Eilennä, lauantaina, päätimmä pitkästä aikaa tehdä näitä Valkkaripatonkeja kun se tuo "leipoosi" iski ja jotahin hyvää sekä sokeritonta teki mielein miun, aikaan saada.

404707433_1037424414223018_7230374425431

Nyt teimmä nää tällaisella kokoonpanolla:

6 kananmunaa
3dl tummaa jauhoseos
3,5dl vaaleaa jauhoseos
1dl pellavansiemenrouhetta
( n.0,5-1dl sokerijuurikashiutaleita )
n.10kpl ISOa valkkarinkynttä
3tl leivinjauhetta
4dl vettä

ja vettä astiassa uunin pohojalle

- Vatkaa kananmunat kulhossa tosi kestäväksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.
- Lisää sekaan kuiva-aineet ja vesi.
- Pilko valkkarit mahdollisimman pieniksi palasiksi ja lisää ne taikinaan sekaan juuri ennen viimeisiä sekoituksiasi;
sekoita taikina tasaiseksi massaksi.
- Jaa taikina neljään osaan ja...
- ... joko kaulitse palanen vuorollaan levyksi jauhotetun leivinpaprein päällä, kääräse "kääretorttu"-rullalle vaikkas alla olevaa leivinpaperia apuna käyttäin, ja nosta tehty patonki-rulla leivinpaperiselle leivinpellille ( taikinasta tulee siis neljä patonkia ),
tahi muotoile vaine jauhotetun leivinpaprun päällä mieleiseesi patonkien muotoon.
- Aseta uunin pohjalle laakea astiallinen vettä; saat patongeista rapsakka kuorisemmat.
- Vedä patonkien ylle veitsellä halutessasi koristeviillot; eivät paistaessasi turpoile ja repeile miten sattuu.
- Paista kiertoilmauunissa +180´C kunne patongit ovat pohjapuoleltaan kopastessa sopivan kypsät.

404738374_1072871407094021_3298711863323