...tahi sen "pohjanen" jos ja kun niikseen tulee.
Kananmunaton, maidoton, gluteeniton, hiivaton, soijaton, sokrutonkin jos niikseen tulee... Leivinjauheen voinet korvata psylliumilla... mantelijauhon vaikkas jollahin vaalealla gluton jauholla... ja mausteet mieltymyksiesi mukaan...
4dl mantelijauhoja
Kananmunaton, maidoton, gluteeniton, hiivaton, soijaton, sokrutonkin jos niikseen tulee... Leivinjauheen voinet korvata psylliumilla... mantelijauhon vaikkas jollahin vaalealla gluton jauholla... ja mausteet mieltymyksiesi mukaan...
4dl mantelijauhoja
3dl tummaa riisijauhoa
0,5dl käyttämääsi sokeria/makeuttajaa
2tl leivinjauhetta
n.1tl kaardemummaa
1tl Ceylon-kanelia - tahi jotahin kanelia nyt joka tapauksessa...
n. vajaa 100g kasvis laivontarasvaa sulatettuna ja jäähdytettynä
2,5dl riisimaitoa - tahi "maitoa" jota käytät
- Sekoita kaik kuivat ainekset sekaisin keskenänsä.
- Sekoita kaik kuivat ainekset sekaisin keskenänsä.
- Lorauttele joukkoonsa maito - ja sula, jäähtynyt rasva.
- Voitele kakkuvuokasi ( joko perinteinen kaffeekakkuvuoka tahi pitkulainen leipävuokakin käy hyvin ) ja annaostele kakkumassa vuokaasi.
- Voitele kakkuvuokasi ( joko perinteinen kaffeekakkuvuoka tahi pitkulainen leipävuokakin käy hyvin ) ja annaostele kakkumassa vuokaasi.
- Paista kiertoilmauunissa n. +160´C kunne valmista on.
- Kumoa kakkunen heti ylös-alaisin kun nostat uunista poies.
Jos halajat...:
Jos halajat...:
Vain taivas on rajana mausteissaan ( pähkinät, suklaat, marjat, mausteet, yms. ), muttas itselläin on nyt tähtäimessä seuraava leivonnainen ja täten jätin tään mahdollisimman neutraaliksi maultansa.
Hiven on raskas pohja - kuten mie tarvihdenkin nyt, muttas jos halajat keventää tätä, niin tosiaankin vaikkas gluton vaaleaa jauhoa mantelin tilalle.
Kommentit