...eikää muistakkaa.


   Tiedän ettäs kylämme keskustassa on olemassa Tiekirkko kirkossa valtaväestön ( uskonnollisesti siis valtaväestön ) muttas ettäs mihkä aikaan se on sitten auki, sitä tiedä en. Olen vaine laitellut sivumennen siitä ohitse Töihin käppäilessä, ja sitten vastaavasti Töistäin kotiain tassutellessain, ettäs eipä vaine taida olla mennen-tullen-palatessa vielä, eikä enää, auki. Päiväseen aikaan kun en sitten taasen poikkeamaan ehdi...
Toki tiedän ettäs sunnuntaisin jo pitävät -palveluksia siellä ja sinne saisi mennä silloin mukaan jos sen kaipuu on...
Muttas näin kun en oikein ole ihmisen-taimi joka välttämäti sitä joukolla kirkossa olemista kaipaisi niin olisipas se kiva joskus astella tuossa "mennen-tullen-palatessa" -tilanteessa yssinäin toviksi istumaan sinne sisällensä.
Ei sen kummempaa "asiaa" olisi, ei, muttas olisi se kuitenkin... ihan kiva... hetkeksi vaine...
   Tänä aamuna varhaisena kun tassuttelin jällevän Töillein niin hokasin jotta ovet tuon kirkkosen auki ovat. Kysäisin sinne meneviltä ihmisiltä että onko siellä nyt jokin tilaisuus, kun tavallaan Tiekirkko vaine arkisin viikolla auki on, eikää näin viikonloppuisin lauantaina? Sain kuulla että hautaan siunaaminen on kohta aluillaan mutta... saahan sinne poiketa jos haluaa siltikin...
Olipas kiva kun näin tervetulleeksi toivotettiin ja "lupakin" kirkkokansalta tuolta annettiin.

104121363_378344259792724_34514724638736

   Astuin kirkkosaliin tähän ja huomasin nuo "Korona"-nauhat penkkirivistöissään. Lie ovat sen takia ettäs me kirkkokansa tajuttaisiin ne huomatessamme ettei sinne saliinsa saa liikaa -kansaa tulla? Joka toinen penkkirivistö kävijät tervetullaheksi näin toivotti, ja joka toinen kielsi sen. Jep, jep.
   No, istahhin ihan takimmaiselle tohille, huohahdin ja ajattelin.
Ajattelin ja hokasin ettäs eipäs ollutkaan mitään ajateltavaa! Olipas kerrankin kirkossa istuissain aivoin ihan tyhjänä. Ei ni minkäänlaista ajatusta. Ei pyyntöä, ei kiitosta. Ei niin mitään ( niin kuin nyt alvariinsa tuolla olisin jotahin ajatustein kera "juttelemassa"?! ).
Oli vaine kiva olla ja istua. Hiljaa. Minuutteja muutamia - ja sitten iellehen Töitä pakertamaan lähteä.
   Näin pitiskin mielestäin kirkon olla avoin koko Telluksen päällä vaeltavalle kansalle, Kulkijalle Kummajaiselle, Maan Matoselle matelevaiselle - ihan kaikille.
Silloin kun tuntuu ettäs nytpäs astelen kattonsa alle niin se mahdollisuus pitis kaikilla olla. Oli sit "asiaa" mielen päällä tahi ei. Kuhan se vaine mahdollistettaisiin. Tiijä vaikkas miullahin sattuisi ensi kerralla olemaan jotahin... mielen päällä...


    Työni siis alkoi täsä jo toissa viikolla. En vaine ole kerennyt, enkää muistanutkaan, siellä ollessain "pysähtyä paikalle" ja esim. otella kuvia tekemistäin leipomuksista.
Tänä pänä sen tein. Ihan tarkoituksella otimma aamusella sinne paikalle mentyäin ja laittelein nämä viimeisten päivieni "mannekiinit" "jonoon" ja kuvasin:

2020.6.11.%20Appelsiini-suklaakakku%2C%2

    Appeelsiini-suklaamoussakakku. Pomo teki itse kakkupohjan, mie täytin ja kuoruttelin. Sekä koristelin; joku oli tehnä noi suklaiset koristeet pakkaseen etukäteen. Gluton, lakton.

2020.6.12.%20Mansikka%20Brita%2C%20lakto

   Kampsikkainen Brita. Lakton.

2020.6.12.%20Luumu-juustopiirakka%2C%20g

   Luumu-uunijuustokakku. Gluton, lakton.

2020.6.12.%20Sitruuna-omenajuustopiirakk

   Ja Sitruuna-omppu-pomppu-uunijuustokakku. Gluton, lakton.