...istuskelen parhaillaan, Aurinko Armas häikäiseen niin jotta en tahdo tämän masinan näyttöä edes nähdä, Sudenkorento tanssii kaartelevin liikkein pitkin pationi kantta, Törmäpääskyt liitävät pitkin Taivahankantta viserrellen laulujanasa, ja mie mietin että en kyl tavakseni ota tätä tapaa nakutella uutukaisia uutisia Alta Omppu-Pomppu-puuni tänne blogiini sillä kuka se nyt viittii ylettömästi lueskella ja seurata jonkun toisen kukkapenkkisten kuulumisia kirjotetussa ja kuvitetussa muodossa?
Muttas nyt - nyt kuitenkin teen sen poikkeuksen jok vahvistakoon säännön tään, ja nakuttelen pois poikkeen kaiken tään:

   Siis Alla Omppu-Pomppu-puun, jossa en nyt ole mennä Pikku-Kesänä paljoa kerennyt kyykistellä tahi pyllistellä kun on tuota Työ-sarkaa sen verta paljolti ollunna, on tapahtunut kasvun ihmeitä. Ihmeitä ja ihmeitä... joo, miusta ainakin näin tuntuu sillä kun en ole täällä kerennyt tosiaankaan paljon oleskella tahi muutoin kuopia ja touhuskella, niin nytten aamu tuimaan kunne kukkapenkilleni ennätäyin, huomasin kuin ovat kukkaseni pituuttansa venähtäneet aikas lailla! Sanoisinko jopa että ihanasti ovat kasvaneet vaikkas en olekkaan ehtinyt heitä kummoisemmin hoidella. Mitä nyt välleen alku keväästä päästelin syssyn  ( nyt se Sudenkorento istahti tuohon miun viekkuuni, aivan tuohon kylkeeni! Istua nakotamme kuin "kaksi Marjaa" vieretysten! ) kuivat karahkat poies, kropsuttelin ja annoin olla. Alku kesästä lisäsin sen vajaata kymmenisen pussillista 40litrasta multaa ja kropsuttelin het´ peräänsä. En muuta tahi muulloin.
Jotenka kaikesta tästä hoitamattomuudestani huosissani tänä aamuna ( aamu tuimaan ) astelin luokse kukkasteni uskoin pahinta ja peläten kuin hermoheikko jotain kummajaista että nyt siel Alla Omppu-Pomppu-puuni kasvavi ainaskin sen millona rikkaruohoa, sen tsiljoona "tonttinsa valtaajaa ( sellaisia maanvoivoja jotka kaikkialle leviävät eikäs niihin mikään tehoa - ei edes kuolemantauti Roudappi ) ja ainaskin vähintään jokin kukkanen on antanut periksi tälle tämän vuoden kylmääkin kylmemmälle ajanjaksolle tehden itsarin ja jättäin kokonaan kasvamati ( pinkomati ilmoille ilokseni miun ) loistain suuren suurella multaisella tyhjällä aukolla josain päin kukkapenkkiäni.
Ja mainittakoon vielä että puhuessani et astelin tykö kukkasteni niin en astellutkaan noin muuten vaine kuten yleensä tähän aikaan vuodesta pruukataan tehdä; pienen pienissä bikeneissä tahi vähintäänkin nyt hepenissä, vaan ihan oikeesti, aikuisten oikeesti, ylläni kaik kamppehet! Niin kumikenkkäset, puutarhahansikkaat kuin myöskin ulko/työhousuni, tuulenpitävä ulkotakkini, ja ennen kaikkea talvinen KERRASTO kaiken tämän komeuden alla! Siis uskokaatte tahi älkäätte mutta aivan välttämätön tamine tänä aamuna jotta tarkenin yhtikäs mitään tehdä puutarhassani. Eikäs sekään välleen tuntunut olevan ihan tarpeeksi kun tuuli pisteli parastansa kera Omppu-Pomppu-puuni lehvästön luoden puuskaista tuulta kera kahisevan puun lehvästön.
Muttas niin vaine mie kaik nämä vällyni ylläni tepastelin ja steppasin Alla Omppu-Pomppu-puuni. Välleen vetelin kampettani paremmin selkäni suojaksi, sukaa kenkkäseni sisällä suoremmaksi ja selkääni köyrymmäksi vasten puhaltavaa tuulta kuin ainakin jokin myrskyn raivaaja aavalla meren seljällä. Ja niin vaine mie kaiken tein, kaikki hommain sain kondikseen. Kaik, siis ihan kaik tuli nytten läpi käytyä ja todettua että...
... ompas miulla ihana PUUTARHURI! Sellainen puutarhuri jolla on silmää kukkapenkille, joka osaa ajatella mitä mihkä istuttavi, ja joka tajuaa että kun on on tarpeeksi paljon rönttyjä -penkissään niin ei siel kyllä paljon mikään "ulkopuolinen" viihdy. Eli lyhyesti ja ytimekkäästi kerrottuna: olempas mie ollut ahkera ahertaja, hyvä tekijä, aina-tekijä, ja oivallinen osaaja. ( Jos näin sarkastinen hyymori sallittaneen.... )

2017.6.23.%20Alla%20Omppu-Pomppu-puun%20

   Alla Omppu-Pomppu-puun omenaiset - ne voivat hyvin ja puskevat päin ( näköä ) alkavaa syssyä maukasta.
   Voih ihanuutta kun vaine kasvaisivat mahdollisimman monet näistä alkavista aluistansa ISOiksi ja maukkaiksi omenoiksi nin sit syssyllä saisin taasen maistella ja nautiskella ompuilla.

005.jpg

   Täsä näkymä "suureen" puutarhaani pationi kera.
  Omppu-Pomppu-puuni on tuolla.... sen varmaan huomaatkin Arman Lukijani miun, ihan kertomatikin. Sitten ovat kaik kukkaseni miun -penkissään sekä nämä kesäiset kukkaseni kahta puolta patiotani. Ja, ja ... unohtamati tuota pienoista hiekkalaatikkoani jok majailee tuossa pienessä "laatikossa" tuos kukkapenkkini katveessa. Se on tuiki tärkiä kapistus muoskani mukeloille heidän tykönäni käydessään sekä muokallein, tyttärellein 24/7 kun myös hän tykönäni majailee.
   Muttas näin kun näitä kesäisiä kukkasiani katselen tässä nakuttaissain ( ja tätä kuvaani tsiikailessain ) tuumampas vaine että taasen se kävi tänäkin vuonna kuten aikaisempinakin vuosina tänne Majaani Mahtavaiseen, tälle Kulmakunnalle, saavuttauani että ne kukkaset mitä mie tuonne etuporstualleni ostattelin ja siellä aijoin pidellä niin nehän sit päätyivätkin tänne takapatiolleni KOSKA siel etukuistillaini, tahi sen kupeilla, ei viihdy kukkanen ei mikään. On sen sen verta "tuulitunneli" koko tienoo ison, pohjoisen järven seljän ylitse puhaltavine pohjoisine tuulineen jotka saapuvat Kulmakunnan suljetulle pihapiirille kahden pohjoisimman rivarin välistä, lentelevät, kuljeskelevat ja lentelevät sen lävitse ja sit AHTAUTUVAT juuri tuosta MIUN etupationi kohdalta kahden eteläisimmän rivarin välistä kohti ylämäkeä. Siis ajatelkaatte te kaik Lukijain miun; eihän sellaisessa suppilossa, siinä tuulitunnelin suhinassa, todellakaan mikään röntty viihdy saati sit kasva. En miekään sellaisessa tuulisessa ja viimaisessa paikassa viihtyisi. Pakoonhan miekin siitä alta aika yksikön luikkisin. Miksi sit ne miun sinne laittamani kakkasetkaan siin viihtyisivät? Not way! Näinpäs mie nyt tään kolmannen yrittämani jälkeen tään kaiken uson ja sitten ensi kesänä, kun ensi kesä taasen saapuvi tienoolle tälle, uson etten mie sinne enää minkäänlaisia kukkasia suunittelen laittavani. En sitten mitään. Nytten mie jo uson että miksi niillä entisillä tään Majani Mahtavaisen omistajilla oli siellä porstuani pielissä vaine havupuut ( Timantti- tahi Kartiotuijat ne olivat ) eikäs mitään muuta.

2017.6.23.%20Alla%20Omppu-Pomppu-puun%20

   Täsä taanoin ( eilennä se tais olla ) kun mie tuonne netti maailmaan jaoin erään kuvasen kauniista viritelmästä jonkun puutarhassa jossa joku oli laitellut tälleensä kallellensa joitakin verkkosia pationsa reunalta kohti talonsa räystästä ja siihen sit kasvamaan jotahin köynnöstä niin että niiden kasvaissa täyteen pituuteensa ne loivat sen alapuolelle ihanan katveen varjollansa oleskelutilaksi.
Tänään -penkilläni käppäillessäin tajusin että HEUREKA, miehän olin tehnä samanmoisen katvealueen jo tätä näkemääni ihanuutta ennen, omaan puuterhaani! Katsokaatte vaikka - eikös täsä olekkin samanmoinen katve tulossa? Se vaine et tää on tällä haavaa vaine hivenen pienemmässä muodossa ja muodostelmassa. Sekä ettäs tää on paljon, paljon hitaammin kasvava röntty kuin mitä siin esimerkissä oli. Tämä kasvavi vaine muutamia senttejä vuodessaan etiä päin kun taasen siin oli jokin sellainen kasvi/köynnös joka kesässänsä jo täytehen pituuteensa yltää.
Ei siin mitään: miul aikaa on viel on. Eikähän se tää Köynöshortensian paikkakaan varmaan täsä tule olemaan hyvin kauaa... tahi sitten ei ainakaan näin varastoni seinää päin sillä...
   ... Suuressa suunitelmassani on saaha tähän, juuri tälle kohtaa takatonttiani, tähän kukkapenkkini, tämän Alla Omppu-Pomppu-puuni alle sellainen pergolan rakenelma. Sellainen rimotus-hökkeli jonka kulmapilarit olisivat juuri kukkapenkkini nurkissa ja sitten sinne yllensä tulisi ne poikittais rimoitukset kuin kattoa mallaillen. Ei kattopleksiä tahi muuta katetta ollenkaan.
Luvat olen jo siihen kaikilta saanut ( tämän Kulmakunnan asukkailta, naapuritonttilaisilta, kunnan rakennustarkastajalta, jne. ) ja piirustukset olen piirellyt. Nyt puuttuvi enää eri rakennuttajien kilpailuttaminen ja sitten sen arviointi että onko miul varaa siihen? Onko rahkeissa varaa, riittääkö likviteetti, onko kukkarossain muutakin kuin majaileva Matti? Mutta yritän ainakin jottei sitten tarvitse myöhemmin tuumailla että kun olisihan se kiva... olisihan se ihanaa... voi kumpa... Nyt se ei ainakaan siitä "kiinni" enää jää. Kaiken voitavani tehnyt olen - ja teenkin vielä.
Sitten KUN mie sen tänne Alla Omppu-Pomppu-puuni SAAN niin sitten mie laitan tuon Köynnöshortensian kiipeämään sitä myöten katokseksi sen. Kuten tuon Kärhönkin... Ja sitten viel monta muutakin köynnöskasviani , joita sit hankin viel tänne kukkapenkilleni ( ja toivon et ne kasvavat myös eivätkä kuten kaksi Kärhöäni miun jotka eivät taida nyt olleskana nousta ilmoille ilokseni miun ).
   Seuraava ideani miun tälle tontilleni ( jos vaine saan ja voin täällä viel ielleen asustaa ) on jo itämässä päässäni aivan samoiten kuten tätä Pergolaani "idätin" ensin jo muutamia kesiä täällä Majassani Mahtavaisessa ollessain.
Täsä kun on 1/3osa tontistain, täsä takatontillain, kivettyä patioita niin miksen mie voisi pikku hiljaa alkaa kaivella muita isoja kivilaattoja tarpehen mukaan poies paikaltansa ja sitten istuttaa niiden paikalle ain sinne ja tänne jonkun pensaan, taimen, röntyn, tahi minkäpähän nyt sitten vaine, ja "sisustaa" koko tämän takatonttini OIKIAKSI puutarhaksi? Miksen voisi?
Tietty katoltani talvisin tipahtelevat lumimassat omansa haastehen tälle unelmalleni luovat mutta haasteethan ovat luotuja vaine voitettaviksi - eikös niin? Voisin esim. anoa taloyhtiöltä lupaa asennuttaa lumiesteet tuonne räystähän ylle - eiks vaan?

2017.6.23.%20Alla%20Omppu-Pomppu-puun%20

   Tämän kesän uutuudet: tukikehikot kukilleni miun.
  Täsä ovat sulassa sovussa ( kuvassani täsä varmaan aivan sekamelskalta näyttäin ) Pionini ja Syysleimuni miun. Täsä ne kasvavat ja pituuttnsa lisäilevät enteillen jo alkavaa kukintoansa pienine nuppuineen. Kyllä ne tästään viel petraantuvat...

2017.6.23.%20Alla%20Omppu-Pomppu-puun%20

   Miun rakan Saniaiseni. Ja sen viekossa sit ISO Särkynyt Syvän.
   Liekkö sil särkynyt syvän kuten miullakin näin Jussin aikaan?
  Nyt on nimittäin eka Jussi, Mittumaari, Juhannus, Keskikesän juhla, Yötön yö, sitten noin 30 vuoteen kun miulla ei ole ketään rinnallain. Ei ole muoskiani vastuullani  tahi vahittavana. Ei ole muoskieni mukeloita katsottavana ja perässä juoksettavana. Eikä ole puolisoa joka tään kaiken kanssani jakaisi. Ei ole ketään.
On eka Juhannus jonka näin yssin vietän, saan viettää. Teen sitten jotahin tahi olen tekemäti. Olen sitten josain tahi olen olemati. Seison päälläni tahi istun pyllylläni. Nakutan näin koneellani tahi lakkaan nakuttamati. Hoidan puutarhaani tahi en hoida. Siis kaikki tää on nyt piiiiiiit-kästä, pitkästä aikaa VAIN miun vallassani. Kukaan ei tule sanomaan mitään. Kukaan ei kommentoi mitään. Kukaan ei komenna, ei käske, ei vaadi, ei vahtaa. En komenna ketään, ei kuskaa ketään. En hoida tahi hoivaa ketään. En ole vastuussa mistään muusta kuin itsestäni.
Ja sekös se on sekä ihanaa sekä sitten toisaaltaan surullistakin kun mieleni vaeltaa menneisiin ihaniin Juhannuksiin joita jakaa olen saanut kera puolisoni miun. Niin monen monta Jussia yhdessä. Niin monen monta Juhannusta ja niissä paljon muistoja sukumme mökillä. Kokkoja, makkaranpaistoja, saunomista, muoskia mukana, muoskien mukeloita vahdittavana. Mutta se että me kaksi - me olimme olemassa. Olimme me; mummo ja ukki, sie ja mie, mies ja nainen - puolisot.

2017.6.23.%20Alla%20Omppu-Pomppu-puun%20

   Pien Särkynyt Syvän.
   Tosin kuten näkyy niin ei enää oikeestaan mikään pieni, vaan aikas ISO sellainen. Tuumailinkin täsä ettäs pitää varmaan joko syssy puolla tahi viimotteeksi ensi kevähällä suorittaa "jakoa kahtia - ja riita perheeseen" hänen osaltansa. Siitä sit saapi joku toinen puutarhuri itsellensä oivan osan uutta kukkasta.

2017.6.23.%20Alla%20Omppu-Pomppu-puun%20

   Rikkaruohoja puutarhassani?
   Joo olihan niitä niitäkin. Voinen melkein yksin sormin luetella mitä kaikkea löysin puutarhastani jotka rikoiksi voinen lausua:
Voikukkanen - yksi ISO... kitkin sen poies.
Kortea - paljon... mutta tuhoon tuomittu on heidän kohtalonsa sillä Mummero tää periksi ei hevillä ( eikä rokilla ) anna! Meinaan ettäs sota on jo julistettu! Mie olen niitä aina kitkenyt, vasiten tietäin etteivät ne tuolta penkistäni mihkään kitkemällä häviä kun juuristonsa kuitenkin sinne multain uumeniin lymyämään jääpi. No, ei se mitä, sillä kuulimma täsä uuden torjuntakeinon oivan; viskaa, tai pikemminkin "viljele" kakkkia niin paljon kuin "sielusi sietää". Miehän tein työtä "käskettyä" het´ sillään ja ostimma kalkkia ISOn pussikan rovvauttain sitä heti joka ikiseen paikkaan ja sopukkaan pitkin -penkkiäin. Katotaan tokeneeko Korsi "naapurin puolelle" vahi vielkö meinaa majailla Mummeron tykönä? Mutta entäs jos Mummeron tykönä olot ovatkin sittenkin viel paree kuin mitä naapuri "kymmenen hyvää" lupailee? Silloin otamma mie JÄREÄT konstit kehiin ja hankin sellaisen siveltävän ( ei, en aijo helliä tahi muutoin hoidella Korsia nuita katalia, vaik hivelystä puhunkin! ) jutskan. Se kuuleman "tottelee" nimeä Roudappi ja on sellainen tuudi josta sitten sanan mukaisesti sivellään sitä "ihanaa" tahnaa pitkin Korsien pituuksia ja toivotetaan heille "tere menoa" maille vierahille. I hope; that is best...
... ja sit viel...

2017.6.23.%20Alla%20Omppu-Pomppu-puun%20

... näitä "rikkaruohosia" sen millona joka puolella ja puolella joka Alla Omppu-Pomppu-puuni.
   Nämä ovat Orvokkien alkuja. Joko ihan luonnon mukaisien Orvokkien alkujan joita täällä on pitkin poikin koko Kulmakunnan, tahi sitten ovat ns. kesäorvokeista levinneitä alkusia menneiltä kesiltä.
Ei sen väliä kumpaisia ne ovat sillä en mie tohdi niitä poies kitkeä vaan päin vastoin toivoisin että ne kasvaisivat ja hyvin voisivat -penkilläin miun kun miusta ne olisivat ihan hyviä "rikkaruohoja", "maanpeitekasveja" torjunnassa oikeita rikkoja vastaan. Eipähän en sit sopivi kasvamaan kun olisikin koko "tonttini" täynnänsä vaik näitä Orvokkeja.

2017.6.23.%20Alla%20Omppu-Pomppu-puun%20

   Tämä hentoinen alku täsä, tämä on varmaan joku Angervo, tämä. Ainakin muistelen ettäs tälle huudille johkin kohtaan mie jonkusen Angervon laittelin ja istustelin mennä kesänä. On vaine viel aikas pienoinen hän.
Kerkesin jo peljätä että ei olleskanan nouskkaan hän. Ei ilmesty ilokseni miun, ei päivän paistetta näe hän. Muttas annas olla - jos vaikka vaine hän tästään viel petraa ja ISOksi kasvaa? Saas tiijä...

2017.6.23.%20Alla%20Omppu-Pomppu-puun%20

   Kuin myös hän; tämä Angervo täsä.
   Nämä kumpainenkin Angervo on tosiaan pisku piskuisia muttas on miulla täällä Alla Omppu-Pomppu-puuni yssi Angervo joka hyvin ja paskusti voi. Hän on sellainen oikia "tarmopesä", tuuhea ja kaikkea sellaista. Siitä mei en vaine kuvaa nyt napanut olleskana...

2017.6.23.%20Alla%20Omppu-Pomppu-puun%20

   "Kuuta taivaalta kurkoitan" kera Kuun liljojeni miun.
   Tämä täsä on piskuisin muoto nytten omistamistani -liljoista. Tälläinen laikukkaan valko-juovainen ja jos nyt oikein muistan ( ja toiveeni hataran täyttäin ) niin myös sellainen aaltoileva lehdiltänsä. Katsotaan täsä kesän aikana niin saamme nähdä kuis se oikein olikaan.

2017.6.23.%20Alla%20Omppu-Pomppu-puun%20

   Yksi värinen, keskitumma ( tahi -vaalea ), Kuun lilja.

2017.6.23.%20Alla%20Omppu-Pomppu-puun%20

   Yksi värinen, vaalea, Kuun lilja.
   Täsä on muuten juurellansa, tosa tuon kuvan kohdalla, yksi Kärhöni miun jok ei päivää nyt näytä näyttävän tälle kesälle. Mikä lie hälle tullunna? Suojanut olen kuten aikaisimpinakin talvi syväminä ja kasvanut hän on tätä ennen jo kaksi kesää muttas nytten ei mitään, ei niin mitään! Mihkä lie matkustanut on hän?

2017.6.23.%20Alla%20Omppu-Pomppu-puun%20

   Tummin, yksin värinen, Kuun liljani.
   Ihan täsä, aivan liki, Alla Omppu-Pomppu-puuni.
   Kuten kuvastani täsät näkyy on tämä koko kukkapenkkini tällainen kohopenkki joka reunoiltansa viettää jyrkästi alaspäin.
Täsä kohtaa -penkkiäni olen onkkelman edessä, olen pulassa, kun en oikein kekase mitä mie tekisin jotta saisin tähän kohtaa niin näille Kuun liljoille kuin myös itse Alla Omppu-Pomppu-puullekkin juurakkoidensa ylle lisää multaskaa joka sit myös siin pysyisi? Täsä kun ei ole varaa levittää loiventamalla penkkistäni tätä sillä koko -penkkistäni kiertävi lauta-aita joka ei tilaa anna ja sen aitasen takana sit onkin jo Kulmakuntamme parkkipaikka. Ei siis tilaa levetä suuntaan tahi toiseen. Eikäs sen puoleen varaakaan sillä tämä on rinnetontti ns. toiseen suuntaan... Surku, pinnalle jääviä juuriansa.
Tosin ei ainakaan tämä Alla Omppu-Pomppu-puuni niistä pintajuuritansa ole moksiksikaan ollunna vaan  on kasvanut ihan hyvin ja satoakin jokahinen vuosi tuottanut - ainakin tähän asti.

2017.6.23.%20Alla%20Omppu-Pomppu-puun%20

   IIRIS!
   Miun rakkahat Iirikseni!
  Siis sanoinko jo ettäs IIRIS! Sanoinko?
( Ei kait tästä sen enempää voikaan sanoa...? )

2017.6.23.%20Alla%20Omppu-Pomppu-puun%20

Kaksi eri tarkennusta kamerallain tähän Iiriskeeni: yllä kukan sivustoille ja alla kukan keskelle.

2017.6.23.%20Alla%20Omppu-Pomppu-puun%20


2017.6.23.%20Alla%20Omppu-Pomppu-puun%20

   Päiväliljat avautuvat kohta.
  "Pidetään hullua jännityksessä" kun ei kerrota mimmo värinen tästä "kuoriutuukaan". Toisin sanoen en "kuolemaksenikaan" muista mimmo värinen tästä on kuoriutumassa? Mimmo värinen -lilja tässä kohtaa -penkkiäni majaansa pitää?
Väliäkös sillä: pääasia että kasvaa - ja kukkiikin viel! Elikkäs kaik on hyvin, kaik menee kuten pitääkin. Jee!

2017.6.23.%20Alla%20Omppu-Pomppu-puun%20

   Keltainen Iiris juuri tämän äskeisen Päiväliljan katveessa. Ihanaa - kohta hänkin "kuoriutuu"!

2017.6.23.%20Alla%20Omppu-Pomppu-puun%20

   Hentoiset IIrikseni miun.
   Toinen toisella puolella kukkapenkkini Iiris/Aki Leija rykelmääni muttas voisin sanoa että ihan erilaiset sittenkin vaik näin ovat alkutaipaleellansa niin saman näköiset. En mie muutoin heitä näin eri paikkoihin olisi istuttanut. ( Sen verta mie kyl itteeni tunnen.... )
Sen verta tiedän vaine että - IHANAA! Kohta kukkivat hekin!

2017.6.23.%20Alla%20Omppu-Pomppu-puun%20


   Sitten jo hypätäänkin Alta Omppu-Pomppu-puun Purolleni.
   Tämä puronen täsä on "oivallukseni" miun kun aikoinaan tänne Kulmakunnalle saavuttuani huomasin kuin on etuporstuan kupeilla kivetyksiä jotka ovat jo "aikansa nähneet" ja uusiksi pitää laitella, latoa.
Siin tein mie työtä kovasti ( liekkö täällä siitä teille Armaat Lukijani kertonut - muista en? ) kun tulo syssyn jälkeisenä ensimmäisenä keväänä, sen kylmillä, tuulisilla ( siin Tuulitunnelin kohilla ) ja vettä vaakasuoraan vihmovilla kelillä, pienessä pakkasessa, sormet ja jarpit kohmeessa sekä kylmissään, pakersin niin tämän purosen kuin toisen kupehan ( olisko n.4m´ ) porstuastani täyteen tällaisia pieniä nappulakiviä!
Ensin nostelin kaik entiset kivet poise paikaltansa, pohjustin sen paikan uudelleen, tasoittelin, tasasin ja sit lähdin kyselemään maailmalta et mistäs mie tällaisia sopivia kivisiä saisin tontilleni sen ja sen verran? Kunne ne sit löysin niin kävin hakemassa, kantelin omin pienin kätösin ja hartia voimine pihaani miun. Sitten aloitin itse urakan jota oli aivan pakko tauotella kun piti ain välleen antaa jäsenteni sulaa jotta jotahin voinen töitä jatkaissa tehdä liikkuvin sormin ja jarpaiden: jokahinen kivi erikseen soviteltava ja etittävä siit tuomasta kasastani paikoillensa - jos ei käynytkään juuri siihen paikkaan niin sitten taasen kokeiltava uuteen paikkaan... Rankkaa, raskasta ( vaik pienistä kivistä onkin kyse ), ja aikaa vievää - mutta mielenkiintoista hommaa kun saapi nähdä ihan konkreettisesti mitenkä tietty alua pikku hilja atäyttyy ja loppuin lopuksi täytehen tulevi.
   No - mutta... joka tapauksessa täsä on sitten näistä kahdesta se puoli johka mie "taiteilin" purosen ja päätin myös alkaa "viljelemään" siin kukkasia.
Aivan oivallinen paikka ns. kivi/kalliokukkasille.

2017.6.23.%20Alla%20Omppu-Pomppu-puun%20

   Tämän Purosen uudet asukkaat ovat tuossa itse puron ulkopuolella, tuossa kuvan ylä-vasemalla: siihen roudasin mökiltämme niput Sinitähtiä ja jotain sinertävää Vuokkoa, jotka ovat kesähällä ihan ensimmäisiä kukkioita täällä Suomemme maassa. 
Siis sinisiä! Voitteko kuvitella etä tälläinen ihminen kuin mie, joka inhoaa kaikkea sinistä yli kaiken, ottaa sit ja roudaa varta vasten sinisiä kukkais porstuansa pieleen! Hei haloo!  ( Mut kun... ne niin kauniita ovat... Voi, kuin mie pidän niistä kun ne kukkivat keväisin ensimmäisinä ja juuri sinisinä! Ne näkyvät niin hyvin karua, kuivaa, tummaa, beigeä, maata vasten jossa ei juuri viel siin vaiheessa vihreän sävyjä näy. )
   Muutama Käpykukkanen on täällä Tuunitunnelin liepeellä henkkissä sinnitellyt ja sitten näitä Patjarikkoja...

2017.6.23.%20Alla%20Omppu-Pomppu-puun%20

   Valkoinen...

2017.6.23.%20Alla%20Omppu-Pomppu-puun%20

   ... tumman punainen....

2017.6.23.%20Alla%20Omppu-Pomppu-puun%20


2017.6.23.%20Alla%20Omppu-Pomppu-puun%20

   ... ja vaalenan punainen, ihanuus.
   Tämän muuten sain "kähveltää" viime kesänä tuolta Töistäni joka viel silloin oli Hommani.
Kuten nyttemmin tänä keväänä löysin sieltä sen paikan tantereelta, sieltä paikasta jossa ei tavallaan olla, sieltä ihan ns. pihan perukoilta, hoitamattomalt alueelta, erään Vuokonkin, jonka sitten sain roudata tänne Alle Omppu-Pomppu-puuni. Se on sellainen kaunis, pieni, kerrannainen, valkia Vuokko. Siin ei ole mitään muuta sävyä ( jos ei varsien ja lehtien vihreää lukuun oteta? ). Ei edes ns. heteitä tahi emiä näkysällä joissa sitten väriä voisi olla. Ei muuta kuin valkiaa. Kaunis silti...

2017.6.23.%20Alla%20Omppu-Pomppu-puun%20


   Pari kuvaa "vierahilta mailta"; Kulmakunnan pihalta:

2017.6.23.%20Alla%20Omppu-Pomppu-puun%20

   Sireenin kukkanen kauempaa, ja lähempää...

2017.6.23.%20Alla%20Omppu-Pomppu-puun%20