Kaiketonna.

278916165_371843871624525_16454039404612

2 kananmunaa
3/4 Erytritoli-sokrua tahi sokrua jota pruukkahat käyttää
4dl Viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta
( nyt laittelin 3dl vaaleaa ja 1dl tummaa jauhoseosta )
50g leivonta kasvisrasvaa sulatettuna
2dl vettä
3tl leivinjauhetta
maun mukaan esim. vaniljajauhetta, kaardemummaa, kanelia, jne.
-----
1l kasvisperäistä paisto- ja friteerausöljyä
----
( pintaan jotahin sokrua, jos haluaa... )

 

- Vatkaa sokrusta ja kananmunista "kirjoituksen" kestävä vaahto.

279048276_311145194499496_76571958060390

- Lisää osa jauhoista sekaan ja sekoita taikina käsin lusikalla.

279070964_968830727145601_18057537084117

- Laita öljyä.... kuivia aineksia... vettä ja loput kuivat aineet sekaan koko ajan käsin lusikalla taikinaa sekoitten.
Muista että seuraat taikinaa ettei siitä tule liian kiinteää! Jätä taikina mieluummin hivenen löysäksi.


279094994_564493848237925_83949345929303

- Laita keitinöljy kattilaan ja kuumenne se paistovalmiiksi.
Koe-paista palanen jotahin vaaleaa leipäpalasta tahi pieni nökäre tätä munkkitaikinaa jotta tiedät onko öljy paisto valmista?
Öljy on valmis kunne se ruskistaa paistettavan tuotteen suht´ sujakkaan ja paistettava tuote jää siihen öljyn pintaan "lillumaan" eikä vajoa kattilasi pohjaan.
JA MUISTA varustaa kattila kannella: ota kattilasi kansi siihen viereen ettäs jos öljy kuumenee liikaa ( tahi syntyy jopa tulipalo öljyn kuumuuden takia ) niin saat tukehdettua sen sillä kannella - säätele myöskin tarvittaessa lieden lämmöllä öljyn lämpöä paiston aikana!


279296506_1069546780263383_5067870783465

- Ota taikinasta pieniä palasia, noin ns. donitsin kokoisia. Pyöräytä palaset vuorollaan palloksi ja muotoile sormillasi keskelle palloa reikä munkille.
Tein taikinasta tästä 16 tsipaletta munkkeja.


279095975_1083628759167001_3260328088219

- Laita kattilaan öljyyn kerralla mahtuva määrä munkkeja ja paista ne.

279369390_568291997953704_87192338971277

- Nosta valmiiksi paistunut munkki pihdeillä paistorasvasta vaikkas voipaperilla suojatun lehden päälle pöydälle.
- Jos haluat sokeroida munkkisi, sokeroi ne nyt heti paiston jälkeen kun se sokru tarttuvi nyt pintaansa paree.