Tästä se alkaa taasen tää päivä! Mitä lie tuo tullessansa... pelkään pahoin, toivon suuria - mut se siitä.

45131906_649726202090777_825399845501848

   Aamu tää aukeava alkoi taasen - ylläri, ylläri: Tiipiin lämmähytyksellä! ( Etpä olisi arvannutkaan tätä, ethän? )
Siihen aamutoimet ja uunin lämpiävän loisteessa sen loppuun lämpiimistä, puiden nuiden kidassansa olevien, loppuun palamisen vuottamista.

   Tänä aamuna oli mukava herätä aamuun tähän, saada simmut sikkuraiset auki tuolla ylisillä, petini lämpimän pesässä,  kun sade sataa rummutti kattoon, tuuli ujelsi nurkissa hirsisissä, ja muutenkin ylt´ ynpäriinsä koko saaren tään. En voi mitään muttas tykkään sankken paljon.
Samahan se oli ehtoon puolla kun maate painelin: satoi, ja tuuli tuiversi puhureina.
   Silloin ehtoolla mietoksissain olivat he kaikki ihmiset kenkä pitää näillä seutuvilla huomenissa ( siis tänään ) lähtiä aivan pakosta ajoon autollansa: oli luvannut tosi kehenoa keliä.
Se saje mikä taivaan saavista tänään maahan lankiaa meidän Maan Matosten niskaan niin se jäätyy samoin tein jokahiseen kosketuspintaansa kiinni! Oi, voi! Onni on olla Oloneuvoksetar ja siten olla mihkään suuntaan tänään enemmälti hötkyilemäti muttas entäs HE joiden pitää?! Sydämein on sykkyrällään heijän taatta....
  
   Luulen, taidan tehdä näin, ettäs tänään en tosiaankaan isse liikahda tästä Mökistäin Piskuisesta suuremmalti mihkään. Korkeintaan käväisen jalkapatikalla tosa lähi rannassa. Jotenka kuvia tuskin suuremmalti katsoa tulee, tarinaa sitäkin vähempi. Luulen näin...   Näinhän siin sitten kävi tahi on käymässä: mökissä istun ja jurrutan. "Plääh."
Ei sen puoleen - ei kyl tie mielikään lähtiä liukastelemaan ja luistelemaan nuille teille sillä sen verta mitä suoritin lähiseutumatkailua läheiselle rannalle niin olipahan vaine jalkapatikassakin tietämistä mihkä tassunsa laittelee?
   Rannalle saavuttuain nautin siitä tuulesta, aallokosta ja maininkien pauhusta mikä tuolla rantaan kävi.

2018.10.31%20%281%29.jpg

Kuten kuvistani näistä näkyy niin olivathan ne mainingit tosiaan rantaan asti "yltäneet". Oli tuota valkiaa hyhmää pitkin rantojen pituuksia, alli hopa.

2018.10.31%20%282%29.jpg

   On kuin suolaa rannat olisivat täynänsä.
   Seisoessain ja käyskennellessäin täällä rantamalla tunsin kuin tuulen mukana ( ja osaksi sateen sekä aallokon roiskeiden mukana ) tuli meren suolaa iholleni. Huulet ja suun ympärys maistuivat suolelle. Ihan samoin kuten muinakin päivinä kun olen rannoilla näillä ollut - vasiten lautalla ja sen pärskeillä.
Kameran linssikin sai pärskeensä omat, samaten kuorensa. Kuten kännykkänikin...

2018.10.31%20%283%29.jpg


2018.10.31%20%284%29.jpg


2018.10.31%20%285%29.jpg

   Mietin aikain siellä seistä töpöttäissäin että kuis se tuo hyhmä tuohon rantaan oikein ajautuu ja mitenkä se nuinkin korkeiksi kinoksiksi pakkautuu?
Kunne sitten näin tämän "mekanismin" jonka aallokko suorittaa kera jäisen kohvan ja näköjään kaislikon pätkijenkin joita ain nuihin roiskeiden seassa kasan "pitimiksi" lenteli. Oli siin monen laista, monen näköistä, roisketta ja massaa. Ja korean korkeita roiskahduksia!

2018.10.31%20%289%29.jpg


2018.10.31%20%288%29.jpg

   Tästä kuvastain näkyvi hyvin kuin aallokko tuo rantaa kohden piskuisia jäälauttoja mukanansa. Ne vellovat aikansa rantaa vasten aatoin voimalla, hioutuvat siin samalla pienemmiksi ja pienemmiksi sipaleiksi kunne sitten tuon meriveden roiskeiden, isompien aaltojen, voimasta ruiskahtavat "suolamassaksi" rantamille.

   Noukin rannan maasta taasen muutaman linnuilta tipahtaneen sulan mukaani. ( Meinaan täsä kussa joudun tehdä niistä jotahin... )
   Siinä käyskennellessäin jo kotio päin kuulin VÄSTÄRÄKIN äänen! Aivan, ihan VÄSTÄRÄKIN äänen. En itse lintusta nähnyt mutta aistin sen kun se lehahti äänensä kera kaislikon kätköihin. Ja aivan varmasti se oli Västäräkki sen voin sanoa vaik nyt onkin jo kohta marraskuu ja ollaan hyisellä Perämerellä!
En mie lintuja noin yleensä tunne mutta kyllä mie nyt yleisimmät lintuset tunnistan ja vasiten niihen äänen!


2018.10.31%20%2811%29%20%E2%80%93%20kopi

   Tämä ei ole Mökkini Piskuinen vaan tätä edeltävä rakennus. Luulen että tämä on nimeltänsä Vaski jos nyt oikein olen ynmärtänyt tään tienoon viitoituksen...
Enkää tuota tiedä kuuluuko tämä rakennus tähän pihapiiriin vahi onkoo tää jonkun liki olevan toisen pihan rakennus... Elikkäs siinä suhteessa teen nyt väärin kun tämän kuvan tänne laitan ( ilman omistajan lupaa siis ) muttas... kun olen ynmärtänyt että tämä kuvassain oleva ja sen vastapäätäkin oleva rakennus on tähän pihaan kuuluvat.
Miksi näin ynmärrän? No, kun... kun tuo tänne johtava pihatie kulkee näiden kahden rakennuksen välistä!

   Josko mie täällä mietiskelen näitä talojen malleja niin kyl mie tuumailen myöskin näiden pihojen rajoja ja niiden "olemattomuutta"? Miusta kun näyttäisi ettäs ei näillä ole rajoja olleskana. Tai sitten ne ovat sellaisia "veteen piirrettyjä viivoja" ollen mahdollisimman moni mutkaisia eivätkä sellaisia viivasuoria kuten kotipuolessa Majani Mahtavaisen tienoilla on. Ei puhuta mistään "ruutukaava piiroksista" vaan ennemminkin "tupakka-askin kylkeen kyhätystä rajanvedosta".
   Ja sekin ettäs jokahisen pihapiirissä on sen "millona" eri rakennusta! On joko vanhaa aittaa, riihtä, vajaa tahi sit jotain uudempaa-kin siellä välissä mutta ainaskin sellaiset "kymmenen" kipaletta vähintäänkin. Sitten on itse päärakennus, talo, ja viel toiset "kymmenen" jotahin ulkorakennusta.
Luulen ( en tiedä ) kuitenkin että tontit ovat aikas pienehköt eivätkä "millonan" hehtaarin kokoisia mutta silti niissä on "tönöä" kuin "sieniä sateella". Ei sen puoleen - ihanhan nuo näyttävät sulassa sovussa niihin aloihin mahtuvan. Ei miulla niitä vastaan mitään ole, ei suinkaan. Ne vaine tuntuvat niin "hassuilta" kun itse olen tottunut ettäs esim. keskustoissa on ain se talo, autotalli ja sit näihen lisäksi korkeintaan joku kolmas rakennus - muttas täällä niitä on yhteensä se "tsillona" kipaletta...


2018.10.31%20%2812%29%20%E2%80%93%20kopi

   Ja tääkin on täsä tien varrella. Tällainen vanha venho joka jo jäkälää pukkaa pintaansa.

2018.10.31%20%2813%29%20%E2%80%93%20kopi

   "Pisteenä... vahi pillerinä... kiven päällä."
 

   Nyt Aika Rauta näyttävi hivenen päälle puolta päivää. Päivänlaki on siis ylittynyt jo tälläkin leveyspiirillä.
   Mitä mie teen? En lähde mihkään. Saunaa ei huvita lämmähyttää vaik siin ajan kyl saisikin kulutettua...
Otan kirjasen kauniisiin kätösiini ja alan lukea, tai siis jatkan lukemistain. Taidan laitella netistä, You Tube:sta, musaiikkia soimaan - ja vuotan...
Kyl se huominen viel tulee vaik vällee käyttäisikin mielen maassa... Adios, amigos!