Näin tautisena aikana, jne., tekee mieli tehdä kuiteskin aina jotahin - mielellään leipoa jotenka tänä pänä sitten ajattelin kopasta erästä ohjetta, muuntain sen Kaikettomaksi, kun se eräästä lehdestä löysin ja kun se/tää vaikutti niin hyvältä...
125g kasvisleivontarasvaa
1,5dl Erytritoli-sokrua tahi jotahin muuta sokrua jota käytät
1kpk kananmuna
3dl Viljatuotteen vaaleaajauhoa
------
150g kasvisleivontarasvaa
3kpl sitruunan mehu puristettuna
2kpl sitruunan kuori raastettuna
3kpl kananmunia
1dl Erytritoli-sokrua tahi jotahin muuta sokrua jota käytät
------
4kpl kananmunan valkuaista
1dl Erytritoli-sokrua tahi jotahin muuta sokrua jota käytät
- Pehmitä voi ja vatkaa se sorkun kera valkiaksi vaahdoksi.
- Lisää voi-sokerivaahtoon kananmuna ja jauhot.
- Jaa taikina neljään osaan ja "lado" osaset kevyesti päälletysten, painellen taikinan siten takaisin kasaan.
Toista kolme kertaa.
( Oma huomioni: turhaa vaivaa - saman asian ajaa jos kääntelet, vaivaat, taikinaa kulhossa käsin tarpeeksi kauan ees-sun-taas. Yhtä lailla saat taikinasta ilmavaa. )
- Asettele piirasvuokaan 24cm¤ leivinpapru pohjalle.
Laita ja levitä taikina siihen. Nosta piiraan reunat ylös vuo´an reunoille.
- Aseta pohjan päälle kauttaaltaan folio, ja folion päälle apuriksi vaikkas riisiä.
- Lämmä kiertoilmauuni +180´C ja esipaista piiraspohjaa n.15-20min.
Nosta pohja hiven aikaa jäähtymään; ota riisit ja folio piiraasta veke.
-------
- Sulata täytten rasva ja laita se jäähtymään.
- Raasta sitruunoihin kuoret ja purista mehut.
- Vatkaa kananmunat ja sokru valkiaksi, kestäväksi, vaahdoksi sekä....
- ... lisää joukkoonsa sitruunan kuoret.
- Laske jäähtynyt rasva norona vaahdon sekaan koko ajan hämmentäin seosta, ja laita myöskin loput sitrusmehustakin sinne joukkoonsa.
- Kaada koko seos esipaistetun pohjan päälle.
( Miulta jäi täytettä hivenen ylikin joten ei varmaan haittaa jos käytät vaikkas rasvaa hivenen vähempi; yht. 100g! )
- Paista piirasta kiertoilmauunissa +180´C noin 30min - tahi kunne sitrusseos on tarpeeksi kohmettunut/paistunut.
-------
- Nosta piiras jäähtymään.
- Laske uunin lämpö +180´C.
- Tee marenki:
- Vaahdota kananmunia ja kun ne alkavat kuohekutumaan niin lisää sokru sekaansa pikku hiljaa kaantain.
Seos on valmis kun voit surutta kääntää vatkauskulhosi vaahdon kera ylös-alaisin.
- Nostele nokereina vaahto/marenki piiraan ylle.
Levittele sitä hivene että saat koko piiraan peiteltyä vaahdolla.
- Paista +180´C kunne marenki värinsä pintaan on saanut.
-------
Sisuksensa on "an valuu vaine" -muotoa heti verekseltään, muttas jähmettyy hivenen kun annat piiraan vuottaa himpun.
Nauti heti lämpimänä jonkin kylmän maitotuotetta korvaavan aineksen kera.
Kommentit