...sen mitä mie isse muistan niin tänään on miun IHAN ENSIMMÄINEN TODELLINEN vapaapäiväin tälle kesälle!
   Siis se ettäs on ollut olemasa viikkovapaat ja se lomareissukin tosa tovi sitten niin nyt, täsä ja nyt, on miun todellinen eka vapaani koska ja kun nyt ei ole mitään sovittua menoa tälle päivälle. Ei mitään minne pitis joutua - muuta kuin ehtoon korvalla Naapuri Parlamentin kokous entisillä -konnuilla mut sitä ei nyt lasketa mukaan, ei katsota, eikä ajatellakaan minään velvollisuutena... Ei ole pakkoa tehdä mitään sillä juuri eilen ehtoolla sain mm. viimeiset kukkain miun mu-yrkytettyä että, jos, vaikka, kuinka... niistä yhdet pienet Öttö-Mönkijäiset näin vaik naapurin puolelle matkustaisivat vuorostansa kyläilemään...
Ei ole ketään ken pitäisi ottaa huomioon, ei ketään kenen "perään" mennä, ei ketään kenen taatta pitis tehdä jotahin. Ei ole mitään askartta kotonanikaan jok´ huutaisi et tänne-nyt-ja-heti!

2018.8.18.%20Lammella%20uimassa..jpg

( Kuva tää on vaine "rekvisiittaa" eilennä ehtoolta kun käväisin taasen Lammellain pulahtamassa pinnan tuon tasaisen alapuolella. )

   On olo onnellinen, seesteinen - jopa sanoisin. Olo kevyt ja köykäinen. Ei vaivaa asiat ja oirehdi polla, ihmisen kun on hyvä näin olla...
   Aamutuimaan vetäisin Aamu-smoothieni helttaani ja lämmähytin saunain ihanaisen pitkästä, pitkästä aikaa. Sillä näin kun kesää tätä lämpöistä eletty on niin eipää tuota ole paljon haluttanut ylisillä lämpöisilläkään olla. Mieluummin olen tosiaankin pulahtanut veteen viileään ja tuolla pinnan tyynen alla kosteuksien keskellä oleskellut, se kun on paljon virkistävämpää. Siks´ toisekseen; eihän tuota paljon aikaakaan ole jäänyt nautiskella löylyistä lämpimistä kun päivät ovat täyttyneet Töistäni miun ja ehtoot sitten menneet elpatessa siitä. Ei siin paljoa ole viitsinyt ( jaksanut ) lämpöisiä löylyjä ajatella tahi sitä vaivaa mitä tuonne ylisille korkeuksiinsa kapuaminen olisi vaatinut... Miekö laiska? Enhän?
Muttas näin kun sen nytten lämmähytin niin sittempäs mie siellä lilluin ja olla ellostelin aivan antaamuksellain. Vietin aikaa, hoisin itteeni. Ajattelin, tuumailin, olin vaine. Voi autuus, voi ihanuus! Aivan mahtavaa nautintoa! En siis yhtään ihmettele miksi me Suomalaiset olemme hurahtaneita saunaan! Ei vaine elämää ilman saunaa ole olemasakaan - vahi onko? En mie ainakaan voisi ajatella asuvain asunnossa tahi misään koissa jos ei olisi omaa saunaa ja näin olisi mahdollisuus vaikaks sit näin sunnuntai aamuna lämmähyttää sitä ( silloin kun tahto) ja sit nauttia siitä! Ei tod.. En osaisi enkää hyväksyisikään. Kyllä se "jokahisella itseään kunnioittavalla Suomalaisella" pitää olla OMA sauna!
   Sittenpä sitä sen jälkeen ( kaiken muun aamuisen hulinain jälkeen; viikon pyykin pesua, kukkain hoitoa, yms. pientä joka ns. arkea on ja sitä ei lasketa MUST-MUST-tekemisiin vaan ne nyt on pakko hoitaa ja tehdä - se niistä... ) kunne olin lillunut kauniista, silo poskisesta, pyöriästä, viinirypäleestä, ruttuiseksi, kuivahkoksi, mummeron rusinanteksi niin sitten mie olen vaine taasen - olla öllötellyt! Olen käyskennellyt pitkin tupaani, pitkin Majaani Mahtavaista, Humisevaaharjua mittaillut pitkin ja poikin.
Sillä voisikin sanoa taasen ettäs näin kun syssy saanut ( saapunut ) taasen on ( ja mie en! ) niin onhan se ( tottakait ) tääkin Harju Humisevainen taasen kyntensä näyttävä: röörit ulisevat, putket puhkuvat. Humina käy yli harjanteiden kuuluin sisuksiin asti asuntoihin kun syssyinen Tuuli Tuitereinen puhkuu ja puhisee voimissaan ensimmäisen todellakin syssyisen päivän saapuissa maisemille näille. On sellainen satehinen, syssyn-kolea, puoli-pilvinen päivä Armon Herrran vuonna 2018.
Mitäpä sitten siis tällainen Mummeroinen Humisevanharjun muutakaan tekisi kuin kuuntelisi Ukko-Ylimmäisen luomia mahtavia voimia päällä Telluksen ja NAUTTISI tästä olosta sekä tilasta kun ei ole kiirusta mihkään, ei hoppua sen kummempaa. Saan ihan hyvällä omalla tunnollain olla vaine. Olla-ellostella pitkin ja poikin pirttiäin sekä nautiskella ettei EDES ilmat ole sen verta kaunihit, AurinkoArmahan helottamat ja kesäisen lämpöiset ettäs ne sitten näin ollen houkuttaisivat laittaa nokkain ulos oveni uksista! Tsä-dää - aivan saan rauhassain nautiskella oleilustain tästä. I-ha-nata! Sanoin kuvaamattoman I-HA-NATA!
    Loppu päiväin tään... arvatkaas mitä Lukijain Armahat?... loppu päiväin tään mie - olla öllöttelen! Ettepä arvannetkaan tätä, tämä ihme käänne on Mummeron tään elämässä.
Aivan kuten tosa yhtenä entoona päivitin Naamataululle nettisfääreihin Töistä kotiain tultuain ettäs jos sitä vaikkas istahtaisi ja jalkain ylös nostaisin pitkän päiväin päätteeksi!? Tähänkös miuta tuntevaiset siksoin miun ja tyttärein miun tokaisivat ettäs eihän toki? Oletkos tosissas - siekö muka asettuisit JOSKUS aloilles?
Muttas niin se vaine "elämä opettaa ja koulii" Kulkijaa tätäkin Kummajaista ettäs välleen on hu´uahdettava jottas sitä sitten kohta taasen jaksaisi mennä ja "koheltaa" täysi höyry päällä.
    Näimpää sitten: heissan ja hyvää VAPAApäivää Alli Hopa! Heippa!