...pitimmä jälleen tänään paikkansa.
   Puuhailimme nuorimman muoskain mukelon kera kahden kesken tykönäin sillä aikaa kun vuotastimme 24/7 tyttärein vierailulle tuloa tyköni. Neuvoin häntä ( jälleen ) siinä samalla että tämän tyttärein ( hänen tätinsä siis ) kera voi touhuta ja jutella ihan kuin kenen tahansa toisen ystävän kera. "Juttele vai ihan normaalisti vaikka toinen ei vastaakaan - ihan niin kuin esimerkiksi mie juttelen siulle vaik et vastaakkaan kun tillotat nokkas kiinni kännykkäsi peleissä..."
   Meni tovi ja tyttönen tämä aloitti juttelun samalla kun puin tytärtäin tätä ulos lumitouhuilleen lähteekseen: "Miksi "24/7" ei puhu?"
Kerroin että hän ei ole koskaan puhunut. "Hän syntyi puhumattomana." "On vain olemassa ihmisiä jotka syntyvät puhumattomina, tai kuulemattomina tai vaikka näkemättöminä." "He eivät puhu, kuule tahi näe." "Meitä on siis mykkiä, kuuroja ja sokeita."
Tyttönen, muoskain mukelo, tämä tähän: "Niin, "24/7" ei puhu - toiset taasen eivät näe tai kuule."
"Niin "muoskain mukelo" - "24/7" ei puhu, hän on siis mykkä."
   Silloin mie vasta tajusin että HEUREKA! Tyttärein on MYKKÄ! Jo päälle 27vuotta ja nyt vasta tajuan että tyttärein miun onkin mykkä! Oh-hoh!
Ei sillä ettenkö olisi "huomannut" jo tähän mennessä ettei hän tosiaankaan puhu mutta kun koskaan ei ole käytetty nimenomaan sanaa mykkä...
Aina vain puhutaan termillä "puheen- ja kielen kehityshäiriö" - kuten nykyään taidetaan sanoa jokaisesta puhumattomasta henkilöstä tai muuten vain hivenen vaikeasti puhe-ongelmaisesta ihmisestä... kuten vaikka pojistani miun. Hekään kun eivät enää ole dysfaatikkoja vaan "puheen- ja kielen kehityshäiriön" omaavia henkilöitä.

Rakkahat, rikkaat, muoskain miun - ja muoskain mukelo.

51541382_379251515971870_241049988606459

   Tämä taideteos on tämän päiväisen seuralaiseni, muoskain mukeloin miun, tekemä. Hän tähdensi tätä tehdessään ja sit miulle tätä näyttäissään että tuo vasemman puolimmainen henkilö on sitten taapero!