Aamuisia tunnelmia jällevän tässä kirjailen.
  
   Tiesin ja sainen myös huomata et eilennä ehtoolla olisi ollut Repolaisen häntäset Taivahankannella, muttas vanhuus se on varmahan miuhunkin purassut ko ei mi minkähänlaista täkyä et olisin peräänsä lähtenyt juoksemaan ja kamerallain taovittelemaan sellattiis. Valvoin sen minkä jaksoin ja sitten pehkuin alle lämpimiin kroppain laittelin, peittosten alle taittelin.
Ja hyvä oli olla. Hyvin hirsiä vetelin.... näin vanhassa, vanhassa, hirsisessä rakennuksessa.
   Josko en väärin muista ( kertonut tästä olen kyllä aikaisemminkin ) niin tää on jotahin 1700-1800 luvuilta ja ollut mm. joittenkin venäläisten komennuspaikkana, tms., jos en nyt väärin muista. Pitis oikeestaan ottaa taasen jostahin selkoa ja sit vasta puhua asiasta tästä....

2022.1.9.%20Marjaniemi%20kalasatama%20%2

Muttas vanha alkuperältänsä tää nyt ainaskin on! Sen voinen sanoa.
Hirsi seinät, paksut sellaiset, kahdessa kerroksessa. Ylin kerros ullakkona josa taitaa olla päädyt laudoitettuina. Ja tuolla ylisillä ns. sahanpurut lämmikkeinä - sen mukaan mitä ne jokunen syssy sitten vuotivat tänne huoneen puolelle laipion lävitse..... Ja hirsiset seinät tilkitty....

2022.1.9.%20Marjaniemi%20kalasatama%20%2


2022.1.9.%20Marjaniemi%20kalasatama%20%2


2022.1.9.%20Marjaniemi%20kalasatama%20%2

... "räteil-lumpuil", sammaleilla, narunpätkillä, jne., sekä nykyaikaisemmilla vastikkeillaan.
   Aamupisut tehty ja -kaffeet kitusiin vejetty "pitkän" aamuisen sängyssä vetkuttelun jälkehen.
   Sitä muuten tuossa vetkutellessain mietin et on näissä huoneissa tään paikan, mitä ja misä itse olen yöpynyt, ollut osaava tekijä paikallansa. Sängyissä meinahan.
Täänkin huonehen sängyt.
Alla ovat kaksi erillis-sänkystä. Yllä sitten partsi-sänky joka on suunilleen kaksi metriä leviä ja jotahin sit 2,2m pitkä - niin pitkä et tavan sängyt sinne allensa ihan reilusti mahtuvat.
JA noi parvisängyt ( täällä ko muissakin huoneissa ) ovat taidokkaat. Niissä ei ole turhia krumeluukeja, ei turhia tukia, tahi muita sellaisia juttuja et paikallansa ja pystyssä pysyisivät. On vaine se tarpeellinen, ettäs ne ovat ja pysyvät.
Täälläkin, tuossa parvessa on yläsängyn kehikko järeästä pontista. Keskellänsä kahden makuutilan ( sängyn ) jakava pontti/tuki. Sydeemi tää vedetty hirsisiin seiniin varmahan tukevasti pulteilla kiini siten et ne eivät nävy päältäpäin kassoissa, ne kiinitykset. Sitten on vaine yssi tukiparru yhdessä nurkkasessa ( n. 10 x 10 ) ja tikkaat ylös. Se siinä. Hyvin toimivat.
Lisämainintana sekin, ettäs sit ovat sänkyjen alapuolet....

271638354_5052318498134849_6877769952160

....jotka ovat täl viisiin vaneriset ja ilman kiertämisen mahdollistamisesi reijitetty ihan mukiin menevästi.
Eivät ylä-partsin patjat kerää liikoja kosteuksia kun niillä maataan; mahdolliset kosteudet pääsevät purkautumaan mm. noista reijistä poies.
JA ( taasen painokas "ja" ) se mikä ihanuutta näin alapuolella makaavalle henkilölle, niin noita vanereita EI ole laitettu vain sen patjan yläpuolisen kohdille siten, ettäs sen sänkysen pontit olisivat kehikkoina näille vanereille. Ei. Vaan nää vanerit on mitoitettu siten, ettäs nämä piilottavat ne pontit ja peittävät täten koko tuon yläpohjan alueen allensa - on siistiä katsella alapuoleltansa kun käy ehtoisin nukkumaan tahi herää aamulla - vetkutellen makuusijoillaan piiiiiit-kään.