2018.1.21.%20Matkailu%20avartaa%20%2821%

   Aamujumppa heitetty taasen á la Mummero, on. Toisin sannoin lumityöt yöllisen myräkän jälkehen, ovat sitten tehtynä!
Kyl siinä saapi nuillahin piskuisilla sfääreillä aikas monta askellusta ottaa kunne lumet vitivalkiat on lykitty ejestäin ja alueeltain poies. Arvelisinko, ettäs tänäkin aamuna sen tunteroisen stalladen ees-sun-taas?
   Funtsin siin askeltaissain, notta näinköhän sitä me ihmis-polot sitten tulevan kesän tultua kaiholla muistellemme näitä mennehen talven lumia....?
Kuka näitä tällaisia määriä kaihoaisi? Ainakaan näin kun tällaisilla leveleillä asutaan joissa on yleensä talvisin lunta valkiaa enempi tahi vähempi, muttas on kuitenkin aina jonkusen verta?
Noin muutoin - on se muuten hyvä, ettäs se tuo Ukko-Ylimmäinen antavi nyt tänä talvena myöskin tuonne eteläisempään Suomemme maahan tuta mitä on olla lunta! Eipää ns. totuus unohdu heiltäkään, sillä asuvaisilta, jottas mitä on olla, asua ja elää, Suomemme maassa talvisin.
  
   Tältä talvelta on nyt jäänyt muistihin se aamuinen eräs kun etuoveain tuota pitimmä miun lykkiä ( työntää siis ) auki kun silloiseen yölliseen aikaan oli sen verta paljon tullut lunta! Ajatuksella, ettäs porstuain, siis etuovein, on neljän porrasaskelman korkeudella maankamarasta ja siltikin sitä oli tuolla viimeisellä tasolla sen verta paljon, että toillaan lykkiä sain ovein auki, jotta pääsin sitten varsinaisiin lumitöihin käsiksi! Se ei ollut siis sentti, eikää kaksi, mitä sitä oli tullut silloin, vaan "hivenen" enempikin!
   Tänä aamuna sitten hokasin samaiselle kuistillein mentyäin ja siinä lykkiessäin tuota lunta valkiaa ejestäin poies, jotta onpahan muuten tään paikan olemasa ollessa miun nimissä, sitten eka talvi kun lunta on tuon porstuian portaikon ylimmälle taholle asti kinoksina jokahisella puolellaan! Ei siis ole enää oikein mahdollisuutta harjalla mahdollisia vähäisiä loppulumia lakaista siitä itse porstuan lattialta kaiteen rakoisen välistä sinne reunain ylitse maahan, koska jo itse lumikinokset ovat vastassa siinä heti porstuan pielessä. Tai no - nehän ovat jo ihan porstualla! Pitää nenga lakaista portaita pitkin maahan ja siitä sitten lappoa lapiolla ( lumentyöntimellä ) iellehen....

   Vaikka se uskomattomalta tuntuukin ja kun kertaan näitä mennehiä vuosikkaita taakse päin tällä Humisevallaharjulla muistellen aikoja helmikuisia kera tuon Aurinko Armahan, niin tää kyl tää on varmana poikkeuksellinen vuosikas niihin muihin vuosiin verraten. Koskapa nyt tänä vuonna, tänä KEVÄÄNÄ, en ole viellä yhen yhtykäistä kertaa päässyt tuonne ulos itsein ulkoistamaan nauttiaksein vaikkas vaine päiväkaffeeni takaisella terassillain - jota olen läpejään tehnä jokahinen edeltävä vuosikas JO täsä vaiheessa vuoden kulkua tehnä.
   Se kun tuo Aurinko Armas näköjään näin kevättalvella kuiteskin lämmä sen verta, ettäs tuolla miun takaisella tontillain jo lämmintä olisi vaikka käydä ulkona nautiskelemassa moisesta ihanuudesta. Räystäät tippuvat päiväseen aikaan vaikka kuin olisikin sen -15-20´C pakkasta muutoin! NII-IN, uskokaatte tahi älkäätte tätä, muttas aivan totta puhun! Vaikka on pakkasta panevaista ihan kystä kyllä, niin RÄYSTÄÄT TIPPUVAT siltikin tuolla!
Muttas meneppäs sinne nyt tänä vuonna ja jo tähän aikaan? Ei ikinä, ei kiitos. Vaik´ vesi tippuu tiploina räystähän nurkilta alas päin ja Aurinko Armas porottavi tuohonkin puturaani täydeltä terältänsä, niin ei kyllä mieli houkuta nyt milläskänä sinne kaffeelle. Ei kiitos. Se kun toi olemasa olevaisen lumikinoksen kylmä kylki hohkaa siinä liki terassini pintaa sen verta paljon kylmää paleltavaista, niin siin kyllä lähtevi moiset "halut" itsekultahin sen Huisin Nevadaan asti, moisia "huvituksia" koklata. Holotnahan siinä vaine tulisi!
   Jotenka kassotaan, kassotaan nyt viel tovi, josko toinehin, ennen kuin sinne uretaan "kevättä pitämään".