Gluteeniton, maidoton.


2016.2.16.%20T%20-%20tupla-ii%20-%20keri

2016.2.16.%20T%20-%20tupla-ii%20-%20keri


200g kasvisperäistä leivontarasvaa
2dl sokeria
3 kananmunaa
3dl perunajauhoja
2tl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta
3rkl kaakaojauhoja
3rkl vettä

- Voitele rasvalla kuivakakkuvuoka ja leivitä se vaikka mantelijauhoilla.
- Vatkaa pehmitetty rasva ja sokerit valkoiseksi vaahdoksi niin että saat piirettyä vaahdon pintaa taikinalla jonkin kuvion.
- Vatkaa kananmunat yksitellen rasva-sokerivaahdon sekaan.
- Lisää sekaan sihdillä sihdaten perunajauhot joihin olet lisänyt vaniljasokerin ja leivinjauheen.
- Sekoita käsin nostellen - ÄLÄ hämmennä tai vatkaa.
- Jaa taikina puoliksi.
- Lisää toiseen osaan kaakaojauhe ja vesi.
- Sekoita käsin nostellen - ÄLÄ vatkaa tai hämmennä.
- Aloita taikinamassan annostelu vu´uan pohjalle vaaleasta massasta.
Levitä sitä yksi kiekko vu´uan pohjalle.
Sitten tummaa taikinaa yksi kiekollinen.
Vaaleaa... tummaa... ja viimeiseksi sitten taasen vaalea kerros.
- Paista kierotilmauunissa +160´C kunne kakku on kypsä; tuoksu käy yli kotisi ja/tai kakusta ei tartu kakkumassaa tikkuusi kun kokeilet sen kypsyyttä.

   Voit käyttää perunajauhojen tilalla myös jotain vaaleaa gluteenitontajauhoa jos haluat mutta perunajauhoista tulee ihan sopivan murumaista...
Voit myös laitta osan jauhoista vaikka mantelijauhoina.
   Sokerina voit käyttää sitä sokeria jota voit käyttää; sein Steviaa tai vaikka Karppisokrua.
Muista SIHDATA perunajauhot jottei ne jää taikinan sekaan paakkuina. Ne kun eivät "jakaannu" itsestään sinne taikinamassan sekaan.
   Jos ja kun haluat että Tikrun raidat ovat "kunnon" raitoja niin ota haarukka käteesi ja ennen kuin laitat kakun vuokineen uuniin, pistele sitä haarukkaa varovasti kakkumassan sekaan ns. sopivin välein ( aika tiheään tahtiin ) aivan sinne alas vu´uan pohjaan asti; ensin toiseen suuntaa vuokaa kiertäin ja sitten toiseen.
Näin saat kunnon raidat kakkuusi.