2021.9.5.%20Kaiketon%20omppupiiras%20%28

   Saimma suvullemme mäkillä ollessamme omppu-pomppuja.
   Tein omastain osasata naapureillein Kulmakunnan antaa, yhden ison, normaalin, peltipiiraan.
Sitten itsellein Kaikettoman peltipiiraan sekä tuossa alla olevaisen Liisa-Mummeron Omppupiiraan; Kaiketonna.

2021.9.5.%20Kaiketon%20omppupiiras%20%28


2021.9.5.%20Kaiketon%20omppupiiras..jpg



2021.9.14.%20Suklaa-banaanikak.%20Kaiket

Löysimmä mie ohjehen yhden ja hetihän sitä pitimmä alkaa koklata . Muunellen hivenen omiin tarpeisiin tosin.

Banaani-suklaa kaffeekakku.

2 kpl banskua
1dl vettä
2kpl kananmunia
1dl karkeaa riisijauhoa
2dl Viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta
3/4dl Viljatuotteen tummaa jauhoseosta
2tl leivinjauhetta
hipullinen suolaa
25g kasvis leivontarasvaa sulatettuna
n. 70g suklaata rouhittuna

- Murskaa banskut leivontakulhossasi ja lisää vesi joukkoonsa murskan.
- Laita kananmunat sekaan vatkaten käsin sekä suklaarouhe.
- Lisää kuivat ainekset sekaan edellisten....
- ... sitten rasva sulatettu ja jäähdeytetty.
- Kumoa saatu atikina leivinpaprulla vuorattuun kakkuvuokaan.
- Paista kiertoilmauunissa n.170´C kunne valmista tulee.
Koklaa joko tikulla kypsyyttään tahi katsele kussa kakkunen alkaa irtoa vu´uan reunamilta - alkaa kypsää olee.


2021.9.14.%20Suklaa-banaanikak.%20Kaiket



2021.9.14.%20Aieni-sipulipiir.%20Kaik.po

   Yhden muksuin pihanmaalta ja mailta metsäisiltä kerättiin Kanttarellejä ja Leppäisiä Rouskuja. Laittelimma heti miten ne paistinpannullein tirisee, siivouksensa jälkehen. Paistelin ja teimmä sit piirahan tälläisen niistä tsipulien kera.

 

Suklaamousse-kakku.

2021.9.15.%20Suklaamoussekak.%20vegaani%
 
   Melkein Kaiketonna sillä täyteaineksissa ON suolaa, sokeria, ja gluteenitonta kaurajauhoa!
17cm irtopuhjavuoka.

Kakkupohoja:
4kpl kananmunia
saman verran Erytritolisokrua - tahi sitä sokrua jota halajat käyttää
saman verran YHTEENSÄ...
- vaaleaa Viljatuotteen jauhoseosta,
- tummaa Viljatuotteen jauhoseosta,
- perunajauhoja ja
- kaakaojauhetta.
2tl leivinjauhetta
2tl psylliumia
n. 50g kasvis leivontarasvaa


20210915_082136.jpg

- Vatkade kananmunat ja sokru kestäväksi, siihen "kirjoitettavaksi" vaahdoksi.

20210915_082231.jpg

- Mittaa kuivat ainekset ja sihvilöitse ne sihvilän lävitse munavaahtoon. NOSTELE, käsin sekoittaen, jauhot vaahdon sekaan.

20210915_082309.jpg

- Lisää lopuksi sulatettu ja jäähdytetty rasva sekaansa.

20210915_082633.jpg

- Paista kiertoilmauunissa +180´C kunne valmis on.
------------------------------
Chia-siemenhilloke:
n. 5dl pakaste mansikoita
n.5rkl Chia-siemeniä
- Blentaa sulatetut kampsikat soseeksi ja...
- ...lisää sekaansa Chia-siemenet.
Anna turpoa hillokkeeksi jääkaapissa.
-----------------------------
Suklaamoussa:
160g käyttämääsi suklaata sulatettuna ja jäähdytettynä
2,5dl kasvisperäistä, vaahtoutuvaa "kretaa"
200g "maito"rahkaa, tms. sakiampaa tuotetta.
- Sulata suklaa ja anna sen jäähtyä.
- Vispaa käyttämäsi "kreta" vaahdoksi.
- Lisää kertavaahtoon toinen "maitotuote" ja sekoita.
- Lisää viellä sulatettu ja jäähtynyt suklaa vaahdon saadun sekaan.
VALMISTA.
---------------------------

20210915_132911.jpg
 
- Kokoa kakku kaunis.
---------------------------

20210915_091546.jpg
 
   Mie sainen tästä määrästä kaksi kaunista kiekkoa ja sit toin laen kohoneen kupun siel ns. puolikkaaksi kiekoksi jonka "syötin" kakun keskelle kun kokosein tään.
   Chia-siemenhillokkeen turpoaminen vaatii hivenen aikaa joten sen voi valmistaa vaikka edellisenä päivänä valmistumaan jääkääppiin. ( On muuten mainiota välipalaa, iltapalaa, tms. evästä ihan siltänsäkin ja minkä vaine harjan/hedelmän kera! )
   Käytin tässä toissa päivänä naapurini tyköin kiikuttamia maidon korvikkeita ( Oddly-Good easy whipping sekä samaisen bake & dessert vanilj - tuotteet ) joista voinen sanoa, ettäs miun mielestäin;
... kerta tuo käyttäytyy kuin kuohukerma, ei kuin vispikerma. On aikas löysää kamaa vispattavaksi elikkäs ei esim. ihan kauniita pursotuksia saa aikaseksi. Muttas on esim. taanoista kesällä Töissäin käyttämääni, jotahin pelkästään kookospohjaista vastaavaa tuotetta, "ystävällisempi koska ei jämähdä niin "ankka-jäähän" kun laittaa tuonne jääkaappin kylmään.
... tää "maitorahka" jota voine vaikka siltänsä syödä, on makuuni miun liian vaniljainen. SE todellakin maistuu tuossa - puskee oikein lävitse. Muttas johkin jos tarvii vaniljaa niin ok. Ja jos tykkää vaniljasta niin kovin....

 
Pizza päivässä pitää..... nälän loitolla.

   Teimmä Humisevallaharjulla lihaisaa pizzaa pellillisen johka teimmä Kaikettoman pohojan ja sit lakton ( siis sis. maitoa! ) juustot pintaan kun oli nuita muitahin syöjiä nyt seurassain miun....
MUTTAS se, ettäs tein tään pizza pohojan nyt kaikille Kaiketonna, niin teimmä sitä myöskin nyt "varmuuden" vuoksi kuitenkin desin enempi kuin normaalisti.
Ajatuksella et onpahan pohjassa kokoa sitten...
   Kuis kävikään?

20210915_102009.jpg

   Tein pohojan. Levitelyy sen tuohon leivinpaprunsa päälle ja ka - sitä olikin sitten liikaa. Ihan tyystin liikaa. Enkää tykkää paksusta pizzan pohojasta olleskana!
Mitä teen kun en viitsisi heittää hukkaan kallista Kaiketonta, valmista, taikinaa?
No, teemmä Pizzakierteitä kun on noinkin piskuinen massa jäljellä.
Hivenen jäi tomskumurskaa ja kinkkuakin.... "Joo, -kierteitäpä hyvinkin."

   Pizzapohojan alkuperäinen ja juuri pellilliseen sopivanmoinen Kaiketon pohojataikina:

4dl vettä
4rkl ruokaöljyä käyttämääsi
5dl Viljatuotteen tumma/vaaleaa jauhoseosta sen mukaan, siinä suhteessa kuin halajat käyttää.
3-4tl leivinjauhetta
- Sekoita kaik´ ainekset sulassa sovussa keskenänsä taikinaksi ja leivo pohoja.

2021.9.15.%20Lihaisapizza%2C%20kaik.pohj
 
- Täytä haluamillasi aineksille ja haluamallasi "juusto"-aineksella sekä paista kiertoilmauunissa n. +200´C kunne valmista on.


20210915_104708.jpg

   Mie leivon mielelläin suoraan jauhoitetulla leivinpaprulla jonka kera se pohoja on sitten helppo ja vaivaton nostaa/vetää leivinpellille.
Käytän jauhoja ihan reilusti käänellen välleen pohjalevyä toisin ja toisin päin kuten ainai kun leivotaan laakiaa levymäistä taikinaa, esim. Tillikoita.
   Käytän aina näin ns. vaaleaankin pohjaan/taikinaan usein hivenen tummempaa jauhoa tahi jotahin muuta rouheista tuotetta, jotta taikinasta tulisi sellainen rouheisempi, suutuntumaisempi, eikää vaine "mättöä".
-kierteet nää ovat siis tehty noin 1dl ylijäämä taikinaisesta.

20210915_104839.jpg

   Välissään vain hivenen tomskumurskaa ja skinkkenasuikaleita. Ei mitään muuta.

20210915_105002.jpg


20210915_105428.jpg


2021.9.15.%20Pizzakierteet%2C%20Kaiketon