Eräs ystäväin tokaisi täsä taanoin että miksi sinä siivoat "aina"?
Mitein tätä täsä tänäänkin. Tai, no, jo eilennä ehtoolla kun pääni vällyin välliin painoin... Muttas siis miksi?
   Täsä viimeksi toissa viikolla ns. viikkosiivouksen tein. Lattiat vedellen ja enempiä pölyjä pyyhkien, kera vessain pesun ja saunan/suihkun seinien yms. paikkoin vosekkimisien kera sieltä. Tietty, huushollini kaikki kolme lattiakaivoakin siin sivussa. "Off kours", sillä niitä ei voi vaine jättää vosekkimati sillä muutoin ( ainakin täsä huushollissa näköjään ) ne haisevat tänne sisälle jopas niin, ettäs muoskain mukelot valittavat sit tykönäin käydessä; mummo haisoo....? Putsi-putsittamalla ne -kaivot, saan edes hivenen, sitä tuoksua ei-kutsuttua piettyä loitommalla.
Tuolloin viimeksi vosekin siksi, että olin menossa sinne leikkaukseen, käsileikkaukseen. Ajatuksella ettäs, sitten miusta ei olekkaan vähäiseen aikaan mihkään vosekkimiseen. Hyvä kun välttämättömistä arkiaskareistain yssin hoidun.
   Nytten kasselin endin aikana, ettäs alkavi olla jo nuita "naapurin villakoiria" kylässä tällä puolella asuntoain, sen verta et pitisi ulkoistaa ne vällehen... Imuroimalla? "Kyllä." "Sitenhän se onkkelma siirtyisi ihan hissun ja kissun sujuvaisesti vaikkas takaisin sinne "naapurin puolelle". Kyllä, kyllä..."
   Se vaine, ettäs kun on ns. räsymattoja lattioillain, niin kasson, ettäs on vaine helpompi ihan oikeesti poistella mattoset nuo ulkosalla, ja sehän sitten tarkoittavi, ettäs kussa ovat matot poiessa lattioiltain, niin sehän on se-js-sama vaikkas sitten imuroisi koko lattiapinta-alan?! Se kun on ilman mattoja helpompi tehdä näin. Ja kun lattiat on sitten matotonna ja imuroitu niin eikös se ole samainen sitten samalla vosekkia pintansa pyyhkien ne kostealla? Elikkäs ns. pestä; näitä kun lattioita ei vesillä läärätä tahi muutoin ne menevät piloille. Riittää kun vaine kostealla pyyhkäisee, ja ilman pesuaineita! Olemma vaine totennut ettäs se on tällaisille laminaattilattioille paree vaihtoehto. Eivät saumansa lähde irvottemaan, eikää pintansa sameudu kaiken maailman pesuaineita käyttäin. Pysyy pintansa kiiltävänä, loistavana ja hyvän näköisenä.
   Sekin nyt sanottakoon ettäs kun sitä ei ole pienestä pitäin oppinut vosekkimaan lattioitaan minkään piemmän varren päästä, siis silleen ettäs on olemasa keppi ja sen päässä sitten jokin "möhkäle" spagettisiä lankoja, niin miehän likka ( Mummero ) sitten en ole vaihtanut jo lapsena oppimaani tapaa uuteen uutukaiseen, vaan yhä iellehen vosekin lattiain kontillain; "sen minkä nuorena oppii, sen vanhana taitaa". Perinteisesti lattiarievulla pyyhkien, sankkosta vesistä mukanain kuljettain, ja sit vällehen vettä sen vaihtain.
Se vaine tuntuvi ( ja mielestäin ihan oikeestikin näin ), ettäs näin pintansa nuo äijän puhtahammaksi saa kuin millään mopilla! Moppi kun ei yllä jokahisen NURKKAUKSEEN, listan viereen, sokkeloon, tms. paikkaan, jos sillä ei sit kumarru niin ikään polvillensa ja sit käsin niillä moppisen rievuilla erikseen voseki niitä kohtia. Rievulla sen sijaan - sitä on "jo valmiina" kontillansa ja sillä saapi AINA ne hankalatkin paikat käytyä suit-sait-sukkelaan lävitse ja puhtahiksi. Kuis helppoa!
   No, sittenpä siis, kun ovat lattiat nää "avoinna", niin "sehän on sitten samainen", samoin tein, kun kerta matotkin ovat poiessa lattioilta näiltä, käydä kaikki nämä tsiljoona kukkastain lävitse?! ( Ei niitä oikeesti enää ole "tsiljoonaa" tsipaletta - epäileisin ettäs hivenen alla satasen, sillä tuleva talvi näyttää taasen verottavan eräänkin tsipaleen poies päiväjärjestyksestä, vieden ne "muille maille vierahille", "maille autauammille".... )
Jotenka sittenpäs sitä, heti mattoin poistuttua lattioiltain, kun ne vien ulos tuulettumaan puistelun jäljiltä ( tänään tosin oli saje päivä; tällöin ei mattoja voi/voinut jättää ulos, kun ei täällä Kulmakunnalla ole mitään "katvetta", josa niitä voinen pidellä... ), onkin sitten ihan kiva ripotelyy kaikista kukkasistain kaikki hivenenkin irtoava, kuollut, kuihtunut, kama irti matto-vapaalle lattialle - ennen lattioiden imurointia, ennen niiden pyyhkimistä. Eikää se muuten tämä kukkain vosekkiminen tapahdu minuuteissa, eikä kymmenissä, vaan siinä menee ain tunteroisia useampiakin, kunne kaikki nää  lävitsensä käväisen... et on niitä kuiteskin sen verta viel jäljellä...
Ja, ja, ja... kun kerta sitten kukkasiain vosekin niin nehän Raukka-Parat on sit "palkittavakin" sen "kovan koulun" jälkeen kiertämällä kaik´ alusta loppuun, ja lopusta alkuun asti, kastelemalla kaikki ihan vaine peruskastelun tiimoilta. Ja siihen sit menee... no puolisen tuntia?
   Näin sitä sitten tuleekin jo pelkästään täsä vaiheessa tälle "viikkosiivouksellein" hivenen enempi tehtävää. Hivenen enempi puuhaa, aikaa vievää tointa, mihkä tulle toimeen. Muttas kun se vaine on näin helpompaa...
   Ja tietty, kunne olen sitten aikanain tään koko rumbasen tällaisen käynyt lävitse, pöllytellyt kukkain nämä, liikutellut "likaisia", pölyisiä, mattojain ja täten pölyt liidelleet, lennelleet, liihotelleet, lävitse huushollini tään - niin sehän on samainen sitten pyyhkäistä ne pölylaskeumat poies kaikilta pinnoilta sen jälkeen. Ns. jälkijättöisesti vielä viimoiseksi...
   Ja tottahan toki sitten vessakin "siin samalla" vosekkien!
Eihän sitä kukaan tykkää käydä "asioillaan" vessassa sellaisessa, josa pöntön rinkulat ovat epäilyttävän rantuiset ( mitä ne nytten näin yhden Mummeron huushollissa voivatkaan likaantua yleensäkään, muttas siltikin... ) ja pöntön tuon kupeet pölyistä "sakiat"? Puhumatikaan päivittäisien hamppinpelujen jälkeinen lavuaari inhottavan samea, ja vesirannuistansa "sakia" pinnoiltansa? Ja olisihan se kiva laskia, se hamppinpesukupponen, sille pöydän pinnalle joka pohtoinen olisi, eikää pölyinen, hiuksinen, tahi muutoin tahmia vaikkas vaine nesteisestä saippuasta - jos joku vieraistain sitä käyttänyt on sattumoisin hivenen huolimattomasti ylt´ ynpäriinsä roiskien? 
   Melkein samaisin perustein sitten suhkukin... Onhan se kivempi käydä siellä sit itteesä vosekkimasa, kun ei tarvitse peljätä jokahinen kerta ( vasiten jo näin vanhemmiten kun tätä kömpelyyttä kutsumatonta on tullut ylitse omin tarpeiden ) pesulle käydessään, ettäs luikastuvi siellä jos ja kun ne kaakeliset pintansa olisivat ( vaik kuin pinnoitutinkin ne taaloin ) luikkaita iholtain irti pesemistäin ihosolukuista, yms., limaisiksi "pinnoitteiksi" muuttuneista iljakkeista.
   "Ken leikkiin ryhtyy, hän leikin kestäköön" jotenka se on sitten "samoin tein" vaihtoon meneväiseen liinavaatteet vällyin väliset. Petivaatteet nuo vällyiset ulkosalla ulkoistain toviksi, tahi päiväksikin jos vaine sää ja tila sen myöten antavi. Liinaiset vaattehet sitten pesten, pyörittäin, hyppyyttäin, seassa vesien, tuolla pesuisen konehen kidassa "armottomassa". Ja kussa bumba tää tanssittu on ehtoon korvaan mennessä, niin sitten uusien, puhtoisten liinavaatteiden asettelut petiin omaan takaisin, kera puhtaisten, raikkaiden ja hyvässä lykyssä Aurinko Armahan ulkona ollessansa "valkaisemien", petivaatteiden. Wau!
   Jep, jep. Tätenpäs sitten ne noi "naapurin villaiset koirulit" jotka tulevat kylään aika-ajoin ( kun täsä koissain on lattialämmitys olemasa ja se se vasta onkin todella aikaan saavaista sorttia kerämään tätä pölyä kupeillensa näille, nurkkaan monen moiseen ja lattialla keskeisellekin! ) aiheuttavat tään tällaisen "kierteen" ja pistävät vosekkimaan samoin tein KOKO huushollin. Tulee pakostakin sellainen lumipallo-efekti. Ihan tahtomati...
   "Eikää pie unhoittaa" armaistain allergizuuneain. Se kun ei pidä misään muotoa siitä, ettäs huushollini mitenkään koirasten villaisten pitämänä kotikolona olisi! Ei, ei olleskan. Pitää nenga siis ollaha "alvaariinsa" vosekkimasa kaik´ irto-sellainen-pölynen poies, jotta asua ja eliä voinen. Ei piskuinen pölynen haittaa, eikää se ettäs sen sitten nokkain ejestä pyyhkäisen poies, muttas auta armias, jos sitä josain on enemmälti tahi ettäs joutuisin paksumman kerroksen pyyhkimään. Kokemusta nimittäin on sellaisestakin tilanteesta. Ei, se ei ole meikä Mummeron terveyden, hyvinvoinnin, eikää mielenkään, mukaista hommelia, se.
Ja kun taasen sit ajattelee, tietää, ettei käteni nämä ihan enää vimpan päälle pelittele, niin sehän sitten tarkoittaa osaista tästä ruljansista kerrallansa, päivässänsä, ja loppu päivän sitten ain "relax"... Jatkain päivänä toisena, ja kolmantenakin, jotta joskus sitten loppuun asti ehättäydyn.
   Tosin asiastahan voinen keskustella esim.. tyyliin: "Jos ja kun vosekkii alvariinsa, niin sitähän jo vähemmästäkin allergisoituu, kun liian "kliinisessä" ynpäristössä elää?!" Tahi ettäs, kun "alvariinsa" vosekkii, niin tottahan toki siinä pölyt lentelevät - siin on allergian oiva "kasvualusta" valmiina...
Ja ajatuksella ettäs on huonot kädet ( josko selkä ja jalatkin jo ) ja asunnon pintaa ja alaa täänkin verta mitä täsä Harjussa Humisevassa on, niin voisihan sitä ajatella summa-sum-laarum, jottas oishan se paree, ettäs olisi näitä aloja himpun vähemmän kuin mitä nytten on? Ei tarvitteis niin paljoa vosekkia huonolla kropallaan? Kyllä, näin on. Ja näin halajaisinkin. Heti kun vaine saisin tään myytyä....  
    Täsäpä nää - kaik "kootut viisi hyvää, ja pätevää" syytä miksi putsi-putsitan "aina" Majaani Mahtavaista. Ja "syyt" joista kenties voipi josta-kusta ulkopuolisesta tuntua ettäs "kun aina siivoat".