Kaiketonna.
1kpl ISO omppu kuorittuna ja viipaloituna
1kpl ISO omppu kuorittuna ja viipaloituna
ripaus käyttämääsi sokrua
ripaus Ceylon-kanelia
------------------
3kpl kananmunia
1,5dl käyttämääsi sokrua
2dl tummaa tysjyväriisijauhoa
2dl mantelijauhoja
1,5rkl maissijauhetta ( Maizena )
150g leivonta kasvisrasvaa pehmitettynä jouksevaksi
- Ripotelyy omppulohkoille sokru ja kaneli.
- Ripotelyy omppulohkoille sokru ja kaneli.
"Täräytä" lämmä mikrossa tuokio, ettäs pehmiävät ja maustuvat.
-------------------
- Vatkade kananmunat ja sokru kestäväksi vaahdoksi.
- Vatkade kananmunat ja sokru kestäväksi vaahdoksi.
- Lisää sekaan jauhot, sekä sitten sula, jäähtyny, rasva.
- Hämmähytä taikina sekaisin.
-----------------
- Asettele omppusiivut käyttämäsi vu´uan tahi vaikkas voidellun muffinivu´uan pohjalle, sekä nostele taikinaa niiden päälle tahi...
- ... nostele taikinaa vuokaan ja asettele siivut ( tahi vaikkas omppua palasina - miten vaine halajat käyttää ) taikinan päälle.
- Asettele omppusiivut käyttämäsi vu´uan tahi vaikkas voidellun muffinivu´uan pohjalle, sekä nostele taikinaa niiden päälle tahi...
- ... nostele taikinaa vuokaan ja asettele siivut ( tahi vaikkas omppua palasina - miten vaine halajat käyttää ) taikinan päälle.
- Paista kiertoilmauunissa +180´C kunne valmista tulee.
Ompun sijasta käypi mikä vaine muukin hedelmä, marja, tms..
Ja kun on kyse keikauskakusta, niin ideahan on se, ettäs kakkunen käännetään ylösalaisin ja nautitaan sitten näin nurin-kurin syöden
Kommentit