( Gluteeniton, maidoton, "sokeriton"; kookossokeria. )

2016.9.17.%20Omppupiiras%20%C3%A1%20la%2

2016.9.17.%20Omppupiiras%20%C3%A1%20la%2


3 kananmunaa
1,5dl kookossokeria tai muuta jota VOIT käyttää...
n.50g leivontarasvaa ( mielellään kasvisperäistä... )
1dl Jytte vaaleaa jauhoa
1dl Jytte tummaa jauhoa
1tl leivinjauhetta
1dl vettä tai muuta nestettä. Esim. mehua.
( 1tl vaniljasokeria - jos voit käyttää )
n. 2-3 kotimaista omppu-pomppua
kanelia "ripotelyy" pinnalle

- Vatkaa munat ja sokru kuohkeaksi, kestäväksi, vaahdoksi.
- Lisää kuivat aineet sekaan ja sekoita varovasti - älä vatkaa!
- Lisää rasva, sekoita.
- Lisää vesi, sekoita.
- Kaada voideltuun vuokaan ja koristele omppu pomppusilla mielesi mukaan.
- "Ripotelyy" kanelia pintaan, ja mahdollisesti vaniljasokrua sekä käyttämääsi sokrua - jos voit käyttää...
- Paista +175´C kiertoilmauunissa - kunne on valmista...
Tuoksu leijailee hiúoneisiin tahi kopase jollakin tikulla et onko kypsä.

Leipojan jälkikommentteja:
- Heureka et se on helppoa leipoa jos voi/saa käyttää näin jotain sokerin kaltaista leivonnassa! Toista se olisi ilman sokrua...
Tämänkin ohjeen voisi leipoa varmaan ihan "iisisti" ilman sokeria mutta silloin pitää laskea rasvan määrää... Sokerilla saa reilusti kuohkeutta leivonnaiseen - ja makeuttakin.
( Itse en uskaltanut kuin maistaa kaksi pientä palasta; jänö meni pöksyihin: en uskaltanut riskeerata hiiva-"projektiani" tällä kookossokerillakaan, vaan annoin piirakkaisen tää tyttärein huusholliin. )
- Jauhoina voit käyttä myös muuta gluteenitonta vaaleaa jauhoa jos haluat.
- Kuin myös nesteenä muutakin kuin vettä...
- Kookossokeri:
Voi korvata valkoisen sokerin sellaisenaan.
Siinä on karamellisoitu maku.
Se on tummaa sokeria.
Valmistetaan kookoksen kukintojen nektarista.
Sen glykeeminen indeksi on alhainen joten sen vaikutus verensokeriin on vähäinen.
Sopii myös raakasuklaan valmistukseen, teehen, ja vaikkas makeutukseksi jätskiin