2015.5.15.%20aita%20%282%29.jpg

   Eiks oo mahtava? Nyt valmiina, pystyssä.
   Hiekkalaatikonkin sain tuohon kylkijäisiksi. Itse tein siihen mm. kissat poissa pitävän kannen. Otin mökiltämme mukaan mökkimme entisien ovien puitelautoja jotka sahasin sopiviin pätkiin jo mökillä ollessain. Kotiain tultuain ja sään poutautuessa asettelin se paikollensa ja ruuvade paikallensa. Eiks tullut kannestakin mahtava?
   Omppupuu on tuo puun alku joka seistä töpöttää kukkapenkkini reunassa.
   Ja tuo kukkapenkkinen. Tulin tänne viime syksynä. En nähnyt silloin enää että mitä kukkia tuo penkkini "tuottaa" joten nyt varmaan vuottelen tään vu´uen ja kattelen utelijaana mitä sieltä putkahtaa milloinkin pintaan. Ja sitten kunne olen ne kaikki "nousukkaat" sieltä nähnä siin sit syksyllä tahi ensi keväänä tiedän mitä niille teen. Annanko kasvaa edellen? Joudunko nostamaan poies: esim. syysleimut pitää miun poistaa kokonaan koska niissä on liian voimakkaat tuoksut miun klyyvarillein? Vai nostanko kaikki poies ja istutankin sinne matalia, maita myöten kasvavia havukasveja. Vaikka tuivio-havuja joita mieleni miun tekevi...
Siirsin jo tuolta aitasen taakse jääneeltä kukkapenkkini palaselta kampsikoiden taimet tuonne ylärinteeseen aidan viereen. Sekä toin mökiltämme kärhöjen taimia laittain ne liki aitaa kasvamaan. Otin sieltä myös villiviinien oksia. Laitoin ne juuria kasvattamaan multain alle ja sitten aikanansa, kunne ovat juurensa saaneet "alleen", siirrän ne kukkapenkillein. Ajatella kuin olisi ihanan näköistä kun kummatkin lähtisivät kasvamaan hyvin ja kiipeilisivät aidan päälle.

2015.5.15.%20aita%20%286%29.jpg

   Aitani Armaassa ovat kaik juoksut aidan ulkopuolella ettei tyttärein miun pysty ponnistamaan näitä juoksuja hyväksikäyttäin aidan yli "avaraan maailmaan" kun/jos silmäin välttää. Ja hakanenkin on ulkopuolella ettei hän näe sitä tontillamme ollessa ja opi joskus että kun hakasen aukaisee ( jos oppii avaamaan hakasen ) niin pääsee menemään jonnekkin muualle. Ulkopuolellekin hakanen sijoitetiiin niin alas että hän ei ylety miuta lyhyempänä ollessaan, avaamaan sitä aidan sisäpuolelta kurkottain.
   Tällä kuppeella oli alkujaan n.80-90cm korkuinen heiveröinen aita. Se ei olisi "pidellyt" tytärtäin mihkään suuntaan...

2015.5.15.%20aita%20%285%29.jpg

   Enhän toista itteeni: upea se on! Naapurinkin tontilta kattoin.
   Täsä oli aikoineen ne isot tuijat rivissä.
   Viel olisi Aita Armaani tekijöillä viimeinen silaus tekemäti: käyvät ruiskumaalaamassa tään sitten kun säät ovat lupaavammat, lämpöisemmät ja kuivemmat.