...olivat tässä päivänä yhtenä ja toisenakin tykönäin erilaisin kokoon panoin.

   Ensimmäisenä olivat tykönäin kyseisen pesueen nuorimmainen ja vanhimmainen:
Vanhin on jo sen ikäinen että "mummoahan näkee nyt aina" mutta nuita kavereita ei niinkään, joten hänen osaltaan päivänsä kuluikin sujuvasti Humisevallaharjulla asuvan suunnilleen saman ikäisen tyttösen kera leikkien prinsessakutsuja, tehden keitoksia - salaatteja, ja kaikkea sellaista mikä nyt kuuluu tyttöjen keskenäisiin leikkeihin.
Nuorin likka taasen keikkui välleen mummon ilona ja välleen isompien tyttöjen mukana; silloin kun isommat hänet "kelpuuttivat" joukkonsa jatkoksi... Ja kun eivät ottaneet oppivaista, pienimmäistä, mukaansa kuului tämän tyttösen suusta topakan tomerasti: "Minä olen ISO!" Perusteleppas siin sitten neiti 3 v:lle että vaikkas hän nyt onkin ISO ( ainakin noin mielestänsä ) niin on juttuja joihin hän ei viel olekkaan "tarpeeksi" ISO! Monet tuokiot mummonen tää siinä yritteli olla väl´vuohkana ja sovitelle pienen ihmistaimen mieltä sopuisammaksi.
  

   Toisena päivänä tykönäin oli sitten tämä samainen nuorimmainen kera toisen isomman siskonsa eli pesueen keskimmäisen tyttösen.
Siinä ei vielä kaveriksi kaivattu ulkopuolisia kun ikää on pienemmällä sen 3 vuotta ja toisella, isommalla, 4,5 vuotta. Kaveriksi "kelpuutettiin" ihan hyvin mummonen tää. Hyvillänihän mie olen siitä. Hyvilläni että sain olla tuokion heidän elämänsä"tärkein henkilö", se "paras kaveri, se josta "tykkään eniten" - kuten päivän mittaan sain pienimmäisen suusta kuulla useastikin. Siinä meni ain mummonenkin tää mukana ihan sujuvasti pitkän pitkässä tykkäyslistan jonossa joka alkoi siskoista siirtyen vanhempiin ja sitten himpun kauempiin henkilöihin, mm. hoitopaikan hoitotätiin ja siellä oleviin toisiin hoitolapsiin.
   Tänä toisena päivänä oltiin alvariinsa liikenteessä tässä mummeron Majassa niin Mahtavassa sekä tämän ympäristössä. Touhuttiin ihan KOKO ajan jotain. Ei tuokiota ollut varmaan ainuttakaan että joku olisi ollut muutamaa sekuntia pitempää paikallansa ( paitsi päikkäreillä! ) tahi istunut, seisonut, kulkenut, kävellyt, syönyt, tanssinut, heilunut... suu supussa hiljaisena.
Tämän päivän aikana kerkesinne pohtia monen moisia juttuja:

   ... ihastelimme synkkien, tummien ukkospilvien lähestymistä taivaanrannalla... ... ja mietimme MIKÄ on taivaanranta; paikka jossa taivas loppuu ja metsä alkaa.
   ... kiiruhdinne ulos, sisälle, ulos, sisälle... sitä mukaa kun luikimme nousevia sadekuuroja pakoon sisälle - ja astelimme reippaina takaisin ulos auringon lämpöön.  ( Mummeroinen hyyssäsi siin samaan tahtiin pyykkejänsä ulos ja silälle, ulos ja sisälle... )
   ... mietimme pötköttäessämme mummon sängyssä tuokion ( eikä suinkaan paikallamme vaan liikkuin pötkötellen! ), että pelkääkö tuuli kun se tuulee kovasti ja rämistelee Humisevanharjun kattoja?
   ... mukelo ihmetteli että tulevatko tekomiehet sisälle? ( Loppuin lopuksi aikain kysellen, tiedustellen, "kaivellen" tarkoitusperää sanalle "työmies", selvisi että mukelo tarkoitti ukkosen noustessa Humisevanharjun kattomaalareita jotka aloittivat ison urakkansa juuri sinä päivänä. )
   ... mietimme miksi tuuli pudottaa mummon petivaatteita mattotelineeltä alas kun mummo on ne sinne tarkoituksella laittanut tuulettumaan?
   ... mukelo mietti mitä tässä kirjassa lukee, mitä tämä kirja kertoo - kun löysi mummon vanhan, ohutlehtisen vihkiraamatun, "luettavakseen" istuissaan niitä muutamia paikallaan pysyviä sekunteja takakuistillain. ( "Erilaisia kertomuksia, tarinoita": oli mummosen vastaus muoskan mukelolle. )
   ... tanssimme mummolan keittiössä Eppu Normaalin tahdissa: mummon hassun hauskat ja kummalliset ( varmaankin "vanhanaikaiset" ) tanssiliikkeet naurattivat mukeloita?
   ... mietimme miksi mukelolla on yksi iso ( pottu- ) varvas ja - miksi mummollakkin on?

   ... mukelot ihmettelivät kuinka se mummo saa nuo vessanpytyn renkaat irti vessanpöntöstä? ( Kun siivosin vessaa kera kahden suttavan apukäsiparin. )
   ... ihastelivat mukelot ohi lentelevän Neitokorennon ja mummon uuden kärhön kauneutta.


2015.6.29.%20k%C3%A4rh%C3%B6%20ja%20ompu

   ... tuumailimme että kun kerran mummon puhdistetussa ja siivotussa varastossa on nyt niin siistiä että voisi vaikka retki-nukkua lattiallaan niin sitten varmaan voisi myös nukkua vaikka tuolle - tai tuolla hyllylläkin... ?
   ... totesimme että ruohosipulit kasvavat nyt tässä mutta "katso mummo, tuollakin niitä kasvaa". ( Paikalla johon ne viime syksynä toin Majastani Matalasta ja sitten istutin "hätäseltään". )
   ... mukelot saivat olle prinsessoja ja nukkua päikkärit mummon prinsessakatoksen alla! ( Prinsessakatos jonka mummonen tää joutui sänkynsä ympärille hankkimaan ja laittamaan koska muuten ilmastointikanavasta käy kova vinkka miun sängyssäin nukkuissain. Katoksen verhokangas estää tämän vinkan vedot ihan sopivasti. )
   ... nautimme kaikki ruokamme, juomamme ja JÄTSKIMME ulkona, takaterassillani, aterioiden, ja ihanasta KESÄSTÄ nauttien!

Kiitos Mummon Mukelot että olette olemassa!