Maidotonna, glutonna, soktonna, hiivatonna, soijatonna....

77252717_553036152158767_472335682168579

400g kuivattuja luumuja +
sopivasti luumujen liotusvettä
Erutritoli-sokrua jos haluat...

- Laita luumut likoomaan veteen silleensä että ne juuri ja juuri peittyvät ja pystyvät siinä "turpoamaan" ja pehmiämään.
- Blendaa luumut soseeksi pienissä erissä pienen määrän liotusvettä, kera.
- Lisää luumusoseen sekaan makeudeksi Erytritoli-sokrua jos haluat makeutta mukaan...

3dl pottuhiutaleita ( glutonna, maidotonna, sokeritonna, hiivatonna.... )
3dl kylmää vettä
400g kasvis-leivontamargariinia
n.7dl Viljatuotteen vaaleaajauhoa

- Laita pottuhiutaleet turpoamaan kylmään veteen.
Turpoaa, likoaa, nopsaan.
- Sotke sekaan margariini ja jauhot.
Jauhoista katso milloin niitä on tarpeeksi; älä tee taikinasta liian kovaa muttas älä jätä liian löysäksikään. Tiedät kyllä milloin on paree.
- Laita valmis taikina vaikkas tuorekelmun sisään toviksi jääkaappiin kymettymään ja asettumaan.
Älä pidä sitä siellä liian kauan sillä taikina tää kovettuu ihan kivasti...
- Ota taikina kylmästä, leikkaa siitä palanen kerrallansa käsittelyyn, leivottavaksi ja laita loput takaisin kylmään vuottamaan.
- Kauli taikinanpalanen levyksi.
Painele siitä jollahin pyöriällä astialla ( tahi torttutaikina-muotilla ) torttupohjat.
Tästä taikinasta tuskin saat taiteltua torttu-torttuja sillä taikina on aikas muree...?
- Aseta pohjan päälle, keskustaan, luumuhilloketta ja voitele tortun reunat ynpäriinsä kylmällä vedellä vaikkas sormenpäällä sivellen.
- Aseta toinen torttupohjan ynpyrä edelleisen, luumuhillokkeisen, pohjan päälle ja painele ne reunoiltaan yksiin kiinni.
Nosta leivinpaprulliselle pellille.
- Voitele kananmunalla pintaan kaunis väri...
- Paista kiertoilmauunissa n. +200-220´C kunne valmista tulee.