...länsirintamalla."

2018.4.21%2C%20Tuuloman-p%C3%A4%C3%A4lly

   Vasiten kun saan leipoilla kuten vaikkas tämän kakkusen täsä eilennä. Tein tästä Irish cream maitorahka ( "juusto" ) -kakun Tuuloman päälysteellä. Ihan siis vaine normikakkunen, laktoosittomana tosin.
   Sain toissa päivänä yksiltä naapureiltani juustomaitoa ( josta muuten tein het´ sillään uunijuustoa ja söin sen sitten heti-mite - oli hyvää! ) joten kiitokseksi heille tästä ihanaisesta lahjastaan leipasin heille sit tämän kakkusen.

2018.4.22.%20Kaikettomat%20Sipanniekat..

  Tänään aamusta aamuhommelini tehtyäin aloin leipoilla itsellein Kaikettomia Sipanniekkuja kun oli jo hivenen tarvista; alkoivat pakkasesta "hätävara" evääni loppua. Ei siellä ollut enää kuin yssi pussukallinen piiraita ottaa mukaan maailmalle lähteissä sit kunne niitä ain on tarvinnut matkaansa kopata; tietäin et josain ei ole itsellein evästä tarjota kunne perille pääsee. Kun on omat eväät matkassa mukana niin tietää että saa edes jotahii syödäkseen ja sit viel sellaista jota voi syödä.

IMG_0006.jpg
  
   Tällaisen sydeemin piirtelin eilennä ehtoon korvalla. Suunnittelin hivenen... Ja varasin toissapäivänä issellein ajan "reijitettäväksi" - se olisi tästä jo viikon päästä perjantaina. Saa nähdä kuin Mummeron käy; piikki/pisto kammoinen ja kipuherkkä kun olen...
   Tulisi siis tuohon käsivarteeni entisten jatkeeksi. Entiset ovat nuo kukkaset tosa vsemmalla ja sitä myöten sit käsivarressain ylhäällä. Kaik loput olisivatkin sitten näitä Muraattien lehtiä ja yltäisivät sieltä olkapäältäin ranteeseen asti. HUI! Kuikahan uskallan? Kuin herkkiä pisto-alueita tuolla matkalla mahtaakaan olla. Kuin kestän sen kaiken piikityksen? IIK!
Toivon hartaasti että saataisiin tehtyä. Haluaisin niin tätä.

   Se mikä hyvä... Olen henkkissä. Elän - sittenkin. Kaik on hyvin. Nyt on hyv´ olla.
Tästä ei ole muuta tietä kuin "eteen päin sanoi mummo lumessa". Nyt on virtaa taasen touhuta ja tehdä, olla ja elää. On mihkä uskoa, on joku johon luottaa ja nojata...