Näin tautisena aikana, jne., tekee mieli tehdä kuiteskin aina jotahin - mielellään leipoa jotenka tänä pänä sitten ajattelin kopasta erästä ohjetta, muuntain sen Kaikettomaksi, kun se eräästä lehdestä löysin ja kun se/tää vaikutti niin hyvältä...  
 
91143382_765903770604029_735290366050382

125g kasvisleivontarasvaa
1,5dl Erytritoli-sokrua tahi jotahin muuta sokrua jota käytät
1kpk kananmuna
3dl Viljatuotteen vaaleaajauhoa
------
150g kasvisleivontarasvaa
3kpl sitruunan mehu puristettuna
2kpl sitruunan kuori raastettuna
3kpl kananmunia
1dl Erytritoli-sokrua tahi jotahin muuta sokrua jota käytät
------
4kpl kananmunan valkuaista
1dl Erytritoli-sokrua tahi jotahin muuta sokrua jota käytät

- Pehmitä voi ja vatkaa se sorkun kera valkiaksi vaahdoksi.
- Lisää voi-sokerivaahtoon kananmuna ja jauhot.

90946442_269402227404234_317172939270756


91333490_351355502473520_659934600912856

- Jaa taikina neljään osaan ja "lado" osaset kevyesti päälletysten, painellen taikinan siten takaisin kasaan.
Toista kolme kertaa.
( Oma huomioni: turhaa vaivaa - saman asian ajaa jos kääntelet, vaivaat, taikinaa kulhossa käsin tarpeeksi kauan ees-sun-taas. Yhtä lailla saat taikinasta ilmavaa. )

91606156_516412025734857_917433017612369

- Asettele piirasvuokaan 24cm¤ leivinpapru pohjalle.
Laita ja levitä taikina siihen. Nosta piiraan reunat ylös vuo´an reunoille.

91282574_214304016486658_375015519133315

- Aseta pohjan päälle kauttaaltaan folio, ja folion päälle apuriksi vaikkas riisiä.
- Lämmä kiertoilmauuni +180´C ja esipaista piiraspohjaa n.15-20min.

91452133_232552284604457_144500871414572

Nosta pohja hiven aikaa jäähtymään; ota riisit ja folio piiraasta veke.
-------
- Sulata täytten rasva ja laita se jäähtymään.
- Raasta sitruunoihin kuoret ja purista mehut.

91026702_199368588183761_115904347797612

- Vatkaa kananmunat ja sokru valkiaksi, kestäväksi, vaahdoksi sekä....
- ... lisää joukkoonsa sitruunan kuoret.
- Laske jäähtynyt rasva norona vaahdon sekaan koko ajan hämmentäin seosta, ja laita myöskin loput sitrusmehustakin sinne joukkoonsa.

91177006_639058553550004_752800251931472

- Kaada koko seos esipaistetun pohjan päälle.
( Miulta jäi täytettä hivenen ylikin joten ei varmaan haittaa jos käytät vaikkas rasvaa hivenen vähempi; yht. 100g! )

91960569_204229614198785_171449505415377

- Paista piirasta kiertoilmauunissa +180´C noin 30min - tahi kunne sitrusseos on tarpeeksi kohmettunut/paistunut.
-------
- Nosta piiras jäähtymään.
- Laske uunin lämpö +180´C.
- Tee marenki:
- Vaahdota kananmunia ja kun ne alkavat kuohekutumaan niin lisää sokru sekaansa pikku hiljaa kaantain.
Seos on valmis kun voit surutta kääntää vatkauskulhosi vaahdon kera ylös-alaisin.

91236648_1071212129920966_29647504132926

- Nostele nokereina vaahto/marenki piiraan ylle.
Levittele sitä hivene että saat koko piiraan peiteltyä vaahdolla.

91459104_273610680317631_914669145168858

- Paista +180´C kunne marenki värinsä pintaan on saanut.
-------
Sisuksensa on "an valuu vaine" -muotoa heti verekseltään, muttas jähmettyy hivenen kun annat piiraan vuottaa himpun.
Nauti heti lämpimänä jonkin kylmän maitotuotetta korvaavan aineksen kera.