Jostahin syystä tekisi miun tokaista, ettäs Hasselbackan-keksit á la Humisevaharju, muttas kun nehän ovat niitä pottuja ne Hasselit ja backat... joten olkohon sitten ihan oikeestikin yhä iellehen Amerikan Suklaacookiet.
( ja jällev
än ohje tää täällä uudelleen... )

20210203_171138.jpg

( sis. Hasselpähkinää )

120-125g leivonta kasvisrasvaa
1,5dl Erytritoli sokrua - tahi muuta sokeria jota käytät...
2kpl kananmunia
2dl Viljatuotteen vaaleaa jauhoa
1/1tl soodaa tai 1tl leivinjauhetta
n.160g sulkaata rouhittuna
( Suklaan määrä makusi mukaan, ja miun suklaa sisälsi nyt jälleen Hasselpähkinää )
 
- Rouhi ja pilko suklaa.
- Pehmitä rasvaa hivenen tahi ota se etukäteen huoneen lämpöön pehmiämään.

20210203_164645.jpg

- Lisää sokrut rasvan sekaan ja vatkaa valkiaksi, kestäväksi, vaahdoksi.
- Lisää vaahtoon kananmuna ja vatka sekaisin.

20210203_165238.jpg
 
- Sitten kumoa suklaarouhe ja kaik´ jauhot mukaan, lisätyllä soodalla/leivinjauheella.
- Nostele tee- tahi ruokalusikoilla haluamasi kokoisia pikkuleipiä/cookie´ta leivinpaperilliselle paistopellille;
mie sain 27kpl ns. isompia keksejä.
- Paista kiertoilmauunissa +170´C kunne valmista tulee.

20210203_171058.jpg
 
- Pikkuleivät eivät tarvitse paistua tummiksi.
Paree jos jätät hiven vaaleiksi sillä kun nostat nämä jäähtymään johkin, niin kovettuvat kyllä ihan sopiviksi.