... söi siku-possukka.
   Pitimä tänä aamuna kun kukko eka kerran kiekaisi, miun ottaa ja lähtiä matkaa tuonne kauaksi pohjoiseen. Hyytävien ja tuiskuttavien tuulien kotiin. Eli Lofooteille asti - ainakin.
Mutta totesimma täsä että taitaa se olla vaine tällaiselle Mummerolle yssin liian piiiiii-tkä matka ajella. Ei vaihtokuskia ja kuten tiedän vasiten hyvin niin jos ajan liian kauan tahi etenkin iltapäivisin niin voinen nukahtaa rattiin. Eli ei se vaine onnaa yssin tuonne asti ajo.
Ja toisekseen, tsiikasin tässä päivänä muutamana ettäs on se vaan Lofootit, josko lie Norjakin, sen verta kallista lystiä ettei miulla Mummero-pahusella ole yssin kertaisesti varaa yöpyä ns. pitkän kaavan kera Lofooteilla. Lofooteilla johka tähtäsin vasite. Et olis aikaa, ei tulta persiin alla, ja mahdollisuus kierellä vaikkas jokahinen kolkka sieltä. Ei turhia edes-takaisin ajoja. Ei kiirusta mihkään. Toisin sannoin pitäisi olla pätäkkää yöpyä monta yönseutua kyseisellä saaristolla. Muttas jos netistä kattoo ja niihin tietoihin on uskominen niin se on yönseutu vähintään satasen pintaan jos ei sit kahden tahi kolmannen. Kellä on niin paljon rahaa - ei miulla.
Näinpä sitten totesin yks-malkaa ettäs se reissuin on sitten tehty. Se muistelumatka puolisoni muistolle on tehty. En vain voi. Ei onnaa. Joten tyydyn kohtalooni ja ajattelen että ajatus oli kaunis ja kantava miulla sinne ehättää muttas tämä "raaka maailma" ja sen "taloudellinen tilanne" sanelee toista. Olkoon siis muisto puolisoni kaunis ajatuksissani kun en sinne kauaksi pohjoiseen matkalle ennä.

   Näinpä tästä kaikesta "viisastuneena" sitten päätin tänä aamuna simmuin aukaistuani ettäs "mitäs sitä suotta merta edemmäs kalaan" kun voinhan mie tehdä ns. kotiseutumatkailua!
Tääl kolkalla on viel niin monen moista paikkaa ja jutskaa joita en varmaan ole viel kolunut läpitsensä. Ja on monenmoisia tapahtumia ja juttuja joissa voisin ihan hyvin täsä lähellä käydä.
Aikaa on sen noin puolitoista viikkoa ja luulempas vaine ettäs kun tää puolitoista viikkoa on lopuillaan niin tuumaan vaine ettäs niin se men. "Eipäs ollunna yhtään vaikiaa." "Ei päätäntä vaikeutta mihkä mennä, misä olla tahi mitä tehdä." "Ois tuota aikaa saanna olla enemmältikin."

   Jotenka kaiken kaikkiaan tästä tämä reissuin nyt sitten alkaa. Ihan kohta kunne olen Siemennäkkärini ensin tuol uunissain paistanna: silloin pakkaan kimpsuin ja kampsuin sekä "uralle urkenen."
Suuntana on tänä aamuna entinen läheisin kauppakeskukseni ja sen jälkehen Kalakukko-city go-go.
Siellä toivon tapaavani tämän päivän aikana mm. yhden muoskani, yhden tahi useamma tuttavani, ystäväni - hans vili lai, lai... Ja käyväni erinäisissä kaupoissa asioille. Mm. tuonne saunaani jonka otimma nyt menneinä päivinä ja petsasin mustan-puhuvaksi,

008.jpg

tarviisin uutta valoa ja listanauloja.
   Kassotaan kuin Mummeron käy kunne ehtoo ennättäy.
   Heissan tältä haavaa.