"Jussin jälkeistä elämää.":
Mansikka-täytekakku; gluton, lakton.
Toisten tekemä kakkupohoja, miun täyttö, maustaminen, pinnat ja koristelut.
Tiukka päivä, paljon asiakkaita, en paljoa kerennyt leipoilla.
Kerkesin kuitenkin "pitkällä-piimällä" laitella aluille, tekeytymään, Englannin lakritsa -juustokakun.
On se vaine jännä ko ( mm. ) juustokakkuja tehdessä en mittaile ainesten määriä vaan katselen summittaisen määränsä simmuin omin, et tuon verta siinä on sitä nyt, siihen menee tuon verta liivakkoja - eikös menekkin?
Näissä juustokakuissa ain pitää ottaa huomioon kaikkien ainesten yhteismäärän ja vaikutuksen siihen kulloiseenkin massaan. Esim. liivakon liotukseen käytetävä lämmin nestemäärä, vaikkei sitä ole ko muutamat ruokalusikalliset, vaikuttaa massan koostumukseen paljon. Samoin kuin esim massan lisättävät mahdolliset hillot, mehut, kastikkaat ( kinuski, lakritsi, yms. ) vaikuttavat massan määrään ja sen koosteeseen.
Täten aina kun kaiken sen olemma saanut kasaan, niin sitten sitä jänskättää et onnasiko ( taasen ); pysyykö juustokakku kasassa vahi levitelyykö se pitkin päytiä sit kun sen aukaisee? Tahi tulikohan siitä ihan "tönkkö suolattu muikku" - yhtä jäykkää massaltansa?
Aina, aina, nää tällaiset kymysykset sitä käy mielessään ja pohtii, et teinköö oikein vaikkas hyvin harvat kerrat ovat ne ko pieleen täysin olisi mennyt. Todella harvat kerrat.
"Mitä keretään tehdä?"
Brita aprikoosilla; gluton, lakton.
Toisten tekemä Brita, miun täyttö, maustaminen ja koristelut.
Englannin lakritsi -juustokakku; vanilja, lakritsa ja mansikka. Normi-jauhoinen murupohja, lakon.
Tekemäin keksimuru-pohoja, ja muutoinkin by me.
Mustikka-valkosuklaa -täytekakku; gluton, lakton.
Toisten tekemä kakkupohoja, miun muutoin.
.... sekä lot of asiakaspalvelua.
"Yhä iellehen kiirusta pitää."
Tilauskakkuina Kinkku- ja lohivoileipäkakku; normaali jauhoiset kaupan paahtoleivät ja maitotuotteita joissa laktoosillista maitoa.
Toisten tekemä voileipäkakku ja pintavedot - miun vain koristelu.
Pienen pieni Raparperi-mansikka -juustokakku; normijauhot pohojan muruissa, lakton. ... by me.
Tilauskakkuina Kuningatar-sitruuna -täytekakut; gluton, lakton.
Tilauksessa oli "sliippamaton" ulkomuoto.... en tiedä onnasinko?
Toisten leipomat kakkupohojat, miun täyttö, mausto, pinnat ja koristelut.
Raparperi-sitruuna -juustokakku; pohjansa materiaalia en tiedä, lakton kuitenkin.
Toisten tekemä muutoin, muttas miun koristelut pikana.
( Kahden toisten täyttämien voileipäkakun pintain veto..... )
"Minä tunnen kuinka vauhti kiihtyy.
Tule mukanani töit´ tekemään.
Tää on paikka, jossa kansa viihtyy.
Tänään työ-traivista kunnolla kiini saan...."; Matti ja Teppo sekä Portion Boys´tä lainataksein.
Tilaus-voileipäkakkuina skinkkenaa ja niin ikään "huolittelemattomalla" traivilla. Normi-jauhoiset paahtarit pohjanaan, lakton.
Toisten täyttämä, kokoama, maustama ja miun pintavedot ( eilennä ) sekä koristelyyt.
( Huomiseksi tulemaan kaiken kiiruun keskellä Mansikka- ja Oreo-juustokakut... )
"...Tänään työ-traivista kunnolla kiini saan.
Tänä työpäivänä vain tosi vahva kestää.
Monen tunnin päässä vapaa vasta oli.
Mutta kuka voisi minua estää
- kun nyt minä vihdoin vapaa oon."
lauantai, 1. heinäkuu 2023
Kommentit