Kaiketonna.
2 kananmunaa
3/4 Erytritoli-sokrua tahi sokrua jota pruukkahat käyttää
4dl Viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta
( nyt laittelin 3dl vaaleaa ja 1dl tummaa jauhoseosta )
50g leivonta kasvisrasvaa sulatettuna
2dl vettä
3tl leivinjauhetta
maun mukaan esim. vaniljajauhetta, kaardemummaa, kanelia, jne.
-----
1l kasvisperäistä paisto- ja friteerausöljyä
----
( pintaan jotahin sokrua, jos haluaa... )
- Vatkaa sokrusta ja kananmunista "kirjoituksen" kestävä vaahto.
- Lisää osa jauhoista sekaan ja sekoita taikina käsin lusikalla.
- Laita öljyä.... kuivia aineksia... vettä ja loput kuivat aineet sekaan koko ajan käsin lusikalla taikinaa sekoitten.
Muista että seuraat taikinaa ettei siitä tule liian kiinteää! Jätä taikina mieluummin hivenen löysäksi.
- Laita keitinöljy kattilaan ja kuumenne se paistovalmiiksi.
Koe-paista palanen jotahin vaaleaa leipäpalasta tahi pieni nökäre tätä munkkitaikinaa jotta tiedät onko öljy paisto valmista?
Öljy on valmis kunne se ruskistaa paistettavan tuotteen suht´ sujakkaan ja paistettava tuote jää siihen öljyn pintaan "lillumaan" eikä vajoa kattilasi pohjaan.
JA MUISTA varustaa kattila kannella: ota kattilasi kansi siihen viereen ettäs jos öljy kuumenee liikaa ( tahi syntyy jopa tulipalo öljyn kuumuuden takia ) niin saat tukehdettua sen sillä kannella - säätele myöskin tarvittaessa lieden lämmöllä öljyn lämpöä paiston aikana!
- Ota taikinasta pieniä palasia, noin ns. donitsin kokoisia. Pyöräytä palaset vuorollaan palloksi ja muotoile sormillasi keskelle palloa reikä munkille.
Tein taikinasta tästä 16 tsipaletta munkkeja.
- Laita kattilaan öljyyn kerralla mahtuva määrä munkkeja ja paista ne.
- Nosta valmiiksi paistunut munkki pihdeillä paistorasvasta vaikkas voipaperilla suojatun lehden päälle pöydälle.
- Jos haluat sokeroida munkkisi, sokeroi ne nyt heti paiston jälkeen kun se sokru tarttuvi nyt pintaansa paree.
Kommentit