ja sitten laktonna tuorejuustoa, jugurttia, yms.. Pinnassaan samaten, samoja maitotuotteita, ja koristeensa myös.
Teimmä samalla lisäksi yhden isomman Voileipäkakkusen mutta sen tein ns. tavan leivistä elikkäs se oli sit gluteenillinen - mutta lakton kuitenkin.


2018.7.6.%20Valkosuklaa-mansikkakakku%2C

   Tämä oli tilauskakku asiakkaalle: Mansikka-Valkosuklaa-juustokakku gluton-pohjalla. Luonnollisesti laktoosillinen kun täytteessään oli valkosuklaata.


2018.7.14.%20Lime-valkosuklaajuustokakku

   Pisku-piskuinen, muttas kuiteskin juustokakkunen tämäkin :)
   Lime-valkosuklaajuustokakkunen niin ettäs pohjanaan oli murupohja. Alinkerros limellä maustettu ja sit päälimmäinen, valkia, valkosuklaalla.


2018.7.18.%20Englanninlakritsajuustokakk

   Keskellä kesää - ei kesää ilman tätä Englanninlakujuustokakkua - ainakaan Töissäni!
   Joo-o. Tämä on siis koristeidensa mukaisesti Englanninlakukakku juustokakku-muodossa.
Ja alin maku-kerroksensa oli mansikoilla tehty ja maustettu. Toka sitten lakritsakastikkeella ja päälimmäinen sitruunalla; raastettu kuori ja puristettu mehu.


2018.7.22.%20Muikkukukot%20%281%29.jpg

   Ns. normijutskana tavallinen Muikkukukko sianihran/lihan kera...

2018.7.22.%20Muikkukukot%20%282%29.jpg

... sekä Maailmanpienimmät Muikkukukot: sisältäin yhden muikun jonka ympärille pyörittelin pekoniviipaleen.


2018.7.24.%20Lime-valkosuklaajuustokakku

   Lime-valkosuklaajuustokakku jota EN MIE TEHNÄ vaan miun Pomoni. Muttas MIE KORISTELIN tään!


2018.7.24.%20Raparperi-mansikkakermat%C3

   Ns. tavallinen täytekakku.
   Täytteenään raparperia kera kampsikoiden. Laktoositonta kermaa muistaakseni sisällään, kuin myöskin yllään ollen kera kampsikoiden.


2018.7.24.%20Suklaamoussekakku.%20lakton

   Suklaamoussekakku jossa tumma kakkupohja ja sitten ylt´ynpäriinsä suklaamoussea niin kerrostensa välissä kuin koko kakkusenkin tään. Mustaviinimarjahillolla makeutettuna välit.
Koristelin ( tietenkin ) täänkin muttas sitten toinen työntekijä lisä viellä noi kukkaset ylleen. Itseni mieli sotii "sotkea" kakkuun koristeeksi kaikkea sellaista jota ei ain kakkusessaan aineksissaan ole käytetty ( kuten nyt täsä kukkasia noita ) muttas toisaaltaan sitten kyllähän tääkin kakku ihan toisen laiseksi muuttui kun tähän hivenen väriä laitteli näiden kukkasten myötä.


2018.7.25.%20Kaiketon%20Kuningatarkukko.

   Kuningatarkukkonen, alias Rättänä, jonka tein kotonain kun tuntu että miun "pakkasvarat" loppuvat. Ei ollunna enää paljoa mitä mukaan ottaisin jos ja kun tarvihhen Maailmalle lähteissäin kun ei sieltä Kaikettomia saa oikein mistään syödä jos haluaisi vaik kaffeen seuraksi jotahin suuhun laitettavaa.
Elikkäs tää on sitten gluton, maidoton, täysin sokton ( ei edes Erytritolia mukana ), hiivaton, soijaton, ja pitää sisällään mustikoita, karpaloita ja olisiko ollunna viel vattujakin...


2018.7.26.%20Mansikkajuustokakku%2C%20la

   Ihan vaine perus-Kampsikkajuustokakkunen - lakton.


2018.8.7.%20Sitrus-herukka-k%C3%A4%C3%A4

    Sitrus( sitruunaa, appelsiinia )-herukka( puna-sellaista )-kääretorttu. Gluteenitonna ja laktonna. 
Taikinaansa laittelin kaikkea tummaa gluteenitonta mitä Töistä löytyi. Sinne meni Viljatuotteen tummaa jauhoa, sokerijuurikaskuitua, yms. tumman-puhuvaa glutonta.
Täytteeksi tuli Unelma-täyte kera viinimarjojen.
Todellakin unelma-sellainen maultansa! Meni ns. käsistä tääkin kakkunen....


39026900_275879309810208_729312603939012

    Kuningatarjuustokakku josa pohjallaan muruseos ( tehdään/teen Töissä itse sen muruseoksen aina paistain etukäteen pellillisiä massana pikkuleipätaikinaa joka usein on Mummonmurut-keksien ohjeen mukaisesti tehtyä ja sit siitä tarpeen mukaan murustettu sekä rasvaa lisäten, käytetty pohjissa ). Alimmaisena kerroksena mustikkaa ja ylimmäisenä kampsikkaa, värinä ja makuna. Lakton - luonnollisesti.

39015457_272139946945808_759423001737088

   Mutakakku ihan tavallisena mutta laktoosittomana.


IMG_0002.jpg

   Tänään, täsä ja nyt kotonain, tehtynä Kaiketon suolainen piiras.
Pohjassaan on mm. Jytten tummaa- ja vaaleaa jauhoa, Viljatuotteen tummaa- ja vaaleaa jauhoa sekä sokerijuurikaskuitua. Tietty lisäksi kasvisrasvaa, kananmunia, vettä yms. myös.
Täytteenä parsakaalia, kesäkurpitsaa, tsipulia, valkkaria, muutamaa lajia paaprikaa ja purjoa sekä savustettua lohta palanen murusina.
Sitten viellä VioLifen savuista juustoa, tomskua viipaleina ja muna-vesiseos kaiken kruununa, hela-hoidon seassa.
   Tästä tuli miulle tulevaksi viikoksi Työeväät.


IMG_0006.jpg

    Tämän tein myöskin tänään; pakkaseen palasiksi laitettavaksi ja ajoillaan mukaan otettavaksi Maailmalle lähteissäin.
   Olipas muuten tajunnan räjäyttävää... hekumallista... orgasmin partaalla... maailman mullistavaa... suussa sulavaa... kielen vievää... sielun myyvää... HEUREKA
- että osasipas ollakkin EKA suupalanen Kaiketonta Mutakakkusta pitkästä, pitkästä, aikaa nautittuna hekumallista evästä! Jam!

IMG_0012.jpg


IMG_0007.jpg

    Sitten leipasin viel Siemennäkkäriä viikoksi syödä.
Täsä niitä kaksi pellillistä pääletysten ( miun noin viikon satsi siis - kaksi pellillistä ) jäähtymäsä. Tästä ain sit kunne hivenen jäähtyvät, palastelen näkkäripalasiksi ja laittelen pöydän nurkalle rasiaan josta "menne-tullen-palatessa" popsin näkkäriä palasiaan poskeeni.

    Niin tänään, kuin muulloinkin, tein viellä Pannaria Kaiketonna; maustettu banaanilla.
Sekä kaiken tämän, kaikkien näiden esillä olevien leipomusteni lisäksi olen leiponut paljon, paljon muutahii niin Töissä kuin kotonain muttas kun ei vaine kaikkea tule kuvattua ja näin taltehen laitettua. On ollunna niin makiaa kuin suolaistakin. Töissä puhutaan suolaisista, puolimakeista ja makeista tahi himpleistä leivonnaisista riippuen siitä mitä kulloinkin tarkoitetaan.


    Vähän muutahii...

   Tein täsä kesän mittaan mm. tällaiset kaksi korttia kahdelle 30-vuotta täyttävälle läheiselleni. Ensimmäinen meni tyttärellein miun ja toinen Pomollein miun.
   Mietin näitä piirustaissain että kyl se vaine on hassua miten nyky nuoriso vanhenee - nyt jo 30 vuotta kun esim. tyttärein vasta oli sellainen pieni pirpanainen! Vastahan hän syntyi ja hänelle sitten nimeä mietittiin! Oih, ja voih.
Eihän sitä itse vanhene olleskana, ei sentäs... vaik en mie ole niitä ihmisiä jotka eivät vuosia täyttäisi vaan pysyvät aina jotahin 25- tahi 30-vuotiaina. Ei, en ole muttas kun tuntuu että itse on ja pysyy ain tämän saman ikäisenä ( vaik kuin tiedostaa että vuosia tulee lisää ja vuosi-nimikkeet vaihtuvat niin siltikin... ), saman oloisena ja aina tietty - vanhempana lapsillein, muoskillein miun. Mitenkäs sitä silloin voisi vanheta? Vaine nuo muoskat kasvavat ja siin sivussa sit täyttävät ain uusia uljaita vuosia!

2018.7.4.%20Anastasia%2030v..jpg


2018.7.17.%20Hannah%2030v..jpg

   Näihen lisäksi olen nyt piirustanut uutta tatskaa itsellein...
Niin-in, taasen uutta: "Kun antaa pikkusormen niin se vie koko käden." - totta se on.
   Miulla on täsä vasemmassa ranteessain sellainen rukousnauha jota ei saa poies kuin leikkaamalla. Eli se on siin aina ja iäti jos ei ihmeitä tapahdu... Töissäkin se paikallansa on ja pysyy.
Muttas kun se on pienoinen "hygieenia"-kymysys Töissäkin ihan oikeesti jos ajatellaan niin olen päättänyt ettäs sen tilalle tulee sitten täsä kunne Työni loppuvat ihan sellainen pysyvä-pysyvä ja hygieeninen koru: tatuointi.
Sekin on sitten rukousnauha pienin höystein tosin mutta siitä sitten tuonempana lisää.
Olen jo piirustanut sitä. Luultavasti se tulee taasen aikas lailla sellainen millaiseksi sen itse piirrän. Jee!