Tästä se tääkin vuosi alkaa: ensimmäiset leipomiset.

 

6.1.-15.%20Suklaacookiet%20%281%29.jpg

   Jotahii piti piästä värkkeemään, leipomaan. Katsahhin kaappiin ja sieltä pilkotti kaksi pientä joululahjaksi saamaani leivontasuklaalevyä. ( Itte suosin Fazerin tavan maitosuklaata. Jos haluan korastaa suklaan makua niin käytän tummaasuklaata mutta ielleen saman tekijän tuotteena. ) "Mitähän?" "Suklaista..." "Valkosuklaa ja tummasuklaa." Ei erikseen - vaan yhteen ja samaan: suklaasookiet! Jee! Teinpähän "vähän" isompina nyt. En kuin yleensä; pieniä keksejä. Nyt näistä tuli oikeestaan ihan suklaacookie-leipäsiä.

 

   Tyttärein miun ( ns. erilainen aikuinen ) on nähnyt kuvia leipomuksistain ja muutenkin tietävi hän että leipoilen "silloin tällöin" ain jottain...  Hän "loineh lausumahan" tässä kerran että äiti tee minulle joskus. No, laitoin tään toivomuksen korvan taakse. Ja kun ain ei tarvii olla mitään erityisempää syytä miksi leipoa saati sitten miksi syyvä jottain leivottua "kakkua" niin nytpä mie päätin jotta kun olen hänen tykösä menossa yö-kyläilemään ni nyt sit on kakkuin aika. Tänään "puristelin" leipomukset kasaan ja huomenissa vien mennessäin.

7.1.-15.%20Kalkkunavoileip%C3%A4kakku%20

Kalkkuna-tuorejuusto-voileipäkakku. Maustettu pippureilla, yrteillä - sun muulla.

7.1.-15.%20Mansikkajuustokakku%20%281%29

Mansikka-juustokakku. Ei täytekakku. On "vain" pohja, vylly ja kansi, sekä päällinen kera kermareunuksen. Tähän käytin sitten viimeoset  Majani Matalaisen pihasta viime kesänä poimimani mettämampsikat. Ny ne on sit loppu. Snif!