Miepä kerron tarinan siitä kuinka maalaisjärjen käyttö olisi - niin, ajoissa suositeltavaa...

   Vuonna 2016 tuli voimaan IMO-päätös ( Itse MääräämisOikeus ) erilaisten ihmisten elämään.
( Armaat Lukijain Miun; teistä ehken jotkut tään muistavatkin, ja sen kun tästä teillekkin pakisin? )

Muistan kuin itsekkin kirjasin tään epäkohdistansa kirjettä määräävälle taholle tuolloin ja siitä sit kaikua sain positiivista.
Muista kuin tuolloin tuon voimaan tulon jälkeen peistä taitoin muksuni 24/7 osalta erinäisten tämän rajoitteiden puitteista.

   Suoraan sanottuna hänellä on rajoitteita olemassa ja yksi on asioiden ja esineiden talteenotto ( teräesineet, erinäiset aineet joita voisi mm. syödä/juoda tahi muutoin levitellä pitkin pituuksia, kun ne olisivat niin kivan tuntuisia käsissä... ovat lukkojen takana ).
Tämä oli tuolloin jo ok, ihan ymmärrettävä ja hyväksyttävä. Ja on sitä edelleenkin.

   Toinen on liikkumisen rajoittaminen.

   Sanoisin et ns. kaksiosaisena.
   Eka on se ettei hänellä ole avainta päästäkseen itsenäisesti ulos kotirakennuksestaan koska ei osaa liikennesääntöjä, eikä mm. palata kotiin takaisin.
   Toinen.... niinpä, se toinen.
   Tuolloin 2016 halusin kiven kovasti hänen huoneensa tavarakaapin lukkoon, jotta ei romuaisi niiden tavaroidensa kera ( kirjat, kynät, pikkueläimet, lehdet, palapelit, yms. ) pitkin öitä ja täten valvoisi yöt läpeensä.
Eikä roudaisi niitä sänkyynsä jossa sit tykkää niillä leikkiä, katsella/lukea, yms. touhuta - koska kun nukahtaa siihen, niin onhan se ikävää kun ne painavat kupeitansa siinä maatessaan.
   Tuota kieltoa en saanut voimaan, en lukkoa kaappiin, en esineitä nuita lukkojen taaakse, KOSKA se on IMO:a vastaan. Koska se rajoittaisi toisen itsenäisyyttä. Koska eihän se haittaa jos niitä käsiinsä saa - kyllä henkilökunta ne sieltä sängystä raikkaa poies ja nukkuuhan hän sit kuitenkin; ihan hyvin on jaksanut päivisin!
Taistelin, peistä taitoin hyvinkin tiukkaan - ja hävisin taiston tuon.
   Tänään, TÄNÄÄN, kuusi vuotta MYÖHEMMIN sain kuulla et nyt ovat sitten TEHNEET päätöksen, ettäs tuohon kaappiin laitetaan SITTENKIN lukko ja tavarat yölliseksi ajaksi sinne "piiloon"! Vaine muutama ns. turvalelu käsiinsä yölliseksi ajaksi - jonka ymmärrän todella hyvin hänet tuntien.
Nyt perusteluna et kun hän romuaa niitä sieltä kaapista eikä malta nukkua yötänsä. Kun ne painavat sängyssä häntä. Ja sitten vaikuttaa siihen ettei jaksa päivisin valvoa ja tehdä niitä hommia joita hänen pitää tehdä; päivänsä on erinäisiä päivätoimintoja täynnä iltapäivään asti!

   Siis HALOO!

   Arvaatte KUKA antoi huutia kuulua äsken puhelimessa tästä!
Arvaatte varmaan kuka sanoi pari valittua sanasta - fiksusti ja filmaattisesti tosin.
Siis asia josta takutin heille jo tuolloin 2016! Jeeru, et kyrpii! Saa....kuti!
Nyt heille sitten on järki vasta päähän tullut! Huh!