17.9.-14.%20j%C3%A4%C3%A4kaappi%20%281%2

   Tään kuvan löysin jostain lehdestä, leikkasin talteen, päällystin kontaktilla ja laitoin jääkaappini oveen. ( On nytkin Majani Mahtavan jääkaapin ovessa kiinni. ) Ihanan optimistinen, toisaaltaan realistinen mutta kuitenkin lapsllinen. Kaikkinensa on muistutus siitä että aikoinaan kun Majani Matalan sain, perustin ja asuin siinä, niin uskomus siitä oli tämänmoinen. Ja näin on myös nyt tästä Majastani Mahtavasta. "Tää linnake pysyy pystyssä ainaskin..." ... niin, kuis kauan? Toivo on optimistisesti että mahdollisimman kauan, realistisena taasen että kukkaron nyörit todellisuuden kertoo - ja lapsenuskoisena uskon että kyl kaik viel järjestyy!

 

17.9.-14.%20j%C3%A4%C3%A4kaappi%20%282%2

   Toinen "hyväkäs". Ihana oivallus. Todellisuutta usein omassa jäälaapissani....

 

onnea%20001.jpg

   Tämän I-HA-NAN kortin sain muoskani muksulta siinä vaiheesa kun sain tiedon että Majani Matalalla on varma ostaja ja samaten että Majani Mahtava on olemassa. Osaa neiti piirtää miut ihan näköisekseni!

 

24.10.-14.%20vierasvarapatjojen%20suojus

24.10.-14.%20vierasvarapatjojen%20suojus

24.10.-14.%20vierasvarapatjojen%20suojus

   Majaani Mahtavaan kun muutin niin päänvaivanani oli jotta mihkäs mie vierasvarapatjani ymppään? Sisälle ei mahu ja ulkovarasto on liian kylymä ja kostia - etenkin talviseen aikaan... jolloin niitä taasen luultavammin enempi tarvitaan kun nyt kesäisin usein "punkataan" mökillä koko täällä luonani käyvän vierailija-porukkani kera.

Ratkaisun sain jostain... kertoikohan sen ystäväni vai kuka mutta joka tapauksessa: laitan ne sänkyni alle "piiloon". Se vain sit askarrutti aivokoppaani pientä että kuis sit? Nehän pölyyntyvät siellä? Ei, ei hätä tään näköinen ole: toinen aivoitus iti itukopassain; suojaan ne ensin jollakin. Millä? Ei kun sukkelaan penkomaan kangaskoppaani ja sieltähän se oiva ratkaisu löytyikin: tyttäreni-miun entisen päiväpeitteen punainen kangas + kirpparilta ostamani vanhan verhon kangas - ja nappari-neppareilla kiinni. A´ vot sie!

Mittailin, ompelin ja sovittelin. Sitten tuli vaihe että ompelimma jo neppareita kiinni... Juuri silloin sattui ystäväni soittamaan miulle puh-elimella ja realistisena kysäistä että oletkos varma, oletko kokeillut että patjat mahtuvat sinne sänkysi alle? "Täh, häh?": mie tokaisin, "mitä - pitääkö niihin sinne mahtua?" ( pilke silmäkulmassani lausuin ). "Ihan totta, en ole edes tullut ajatelleeksi että ne EIVÄT sinne mahtuisi- kaan!"  Tästä kymysyksestänsä iti epäilyksen-siemen aivoihini ja sanoin ystäväiselleni jotta vuota, mie kopasen. "Ja jos ne ei sinne mahukkaan niin sie kyl sit kuuluu sen sinne IISALMEEN ASTI!"  Tovi siinä kokeilussa kesken nepparien omepelujen meni mutta voi sitä riemua... voi sitä ääntä joka miusta lähti - kun tää koko "paketti" mahtuikin sänkyni alle! JEE! Soitin ystävälleni ja hihkuin riemusta! "Nää mahtuu sänkyni alle. Jee!"

 

   Majaani Mahtavaan muutettuani huomasin kuin nyt ikkunani peittivätkin kaik mukanani tuomani kukkaseni. Tuumailinkin jotta eihän tänne tarvitse verhoja ollenkaan kun nuo kukathan ajavat saman asian. Mutta kuitenkin... otin ja mittailin verhoni akkunoihini - vain huomatakseni että eiväthän se olisikaan käyneet tähän uuteen kotiini, Majaani Mahtavaan. Ne olivat tänne aivan liian lyhyet. Siksipä sitten lahjoittelin niistä suurimman osan lapsilleni-miun. Osan sai myös äitini-miun ja osan siskoni-miun. Vain kahdet näistä entisistä verhoistani päätyi tässä kuukausien saatossa akkunoilleni... ensin himpun muokattuani/jatkettuani niiden pituutta kun niiden "saumavarat" tämän onnekseni mahdollistivat.

Kun näistä toisille antamistani verhoistani jäi kuitenkin viel "ylimääräisiäkin" niin kehittelimpä sit näille jatkokäyttöä:

Yksistä tein vessaani alahyllyyn peiteverhoja kun se kaappinen on justiisa silleen-niin pöntön vieressä jottei siinä voi ovikaappia olla. Nyt verhot suojaavat tätä hyllyä enimmältä pölyltä ja ovat hyvä katsesuoja sekä koriste samalla.

Toisista "jalostin" uusia koristetyynyjä itselleni. Kuvissani ensimmäisessä on kapastani tehty tyyny. Laittelin tään kapan palasiksi ja ompelin "päätysten" tyynyn päälliseksi. Toisessa ompelin kappaverhosta ihanan pehmeän ja värikkään, kantti-kertaa-kantti-tyynyn. ( Tuo kangas on jokin huopapohjainen. )

5.11.-14.%20tyynyt%20%281%29.jpg

5.11.-14.%20tyynyt%20%284%29.jpg

5.11.-14.%20tyynyt%20%282%29.jpg

5.11.-14.%20tyynyt%20%283%29.jpg