Torstai (15.5.).

   Miun puhelin on nyttemmin ollut poikeuksetta hipi-hiljaa paikallansa. Ei ole piipannut, eikä pirissyt.
Mutta tänään mitä lie pillereitä se onkaan popsinut aamutuimaan kun noin on ollut puheripuli-taudin syövereissä. Ei sen siunaaman hetken rauhaa... Mut kiva näin. Ompahan omistajalla ainakin ollut taattua arkiliikuntaa kun on saanut laukata vähä-välleen luurinsa tykö suunnitellen tulevaa viikonloppua asianosaisten kesken.


2013.8.2.-4.%20Kumpulassa%20%289%29-norm

   (Nuorimmaiset mukulat viime kesänä touhuissaan.)

   Ihku endi luvassa. Kenties yhteensä neljä muoskiin muksua ilonani ja piristeenäni!
Katotaan kuin mummosta mehut tiristetään sunnuntain ehtooseen mennessä... Jääkö vain kuiva rusina jäljelle?
Vai kypsyykö mummo: pullistuu, joustaa ja tirskuu (ilonkyyneleitä) kuin mehevä luumu?

 

Perjantain Huvikumpu iltamassa (16.5.).

   Huushollini on nyt (jo) hyrskyn myrskyn tai ainakin heikun keikun - onko, arvaa eikun.... eli talo elää lasten eikä aikuisten mukaan.
Mutta varmaankin sanonta: " Ei koskaan ole ollut niin suloista lasta, ettei sen äiti (mummo) olisi ollut iloinen saadessaan sen nukkumaan.", pitää paikkansa kaikesta huolimati. - Odotan ehtoon ja aamutuiman rauhaa ja tyvenen hiljaisuutta kera kaffikupposen.

2013.8.2.-4.%20Kumpulassa%20%2841%29-nor

   (Muksut huushollasivat viime kesänä leikkimökissä.)

   Huomenissa meille luvassa aurinkoa, ulkoilmaa (jaksettaisko käppäillä kaupalle asti?), lettuja ja huushollin sotkemista! Jee!!

T: Päivänpaisteet ja yks mummon höperö.

 

Lauantai aamun hiiskumaton hiljaisuus (17.5.).

   No niin... ny on hilijasta. Aamukaffeet nassuun vejetty, astianpesukone jauhaa ja murkut kipittellöö pitkin keittiön pöytöö ihmetellen jotta mihinkä se heijän apepöytä katosi? (Jono kulki aamutuimaan pöydän pintaa pitkin asitapesukoneen sisälle astioihin jääneitä ru´uan tähtehiä syömään.)
   Yönselkä taittuin meillä keikilla mukavissa merkeissä hirsiä vejellen. Voiskohan niistä hirsistä joita joka yö kuletellaan vettäin kait paikasta toiseen, rakentoo vaik tupa-pahasta jollekulle jonnekkin...?
   Kohta aamupuuron hämmennykseen - ja siitä se sitten ura urkenee päivänselkään, kohti nousevaa auringon kiloa.

17.-22.5.2012.%20Kumpulassa.%20%2855%29-

   (Aurinkoiset Rentukat.)

 

Lauantaina juuri ennen pään kallistusta (17.5.).

   Tänään on tullut aatoksiini mun että kyllä mie vaine nostan hattua äideille joilla on pieniä lapsia useampi kappale! He ovat kyl ARJENSANKAREITA isoilla kirjaimilla! On touhua ja tekemistä koko ajan. Muoskat ja huusholli, yms. pieni askar jatkuvaan. Huh! En mie kyllä selviäis tällasesta pitemmän päälle!
   Aamu aloitettiin askartelemalla korkotiilit, kukkaset ja kiikarit. Hienoja tuli!

2014.5.16.%20Tytt%C3%B6set%20%20%286%29-

   (Jokaisen omat, ihanat, kukat, kiikarit ja krokotiilit.)

   Sitten marssittiin lähikaupalle (matkaa noin 1km/suuntansa) ja takaisin kotia: ainakin 2h meni kaikkinesa! Mennessä "oikastiin" soramontun poikki ja löydettiin sieltä aarteita: HIRMUSESTI kauniita kiviä, erilaisia jäkälöitä, keppejä, leppäpirkko, harakoita ja variksia. Ja tietenkin Leskenlehden kukkasia. Niitä vietiinkiin sitten kaupan tytöille ihailtaviksi!
Kotia aikanaan jouduttuamme happee haukattiin - koko päivän ajan ulkosalla. Sisällä käytiin vain evästämässä välleen. Tyttöset puuhaili omiaan, kiikku ja leikki.
  Ja mie siinä sivussa vaipotin kahta pienintä, kannoin eväsretkeläisten välipalasta ulos - ja sitten sisälle niiden astiat, pesin yhdet pissapyykit, siirtelin tontilta seittemän eri koristehavupuuta uusiin uskoihin, uusiin paikkoihin ja kolme marjapuskan raatoa painui mana majoille... (KIITOS auttavien kolmen pienemmän tyttösen jotka apunani vänkesi kankia, lapio juuria irti ja kasasi oksia puskista kottikärriin - siis todella auttoivat paljon!)
   Ehtoon riemuna saunan makoisat löylyt, iltapuurot/palat, kynsiin leikkuut, jalkojen rasvaukset ja LEIKKIMINEN sisällä.
   Nyt pitäisi viel tehhä muutama peti (kun ne on ain sellaiset päiväksi pois esiltä kasattavat ja yöksi esille otettavat - patjat lattialla), hampin pesut, ja huushollin raikkuu kun huomenissa starttade koko konkka-ronkka ani-varhain mökkiä kohden (ja ehtoolla ennen kotiin paluuta on asunnonesittely jolloin mökki saisi MIELELLÄÄN olla SIISTI!).

 

Sunnuntai aamuna kastemadon aikaan (18.5.).

   Jippu, Kippu tahi joku muu lauloi joskus:"Kaikkeen totuuu...". Niin näköjään tähänkin: lapsi-elämään.
Sillä nyt jo ennen aamu 6.00. on huusholli mallillansa ehtoota varten. Lelut raikattunna ja huusholli päällisin puolin tip-top-kunnossa esittelyä varten. Nurkissa, tuoliin ja sänkyin alla räksyttäviä Villakoiria kun ei oteta huomioon.... eikä tietty muutamia ikkunoissa, peileissä ja lasiovissa olevia kauniita sormenjälki-taideinstallaatioita!

   Hiiskumaton hiljaisuus vallitsee yli tontillani seivovan matajan majani. Kaffet jo hörppäsin, tontillani tavanomaisen aamukierroksen tein (kuin koira reviriään merkaten kierrän viipyillen ja ihaillen kätteni töitä, tään isoistakin isoimman puolentoista hehtaarin Nalle Puh-metsäni - ilman merkkauksia tietty!)...
   Kellojeni raksutettua tarpeeksi etiäpäin - kun yksi ja toinenkin sieni pulpahtaa nuista lämpöisistä petien uumenista päivän valoon, niin alkaa taasen tuttu tohina: "Mummo sitä, mummo tätä..." ja jos ei muuta niin joku heistä kerkii taaptusti huutamaan aamun ensimmäistä aariaansa jommassa kummassa tyhjyyttään kumajavassa kammarissa! Siin tulee äänenavaukset kyl suoritettua!

   Tänään suuntana länsi-luode eli mökki tuolla maan äärissä!

2013.8.2.-4.%20Kumpulassa%20%286%29-norm

   (Mökkimme, matala majamme.)

Sinne pääsyä varten pitää kuitenkin ensin tehdä kaik´ aamu-rituaalit: yövaattehet poies päältä, vaippoin vaihot/aamupissit, päivävaattehet ylle ja aamupalat puuroineen nassuja kohden. (Hennoo esittelijä repiä harvaakin harvemmat hapsensa päästänsä kun näkee tiskivuoren tiskipäydällä tänne tullessansa - sillä EMMEHÄN ME kerkii milläskää niitä lähtö-tohinoissamme tiskata! Emmehän?) Ja sen kymmenet kapsäkit pitää pakata mukaan ettiin niihin ensin huushollin tuolta- ja täältä-nurkasta itsekunkin kaik´ tykötarpeet mukaan: ettei jää "paluupostissa" toimitettavaa vaattehia matkastamme poies!
   Sitten päivän evähät mukaan. Myös MAKKARAT - tietty, ehottomasti! SIllä mökki-elämäähän ei ole olemassa ilman makkaran paistoa! Oli helle tahi ei! Tikun nokassa on kärtsättävä aina jonkin sortin kuoreensa ängättyä lihaklönttiä.

Jee! Tää on mukavaa!

 

Sunnuntain ihana ehtoo (18.5.).

   Ehtoo, ja koti on VAIN miun hallussani! JIPII!!

   Mökille päästiin ja päivä taivasteltiin siellä. Nautittiin päivän paisteesta, auringon lämmöstä.

Kumpulassa%3B%20mie%2C%20Nea%20ja%20tyt%

   (Kärhö kasvattaa kukkiansa, ojentaa nuppujansa kohti auringon valoa.)

Etsittiin aurinkohatut, kesäkengät, ja aurinkoöljyt käyttöön. Loppu päivästä kipastiin jopa "varpain jaloin" ulkosalla! Siinä kipristeli pienempien olijoiden jalkapohjia pihanmaan pinta. Mutta niin vain hekin siitä loppuin lopuksi nauttivat täysin siemauksin.
Päivä piteni ja itse kunkin vaatekerrat väheni. Jee tää onnea on, tää kesää on!

   Aikuiset kokosivat tramppiksen, kantoivat kesäkeinun esille ja käyttöön, siivosivat talon ja ulkohyyskänkin.

Kumpulassa%3B%20mie%2C%20Nea%20ja%20tyt%

   (Huusholli ulkoistettuna.)

Polkupyörät katseli ja kunnosti käyttökuntoon porukan ainoo kakslahkeinen. Hän se kävi myös etsimässä onkimatoset menomatkalleen mukaansa - jos vaikka Ahti sois antejaan vaik lämmintä pukkaakin?

Kumpulassa%3B%20mie%2C%20Nea%20ja%20tyt%

   (Savimaasta ne madotkin ponnistaa...)

   Muoskat nautti. Puuhaa riitti. Tramppikselle oli tunkua: hyppääkö siellä pienet vai isot, isot vai pienet - vai molemmat samalla kertaa? Leikkimökki piti siivota, läpi käydä ja tietty leikkiäkin siellä. Polkupyörät piti kokeile talven jäliltä - vieläkö taidot on tallella? Mm. lasten/nukken-vaunut, surennuslasit, perhoshaavit ja kastelukannut kaiveltiin esille.

Kumpulassa%3B%20mie%2C%20Nea%20ja%20tyt%

   (Kastelukannun valuvan veden lumo.)

Kumpulassa%3B%20mie%2C%20Nea%20ja%20tyt%

   (Neiti-kaunis se on kaunis neiti ohimennen kuvatessakin.)

Kumpulassa%3B%20mie%2C%20Nea%20ja%20tyt%

   (Neiti-Kevät.)

Pienemmät, "päivän raskaan työn raatajat", vetäsivät päivänokoset.

Kumpulassa%3B%20mie%2C%20Nea%20ja%20tyt%

   (Siisti likka se on nukkuissaankin siististi... oikein käjet ristissä siististi.)

   Kärtsättiin ne pakolliset makkaran-taikaiset, evästeltiin - olla öllöteltiin. Elettiin kuin kesällä ainai.