Yksi KOKONAINEN vuosi on nyt sitten täynnä. Vielä pitää siis kärvistellä yksi kokonainen vuosi täällä Majassani Mahtavassa Humisevanharjun päällä, ennen kuin voin myydä tämän poies ilman veroseuraamuksia sen kummempia. Huh, huh, onpas siin urakkaa ihan tarpeeksi... Meinaan että on se ollut jo tää mennyt vuosikin yssikseen täällä omansa laatujaan...

2014.11.21.%20tupa%20%2814%29.jpg

   Mietitäänpäs mitä tähän on kuulunut:
  Muutto - tietty - ensin. Pakkauksien purku ja tavaroiden laittoa paikoilleen. Niistä laitoista vaine jäi mieleeni se kuin siksoin miun joka ei nyt ihan niin nökö-nuuka ole jokahisesta pölyhipusta ku mie, pruukkas sanoa hyllyjä entisten omistajien jälkeen kattoissa ja niihin tavaroitain laitellessaan et ompas likaset! Ja kuin tää tätinen ( entinen omistaja ) ennen lähtöään täältä vakuutteli miulle etttei hän jälkeensä likasta jätä...
   Sitten olikin haasteena saada alan ammattilaista paikalle tekemään pyykkikoneen vesiputkiliitännät. Siihen menikin joitakin kuukausia... Ja tämän jälkeen kävi ystäväni heiluttamassa "kirvestä" saaden tämän asunnon miun maun mukkaan asuttavaan kuntoon - ja tehden ne ihku ihanaiset lauteeni miun tuonne saunaani lämpöiseen.
   Hammastain olen kipuillut melkein koko tämän vu´uen ajan. Siihen kun tehtiin se kovin aikaa viennyt juurihoito hyvin sitkeän kaavan kautta niin ettäs siin nyt ei ole eläviä hermoja sisällänsä olleskana. On vaine kuollut raato jossa kaiken maailman "mömmöä" sisällänsä hermojensa tilalla. Mutta - kop, kop - siellä se on EDELLEEN paikallansa ja sillä voi purrakkin - lähes kaikkea! Ottelu ja erävoitto miulle ja suuri kiitos sitkeiden hamppilekurien sinnikkyydestä hamppiani kohtaan!
   Aidan taistelin ( pitemmän kaavan kautta senkin ) takatontillein tyttärein takia. Siellä se sekin nyt seistä nakottaa paikallansa. Vankka on rakenteeltaan ja ( toivon että ) pystyssä pysyy tulevaisuudessakin!
   Kesä meni kolisten ihanissa hommissa käyden. Ihana oli paikka se kuin myös hommat siellä ja etenkin koko henkilökunta omistajineen! Vau! Tosin nämä omani muoskain mukelot sitten jäivät paitsioon... moni suunniteltu ja aijottu reissu tai muu sellainen jäi siis tekemäti heijän kaa. Snif.
   Muutamat merkkipäivät  ( ne eilen mainitsemani merkkipaalut ) vuoden kierrossa on koettu taasen - nähty ja käyty...
   Kävin myös muutamalla reissulla - yssiksein. Joka on ollunna miulle, miun elämässäin, ihan uutta. Mutta ihania olivat reissuin miun. Ja muistissain säilyvät - ainakin viel jonkin aikaa...
   Yksi suhde alkoi ja päättyi täsä vuoden sisällä; "Rauha sen sielulle."  Sain muutaman ihanan, uuden, nuoren tuttavuuden. Sain myös ihania, uusia ystäviä - useammankin. Muoskain vanhenivat ( taasen ) vuoden ja muoskien mukelot kasvoivat vuoden etevämmiksi ja viisaammiksi - isommiksi siis.
   Näinhän tämä tässä on mennyt - vuosi. Ja toivon tosi hartaasti ja edelleen ( kuten ennenkin ) että voin ja saan pidettyä tämän Majani Mahtavaisen ielleen itelläin. Pysyisi katto pään päällä, seinät ynpärillä. Olisi paikka mihkä päivän päätteeksi pääni painan, olisi paikka mihkä voin palata maailmalla matkattuain. Amen.