Tässä istua nakotan ja mietin mitäpähän mietin. Ajatuksein vaeltavat pitkin ja poikin maailmaa. Välleen ne ovat sukumme pääsiäisjuhlassa joka vietetään juhlien toiseksi pienimmäisen mukeloin täyttämistä kokonaista 3v. nyt toisena pääsiäispäivänä. Välleen ne vaeltavat kristillisellä pohjalla kulkien kirkkoholveissa, Kristuksen naulitsemista ja ylösnousemista miettien.
Toisaaltaan ajatuksissa kulkevi arkiset aherrukset kera keväisen kauniin sään. Mietin tulevia ikkunan pesuja... kun tuo Armas Aurinkoinen tahtoo vain yhä sitkeämmin pilkottaa akkunoiden lasien läpi ain tupahan asti; näkyvi hyvin kuis likaset nuo ruudut ovatkaan! Mietin hyviä ilmoja ja terveyttäni; kuis täsä ois lenkille vaine kammettava ittesä. Meinaankin tuonne suvun kokoontumiseen, tyttärein luokse, aivan kohta lähteä jalan... Joko juoksen tahi kävelen mut ainaskin liikun ulkona - ja piste. Nyt mennään vain olemaan yön seuvuksi - huomenissa juhlitaan. Ja mie "himo urheilijana" meinasin ennen huomisia kemuja viel kotiain sieltä kipasta. ( Sit suihkuun nopseen, kamat yllein ja takaisin juhlimaan - autolla. )

2015.4.5.%20Monosilta%20aamulla%20kotia%

( PS. kuva tää liitettynä jälkikäteen: aamulla kipasin lenkkeilen, vähän jälkeen viiden kotiain - kuin myös eilen iltapäivällä lenkkeilen tyttärein luokse. )

Mietin ensi viikon hampaan poistoa, mietin käsitöitä, ja tuota eteiseen tulevaa piirustustain.... saisi varmaan sanoa taasen et "ajatukset ne ovat jotka ajan vievät."

 

22.4.2007%20Kumpula%20kev%C3%A4%C3%A4see

 

   Mutta kaiken tään aivoin sekamelskan keskellä kuiteskin jokahisella toitotan riemukasta ylösnousemuksen juhlaa ja ilosanomaa kera tämän värssysen:

"Lensi maahan enkeli,
joutuisampi tuulta.
Suuren kiven vieritti
hän syrjään haudan suulta.
Suuren kiven vieritti
hän syrjään haudan suulta.

Kivelle hän istahti,
puhui iloisesti:
Jeesus nousi haudastaan
ja elää ikuisesti.

Jeesus, taivaan kuningas,
kuolon vallan voitti.
Jälkeen pitkäperjantain
näin pääsiäinen koitti.

Niin kuin taivaan enkeli
mekin iloitsemme.
Saamme rientää kertomaan:
Nyt elää Jeesuksemme."

 

   Ja samoin tein himpun maallisemmin sanoin iloista pääsiäistä kaikille:

"Tie on liukas jalkaa lipsuttaa,
vastaan tuli jyrä suuri,
kävipä kanalla huono tuuri.
Kana jyrän alle jää,
pyörän alta näkyy pää.
Jyrä painaa vauhdilla hanaa ei se huomaa pientä kanaa.
Kun kana pääsee jyrän alta, tuntuu olo mahtavalta.
Sulat pöyhii ja kuntoon laittaa,
päänsä somasti kenoon taittaa.
Kun on kunnossa viimeinen sulkatukko,
huokaa kana:
Oioi.. olipas kerrankin kunnon kukko!"